Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
V marci 2008 som bol na Ukrajine s druztvom basketbalistov z Kezmarku. Nemal som problem dostat od rodicov suhlas na tuto cestu... Isli sme tam na styri dni aj s cestou mikrobusom. Konkretne mesto turnaja bol Lvov
Mozem povedat, ze za cely cas pobytu sa nic neprijemneho nestalo... Vsetko bolo v najlepsom poriadku od ubytovania, cez stravu a dalsie veci naleziace k tomuto...
Takze ja osobne nemam ziadne negativne skusenosti az na bordel na hranicnom priechode medzi Polskom a Ukrajinou v Seginach... A katastrofalnu cestu od hranic do Lvova...
Ale vtedy mohla byt Ukrajina fajn, dnes je ovladana gangstrami a neschopnymi politikmi
ale clen zdruzenia mladych diabetikov DIADOR som sa dozvedel o vymennych pobytoch deti s cukrovkou. kazdy rok sa organizuje tyzdnovy pobyt na Slovensku a potom v zahranici. Pred dvomi rokmi bol v ponuke hotel niekde na Podkarpatskej Rusi. Nikto z rodicov nesuhlasil. Pravda, predsudky su nespravne,ale vy by ste tam poslali svoje dieta..??
ja sa citim byt vlastenec, ale casto mi je toto vedomie skor na hanbu a druhym ludom an smiech. Vela veci sa mi tu nepaci a zase ani zapad nie je dokonaly. Slovensky narod (ti nenakazeni svinstvom zvanym politika) su mili a slusni ludia, ale nad niektorymi Slovakmi a ich cinmi sa da zasnut a oznacenie debil je v tomto pripade slabe slovo na oznacenie podstaty
Ak sa ti tu nepáči, môžeš si vybrať. Si čerstvý absolvent, Európa Ti je otvorená.
Je to o ľuďoch a z tých som tam dobrý pocit nemal. Ak má Nemec, ktorý príde na Slovensko podobný pocit tak asi oprávnene aj tu je čo vylepšovať v prístupe ľudí....
Ešte jedna spomienka z JLV, keď v jednom GVD bolo lôžko ČD do Viedne radené na Sileske (po Přerov) hneď za vozňom UZ do Kieva tak v 70%-tich percentách na pozdrav sa kolega z vozňa UZ ani neotočil nie to žeby ešte odzdravil...