RegioJet a.s.
Vážna konkurencia železnice?
---
RegioJet a.s. (VKM: RJ) je provozovatel osobní železniční dopravy v České republice, sídlící v Brně. (...) 27. prosince 2010 RegioJet získal devítiletou smlouvu se slovenským ministerstvem dopravy na dotovanou vlakovou dopravu na trati z Bratislavy do Komárna přes Dunajskou Stredu od 4. března 2012.
Viz: RegioJet - Wikipedie
Zbyněk
takže ako meradlo demokracie by som členstvo v NATO nepovažoval
Heeej? Tak prečo SK nevstúpilo spolu s CZ? Za Lenon-a sme potrebovali dostať po ušoch, ešte sme neboli dosť dobrí, ale za Dzukiho to už bola iná pesnička...
------------
Hej, EU myšlienka dobrá, ale ukazuje sa, že je to spolok do pohody. Keď sa začne niečo diať, tak je to ťažkopádny medveď.
------------
Ja si myslím, že liberalizácia trhu by nastala i bez EU. Aj zjednocovanie pravidiel by nastalo rovnako, vlastne by sa v ňom iba pokračovalo. UIC nie je zbytočná organizácia...
Heeej? Tak prečo SK nevstúpilo spolu s CZ? Za Lenon-a sme potrebovali dostať po ušoch, ešte sme neboli dosť dobrí, ale za Dzukiho to už bola iná pesnička...
------------
Hej, EU myšlienka dobrá, ale ukazuje sa, že je to spolok do pohody. Keď sa začne niečo diať, tak je to ťažkopádny medveď.
------------
Ja si myslím, že liberalizácia trhu by nastala i bez EU. Aj zjednocovanie pravidiel by nastalo rovnako, vlastne by sa v ňom iba pokračovalo. UIC nie je zbytočná organizácia...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/801020/
Stretnutie IC 402 + EC 1003 REGIOJET - Kraľovany + Pozdrav ... https://www.youtube.com/watch?v=kKfrH6ClEek
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/801011/
Podľa mňa je myšlienka EÚ dobrá, len sa niektoré veci celkom napodarili. Po určitej reformácii - k čomu asi dôjde, viď Brexit, utečenci - môže byť tento náš spoločný priestor prvotriednym miestom na život.
V niečom by sa malo zjednocovať menej, v niečom viac. Určite by to však chcelo štíhlejšiu a najmä pružnejšiu administratívu za kormidlom. A keď už sme v tejto diskusnej téme: myslím si, že železničnej doprave únia a zjednocovanie pravidiel pomohli. Keď nič iné, aspoň sa začali diať veci, aj vďaka kontroverznému RegioJetu.
V niečom by sa malo zjednocovať menej, v niečom viac. Určite by to však chcelo štíhlejšiu a najmä pružnejšiu administratívu za kormidlom. A keď už sme v tejto diskusnej téme: myslím si, že železničnej doprave únia a zjednocovanie pravidiel pomohli. Keď nič iné, aspoň sa začali diať veci, aj vďaka kontroverznému RegioJetu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/801000/
NATO je hlavne vojenský pakt, v minulosti spolok krajín ktoré stáli na druhej strane železnej opony počas studenej vojny. Výnimkou boli iba krajiny, ktoré sa do toho z dôvodu neutrality nezapojili (Švajčiarsko, Švédsko) či im nebolo z politických dôvodov umožnené (Rakúsko, Fínsko), takže ako meradlo demokracie by som členstvo v NATO nepovažoval
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800997/
splinterX - viac než na nejakom sojuze záveží na ľuďoch v tej ktorej krajine. Švajačiari si poradili aj sami. Stačí si pozrieť na NATO - Turecko dlhoročný člen. Ale SVK ta vstúpiť nemohlo, lebo za Mečiara to bola ultranedemokratická krajina...
Takže ono to nie je všetko s kostolným poriadkom. ONI vedia čo chcú, ONI vedia ako to dosiahnúť a ONI to dosiahnú. A my sa možeme vytešovať, že tu máme liberalizáciu a RJ...
Takže ono to nie je všetko s kostolným poriadkom. ONI vedia čo chcú, ONI vedia ako to dosiahnúť a ONI to dosiahnú. A my sa možeme vytešovať, že tu máme liberalizáciu a RJ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800995/
Nie je to až tak dávno, kedy na pode západnej Európy bolo tiež "bombovo" (IRA, ETA) ...
Nie je to až tak dávno, kedy najdemokraatickejšia demokrcia mala černocha za menej ako psa ...
Nie je to až tak dávno, kedy v Španielsku inkvizícia upálila posledného človeka ...
Nie je to až tak dávno, kedy gilotíny vo Francúzsku fičali jedna za druhou ...
----------
Takže s glorifikáciou západu opatrne. Súčasnosť je vykúpena krvou viac než dosť...
Nie je to až tak dávno, kedy najdemokraatickejšia demokrcia mala černocha za menej ako psa ...
Nie je to až tak dávno, kedy v Španielsku inkvizícia upálila posledného človeka ...
Nie je to až tak dávno, kedy gilotíny vo Francúzsku fičali jedna za druhou ...
----------
Takže s glorifikáciou západu opatrne. Súčasnosť je vykúpena krvou viac než dosť...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800992/
S tou bezpečnosťou...aj tí teroristi si dovolia len toľko koľko im dovolíme my v Európe, myslím tým ako sa tu kto môže rozťahovať, hlásať svoje bludy a zradikalizovať sa. To už musia jasne povedať politici, že tu v Európe sme nejaký kultúrny priestor od Fínska po Portugalsko, od Škótska po Cyprus a vy príchodzí ste iní a nepatríte sem. Rusko či Čína majú skôr tie problémy, že oni majú svojich nepriateľov na svojom území (čečenských, dagestanských, resp. ujgurských teroristov)
a vďaka únii, dá sa jej kadečo vytknúť, ale aspoň tu natlačila čo to zo západného vnímania ekonomiky či kultúry, napr. na železniciach ak by nebola liberalizácia či konkurencia, štátny monopol ŽSR by zakapal niekde na úroveň Srbska či Macedónska
a vďaka únii, dá sa jej kadečo vytknúť, ale aspoň tu natlačila čo to zo západného vnímania ekonomiky či kultúry, napr. na železniciach ak by nebola liberalizácia či konkurencia, štátny monopol ŽSR by zakapal niekde na úroveň Srbska či Macedónska
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800986/
Hater, čo sa týka EÚ a Východu a teraz budem myslieť napr. slobodu pohybu, myslím, že tu na vlaky.net dosť reportáží či už z Ukrajiny či Ruska a všade bolo spomínané, aká tortúra je pri vstupe do krajiny, vybavovať víza, zohnať si pozývacie listy či niekomu dobre pomimo zaplatiť. A všadeprítomný bordel. A Západ, ja viem nie to ani zďaleka ideálne, ale tam je náznak systému, poriadok, pre slušných ľudí je Schengen prínos, ja z Trnavy sa kedykoľvek môžem zobrať napr. do Viedne a nikomu to nemusím hlásiť. Ja viem vďaka istej tete Angele, ktorú niekto musel zvoliť to čoskoro asi skončí
Ondro, keď na tom západe sa nemali ako naučiť že štát je v prvom rade obrazne povedané na sypanie dukátov do nastrčenej ruky. Bohužiaľ podľa mňa "vlaky zadarmo" len predĺžujú agóniu ZSSK že to všetko je dobrodenie štátu pri skrytých skutočných nákladoch namiesto toho že za služby sa má platiť, byť len symbolicú sumu...
Ondro, keď na tom západe sa nemali ako naučiť že štát je v prvom rade obrazne povedané na sypanie dukátov do nastrčenej ruky. Bohužiaľ podľa mňa "vlaky zadarmo" len predĺžujú agóniu ZSSK že to všetko je dobrodenie štátu pri skrytých skutočných nákladoch namiesto toho že za služby sa má platiť, byť len symbolicú sumu...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800984/
Vratme sa k RJ - mnohi zo ZSSK vyplakavaju, ako RJ zvysuje ceny....
No, nemoze chodit naveky pod cenu. Ale ani ZSSK....
Realne naklady na vozy, lokomotivy, energiu, dopravnu cestu su takmer rovnake.
Na druhej strane RJ nemusi platit kopu nenazranej skostnatenej masinerie, ako ZSSK, ktoru ta masineria akurat devastuje. A politici si s nou robia, co chcu - ergo politici vyciciavali zeleznice na Slovensku od sameho zaciatku.
(Vid Rezes a doprava zel. srotu do jeho zeleziarni zadarmo.... Vsak vtedy sfoval aj zelezniciam... Tu to zacalo...)
Kvalitu sluzieb bude vzdy posudzovat zakaznik. Na porusenia zakona tu mame institucie, ktore zjavne nekonaju....
Ak bude min. dop. a ZSSK jednat rozumne, casom sa to utrasie do tej miery, ze budu viaceri dopravcovia existovat paralelne za podobne naklady a kazdy si najde toho svojho. A RJ, ked zisti, ze hulvatstvon nic nedokaze, nakoniec sklapne. Zatial mu vsak vsetko hra do karat a skace na jeho hru....
Na Slovensku zatial vyhrava myslenie, nech je to aj zle, ale je to zadarmo."Zadarmo nech aj crev trha."
Nie sme ochotni za nieco platit, vzdy sa snazime vsetko obist. A je to aj o zeleznici.... Nekupime si daco poriadne, co vydrzi 3x tak dlho, radsej nieco neporiadne, ved to stoji len polovicu.
Zial, potom sa nemozeme stazovat, ked nakupujeme u fusera a nie u odbornika... A nakoniec zaplatime za opravy a prestoje ovela viac, aby sme to mohli pouzivat.... (Vid napr. 361, ale aj 861....)
To by som radsej zaplatil renomovanemu vyrobcovi trebars s podmienkou montaze na Slovensku. Aspon by sa vyrobca naucil daco nove....
A ak sa ma nieco naucit, tak prosim na 1-2 prototypoch....
No, nemoze chodit naveky pod cenu. Ale ani ZSSK....
Realne naklady na vozy, lokomotivy, energiu, dopravnu cestu su takmer rovnake.
Na druhej strane RJ nemusi platit kopu nenazranej skostnatenej masinerie, ako ZSSK, ktoru ta masineria akurat devastuje. A politici si s nou robia, co chcu - ergo politici vyciciavali zeleznice na Slovensku od sameho zaciatku.
(Vid Rezes a doprava zel. srotu do jeho zeleziarni zadarmo.... Vsak vtedy sfoval aj zelezniciam... Tu to zacalo...)
Kvalitu sluzieb bude vzdy posudzovat zakaznik. Na porusenia zakona tu mame institucie, ktore zjavne nekonaju....
Ak bude min. dop. a ZSSK jednat rozumne, casom sa to utrasie do tej miery, ze budu viaceri dopravcovia existovat paralelne za podobne naklady a kazdy si najde toho svojho. A RJ, ked zisti, ze hulvatstvon nic nedokaze, nakoniec sklapne. Zatial mu vsak vsetko hra do karat a skace na jeho hru....
Na Slovensku zatial vyhrava myslenie, nech je to aj zle, ale je to zadarmo."Zadarmo nech aj crev trha."
Nie sme ochotni za nieco platit, vzdy sa snazime vsetko obist. A je to aj o zeleznici.... Nekupime si daco poriadne, co vydrzi 3x tak dlho, radsej nieco neporiadne, ved to stoji len polovicu.
Zial, potom sa nemozeme stazovat, ked nakupujeme u fusera a nie u odbornika... A nakoniec zaplatime za opravy a prestoje ovela viac, aby sme to mohli pouzivat.... (Vid napr. 361, ale aj 861....)
To by som radsej zaplatil renomovanemu vyrobcovi trebars s podmienkou montaze na Slovensku. Aspon by sa vyrobca naucil daco nove....
A ak sa ma nieco naucit, tak prosim na 1-2 prototypoch....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800974/
Hater:
Miera korupcie a obchadzania zakona sa smerom na vychod prudko zvysuje...
Zial, je to tak.
Spolok EU ma svoje muchy. Ale su v nom clenske staty, ktore su na tom, co sa korupcie tyka, lepsie ako my.
To, ze EU nefunguje ako ma, je chyba aj takych clenov, ako je Slovensko...
Je pravda, ze politikom dochadza az neskoro, co znamena utecenecka kriza, ze problemy su niekde inde ako si myslia....
Myslienka EU nie je tak odvecna, len to politici vzali zo zleho konca...
A to strasenie "stratou suverenity" je velmi dobre na to, aby niektori politici neprisli o moc.
EU tazko komunikuje smerom ku ludom, ale to je aj chyba prilis mocichtivych politikov clenskych krajin. Jedneho mame aj my, ktory hovori na kazdu stranu inak. Ludom opak toho, co na stretnuti premierov...
Plusove stranky radi prehliadame - trebars rusenie roamingovych poplatkov, prevody v ramci eurozony za vnutrostatny tarif, bezcolna zona, volny pohyb osob.... Kolko Slovakov z toho profituje? Kolki si vdaka tomu nasli pracu?
Hlavne z regionov, kde prace niet. (Bavil som sa v Tirolsku s chyznymi v hoteli. Vsetky boli z vychodu Slovenska. Pochvalovali si sefku, aj ked sa vela narobili. )
Takze nie za vsetko zle sa mame pravo stazovat na EU.
Momentalne vladne chory nazor, ze za vsetko zle moze EU.
Vzdy sme hladali nepriatela, na ktoreho je lahko zvalit vinu, ked robime daco zle. Za socializmu bol vinny kapitalizmus a vnutorny nepriatel, teraz zasa EU.
Co sa tak zamysliet a rozmyslat, aky podiel na tom mame my sami?
Zial, ani keby sme EU dali zbohom, nic dobre nas cakat nebude.
A jediny, kto sa bude radovat, bude tak akurat Putin a spol. Nech si nik nerobi iluzie, momentalne bez EU ekonomicky neprezijeme. Momenalne od EU viac berieme ako platime... Takze sa nemame na co stazovat. Leda na tych, kori sposobili, ze tie fondy nevieme vycerpat,
alebo sa ich snazime rozkradnut. Smrdi to teda v nasich statnych instituciach.
Zo strany EU by som vsak velmi prisne kontroloval peniaze, ktore boli poskytnute na projekty, aby z toho mali osoh ludia a nie vybrani slovenski "podnikatelia". Nenazranych politikov a nenazranych podnikatelov mi luto nebude. Aj ked budu slovenski.
P.S. O vychode si iluzie nerob. Mal som tam cest robit na nejakych projektoch...
Nechcel by som, aby sme tak dopadli...
Miera korupcie a obchadzania zakona sa smerom na vychod prudko zvysuje...
Zial, je to tak.
Spolok EU ma svoje muchy. Ale su v nom clenske staty, ktore su na tom, co sa korupcie tyka, lepsie ako my.
To, ze EU nefunguje ako ma, je chyba aj takych clenov, ako je Slovensko...
Je pravda, ze politikom dochadza az neskoro, co znamena utecenecka kriza, ze problemy su niekde inde ako si myslia....
Myslienka EU nie je tak odvecna, len to politici vzali zo zleho konca...
A to strasenie "stratou suverenity" je velmi dobre na to, aby niektori politici neprisli o moc.
EU tazko komunikuje smerom ku ludom, ale to je aj chyba prilis mocichtivych politikov clenskych krajin. Jedneho mame aj my, ktory hovori na kazdu stranu inak. Ludom opak toho, co na stretnuti premierov...
Plusove stranky radi prehliadame - trebars rusenie roamingovych poplatkov, prevody v ramci eurozony za vnutrostatny tarif, bezcolna zona, volny pohyb osob.... Kolko Slovakov z toho profituje? Kolki si vdaka tomu nasli pracu?
Hlavne z regionov, kde prace niet. (Bavil som sa v Tirolsku s chyznymi v hoteli. Vsetky boli z vychodu Slovenska. Pochvalovali si sefku, aj ked sa vela narobili. )
Takze nie za vsetko zle sa mame pravo stazovat na EU.
Momentalne vladne chory nazor, ze za vsetko zle moze EU.
Vzdy sme hladali nepriatela, na ktoreho je lahko zvalit vinu, ked robime daco zle. Za socializmu bol vinny kapitalizmus a vnutorny nepriatel, teraz zasa EU.
Co sa tak zamysliet a rozmyslat, aky podiel na tom mame my sami?
Zial, ani keby sme EU dali zbohom, nic dobre nas cakat nebude.
A jediny, kto sa bude radovat, bude tak akurat Putin a spol. Nech si nik nerobi iluzie, momentalne bez EU ekonomicky neprezijeme. Momenalne od EU viac berieme ako platime... Takze sa nemame na co stazovat. Leda na tych, kori sposobili, ze tie fondy nevieme vycerpat,
alebo sa ich snazime rozkradnut. Smrdi to teda v nasich statnych instituciach.
Zo strany EU by som vsak velmi prisne kontroloval peniaze, ktore boli poskytnute na projekty, aby z toho mali osoh ludia a nie vybrani slovenski "podnikatelia". Nenazranych politikov a nenazranych podnikatelov mi luto nebude. Aj ked budu slovenski.
P.S. O vychode si iluzie nerob. Mal som tam cest robit na nejakych projektoch...
Nechcel by som, aby sme tak dopadli...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800965/
drogy chutili?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800964/
Otazka do plena: Kam chceme patrit?
Ku skorumpovanemu vychodu, kde nebude lepsie este dlhe roky?
Ku tomu obdivovanemu (ale sucasne nenavidenemu) zapadu, kde sa zije o cosi lepsie? (Aspon zatial.)
Ono je to o tom, ze s tou vychodnou mentalitou pojdeme od 9 ku 5.
Ale celkom chapem, ze ludia, ktori nikdy nevideli a nezazili nic lepsie, budu zit v presvedceni, ze sa maju najlepsie na svete a uveria kazdemu nezmyslu, co im kto natlaci do hlavy.
Aj z toho titulu by som najradsej mladych povinne vyhanal na vandrovku. Aby videli, to lepsie si vzali ku srdcu.
Tych 40 rokov propagandy komunizmu a 27 rokov postkomunizmu, ktory sa vyznacuje len tym, ze aj zvysky moralky, co prezili komunizmus, zanikli, sposobuje, ze sme tam, kde sme...
Netvarme sa, ze vychod nas spasi - tam je to s tou moralkou daleko horsie, darmo mi budu vsetci "narodni buditelia" vykladat, co chcu. Potom, co som videl im neuverim ani slovo.
Ku skorumpovanemu vychodu, kde nebude lepsie este dlhe roky?
Ku tomu obdivovanemu (ale sucasne nenavidenemu) zapadu, kde sa zije o cosi lepsie? (Aspon zatial.)
Ono je to o tom, ze s tou vychodnou mentalitou pojdeme od 9 ku 5.
Ale celkom chapem, ze ludia, ktori nikdy nevideli a nezazili nic lepsie, budu zit v presvedceni, ze sa maju najlepsie na svete a uveria kazdemu nezmyslu, co im kto natlaci do hlavy.
Aj z toho titulu by som najradsej mladych povinne vyhanal na vandrovku. Aby videli, to lepsie si vzali ku srdcu.
Tych 40 rokov propagandy komunizmu a 27 rokov postkomunizmu, ktory sa vyznacuje len tym, ze aj zvysky moralky, co prezili komunizmus, zanikli, sposobuje, ze sme tam, kde sme...
Netvarme sa, ze vychod nas spasi - tam je to s tou moralkou daleko horsie, darmo mi budu vsetci "narodni buditelia" vykladat, co chcu. Potom, co som videl im neuverim ani slovo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800960/
Myslím, že ešte tak 20, možno 15 a v najlepšom prípade 10 rokov potrvá kým dojdeme na to, že súkromníci nemajú v doprave čo robiť. Bars nech si na západe majú, v našich podmienkach je to iba babylon a anarchia, kde to je založené na tom kto koho pozná a kde je automaticky všetko štátne opľúvané. Viď. kamiónová doprava a mrdník v nej sa prenáša skrz súkromníkov aj na železnicu, ktorej držba v štátnych/národných rukách by mala byť strategická záležitosť a nie predmet kšeftu ako napr. východoslovenské predkladiská alebo arogantné blokovanie prevádzky terminálu v Žiline vyžierkami z METRANS. Prečo by ŽSR nemohlo mať príjem z prevádzkovania terminálu na ktorý by mal prístup každý?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800943/
Regiojet dnes oslavuje narodeniny.Pred 5 rokmi,26.9.odviezli 3 páry vlakov Regiojet prvých cestujúcich.
A samozrejme redaktor MD Dnes,Jan Sůra musel urobiť reklamu dopravcovi,ktorého má až priveľmi v láske,v dnešním vydaní idnes
Soukromý dopravce RegioJet našel v jízdním řádu mezi Prahou a Brnem místo, kde nebude vadit Českým drahám. Vyplývá to z poslední verze návrhu jízdního řádu. Firma nechce novou verzi řádů až do vydání komentovat.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vlaky-praha-brno-regiojet-0y6-/eko-doprava.aspx?c=A160925_212750_eko-doprava_suj
A samozrejme redaktor MD Dnes,Jan Sůra musel urobiť reklamu dopravcovi,ktorého má až priveľmi v láske,v dnešním vydaní idnes
Soukromý dopravce RegioJet našel v jízdním řádu mezi Prahou a Brnem místo, kde nebude vadit Českým drahám. Vyplývá to z poslední verze návrhu jízdního řádu. Firma nechce novou verzi řádů až do vydání komentovat.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vlaky-praha-brno-regiojet-0y6-/eko-doprava.aspx?c=A160925_212750_eko-doprava_suj
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800941/
každodenné fotky preplnených vlakov RJ mu nestačia? potrebuje urobiť ešte väčšiu plnku?
Podľa mňa zistil, že nejaké to percento z tržieb IDSBK asi nie je malá suma za odvezenie asi nie moc veľkého počtu cestujúcich s "integrovanými" lístkami a keďže tarifa železníc je nižšia než tarifa IDS tak od neho málokto zuteká
Podľa mňa zistil, že nejaké to percento z tržieb IDSBK asi nie je malá suma za odvezenie asi nie moc veľkého počtu cestujúcich s "integrovanými" lístkami a keďže tarifa železníc je nižšia než tarifa IDS tak od neho málokto zuteká
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800891/
Myslíš na to prekladiisko pri Lluziankach či Teplicke? Ja mám o 19 min nedelu, takze uz nikam nejdem
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/800885/
Alebo to, ako sa dodrziavaju dohodnute pravidla? Alebo to, ze tolerujeme nackov (nech si uz volaju akokolvek)? Alebo to, ze si budeme stale voli burana, ktory bucha do stola a ludom hovori lubive reci a brnka na narodnu strunu?
Alebo to, ze budemem podporovat domacich zlodejov, lebo su nasi slovenski?
Nevydavajme deformacie a chybajucu moralku za narodne specifika. Uz by sa s nimi malo navzdy skoncit. Su to len ludske chyby a nie specifika, ktore treba ospravedlnovat.