ZSSK Cargo - Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s.
Železničná spoločnost Cargo Slovakia, a.s. - nákladný železničný dopravca.
http://www.zscargo.sk/
Podradené diskusné témy
362.001: Nielen depo v KE ste dostali čoby revanš za zníženie časti dlhov, ktoré kargo voči vám má. Proti prenájmu HDV a vozňov nemám nič. Ak dokážu na seba vonku zarobiť viac, ako doma, prečo nie. Osobne si myslím, že aj naše 756, ktoré behali v Maďarsku s väčším km behom, toho zarobili viac, ako teraz.
K Poľsku sa nechcem príliš vyjadrovať, nevidím do toho, nepoznám legislatívu. No ako laik si všímam, že súkromných nákladných dopravcov majú ako húb po daždi. A sám dobre vieš, že niektorí tamojší dopravcovia sú giganti, ako naše malé kargo.
K Poľsku sa nechcem príliš vyjadrovať, nevidím do toho, nepoznám legislatívu. No ako laik si všímam, že súkromných nákladných dopravcov majú ako húb po daždi. A sám dobre vieš, že niektorí tamojší dopravcovia sú giganti, ako naše malé kargo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668502/
350001-4: Ukáž mi jedného jediného slovenského alebo českého rušňovodiča (rozumej - štátna príslušnosť SR, ČR), súkromného alebo štátneho, ktorý ma licenciu na trate PLK. Nemyslím tých, čo jazdia do pohraničných staníc, ale normálne, do vnútrozemia. Potom sa budeme ďalej baviť.
Ďalšia vec.. vieš vôbec, čo sú Koleje Czeskie a na akom princípe fungujú? A vôbec, prečo museli vzniknať práve Koleje Czeskie v podobe v akej vznikli, prečo to nie je priamo ČDC..?
Robo: Prečo myslíš SK Cargo muselo zadarmo "dať" štátnej ŽOP-ke časť svojho majetku? Prečo ide Cargo prenajímať a predávať ďalšie svoje vozidlá? Vozne? Ty nevidíš súvislosti? Kdesi o dlhodobom pláne splácania pôžičky aj písali, čudujem sa Ti, že Ti to uniklo.
splinterX: Nik sa nepotrebuje na vás vrhať, ale kus objektivity a súdnosti to chce...
Nebudem vám tu vysvetlovať, ako PLK chceli našu dvojičku po treťom návrate od mora v Tarnówskych Górach odstaviť len preto, že ASDEK zachytil prekročenie nápravových tlakov dané činnosťou valca VNT, ako nás nechceli dať 300 km nikde do boku, resp. uštvať, keď sme ich pýtali, že potrebujeme zastaviť a doliať olej do kompresora, ako nám dispečeri odmietli dať pomocné HDV, keď sme pri neďaleko Bytomu uviazli. Zbytočne vám tu vysvetlovať, čo je Poľská štátna mafia, aj tak všetko viete lepšie.
--------------
Nič, nechajte ma už na pokoji, ja tomu aj tak nerozumiem, vyzúvam sa z tejto debaty.. žehlička, nahoď radšej dajakú fotku.. len už nie mňa, poprosím.
Ďalšia vec.. vieš vôbec, čo sú Koleje Czeskie a na akom princípe fungujú? A vôbec, prečo museli vzniknať práve Koleje Czeskie v podobe v akej vznikli, prečo to nie je priamo ČDC..?
Robo: Prečo myslíš SK Cargo muselo zadarmo "dať" štátnej ŽOP-ke časť svojho majetku? Prečo ide Cargo prenajímať a predávať ďalšie svoje vozidlá? Vozne? Ty nevidíš súvislosti? Kdesi o dlhodobom pláne splácania pôžičky aj písali, čudujem sa Ti, že Ti to uniklo.
splinterX: Nik sa nepotrebuje na vás vrhať, ale kus objektivity a súdnosti to chce...
Nebudem vám tu vysvetlovať, ako PLK chceli našu dvojičku po treťom návrate od mora v Tarnówskych Górach odstaviť len preto, že ASDEK zachytil prekročenie nápravových tlakov dané činnosťou valca VNT, ako nás nechceli dať 300 km nikde do boku, resp. uštvať, keď sme ich pýtali, že potrebujeme zastaviť a doliať olej do kompresora, ako nám dispečeri odmietli dať pomocné HDV, keď sme pri neďaleko Bytomu uviazli. Zbytočne vám tu vysvetlovať, čo je Poľská štátna mafia, aj tak všetko viete lepšie.
--------------
Nič, nechajte ma už na pokoji, ja tomu aj tak nerozumiem, vyzúvam sa z tejto debaty.. žehlička, nahoď radšej dajakú fotku.. len už nie mňa, poprosím.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668500/
Nikomu nič nikto nedlží za žiadny obed, aby bolo jasno Zdravím vás aj ja chalani, bola to vzácna návšteva po všetkých stránkach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668485/
asi to patrí podľa matúša 7532 sem.Bol som nejaký čas mimo diania,dnes som zachytil o tejto téme nejakú správu v rozhlase. http://www.slovakradio.sk/spravy/Dovoz-zeleznej-rudy-pre-U.-S.-Steel?l=1&i=61137&p=1
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668453/
Neviem možno som mimo misy ale nechápem čo vyplakavas Tomáš ? Od teba by som to zrovna nečakal...
Chodia AWaTari cez poľsko ?.Chodia.....chodia Koleje Czeskie ? Chodi UniDo ? (Resp ich masina )? Chodí....tak čo zase za problém ?? Ak sa cargu niečo nepáči nech sa sťažuje v Bruseli...takto vyplakavat za rohom a čakať že to spraví sukromnik je take detinske...že ? A ked sme pri tom....kde sú tie časy kedy sme predávali 6-kolaky poľským súkromníkom ? Jak sa to vraví ? Pomsta je sladká ?
Chodia AWaTari cez poľsko ?.Chodia.....chodia Koleje Czeskie ? Chodi UniDo ? (Resp ich masina )? Chodí....tak čo zase za problém ?? Ak sa cargu niečo nepáči nech sa sťažuje v Bruseli...takto vyplakavat za rohom a čakať že to spraví sukromnik je take detinske...že ? A ked sme pri tom....kde sú tie časy kedy sme predávali 6-kolaky poľským súkromníkom ? Jak sa to vraví ? Pomsta je sladká ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668438/
Igi, prepáč. Nejak sa to všetko rýchlo spustilo... :-)
362.001 - Ale stretneme sa istotne. Ešte dlžíme peniažky niekomu za pozvanie na obed, tak sa budeme musieť revanšovať. Dúfam, že už bez rušňa a dáme si aj nejaké pivko..
Nech sa darí v práci...
362.001 - Ale stretneme sa istotne. Ešte dlžíme peniažky niekomu za pozvanie na obed, tak sa budeme musieť revanšovať. Dúfam, že už bez rušňa a dáme si aj nejaké pivko..
Nech sa darí v práci...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668409/
Tak ja si myslím, že keď má niekto licenciu a poctivo platí ŽSR za DC, tak neviem prečo by mu mali robiť prekážky. Viac dopravcov rovná sa vyššia konkurencia a nižšia cena aj slovenské podniky ktoré vlaky obsluhujú. A niekde sa tie peniaze musia zobrať. Keď podnik menej platí za dopravu, tak tým mviac môže pridať zamestancom alebo na investície alebo znížiť ceny. A jeden pociag towarowy z Poľska je lepší než 40 kretynow w kamione na našich cestách...
Takisto keď sa tu oháňame ochranou tých svojich, boli isté slovenské firmy čo neplatili za DC (všetci vieme že ktoré) a takisto moderné mašiny akosi nemohli prejsť cez špeciálny druh koľajových obvodov...
Takisto keď sa tu oháňame ochranou tých svojich, boli isté slovenské firmy čo neplatili za DC (všetci vieme že ktoré) a takisto moderné mašiny akosi nemohli prejsť cez špeciálny druh koľajových obvodov...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668406/
Len som Vás chcel pozdraviť..
To by som aj ja rád, kebyže viem dopredu, čo za vzácna návšteva k nám zavíta.
To by som aj ja rád, kebyže viem dopredu, čo za vzácna návšteva k nám zavíta.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668403/
Ani PKP CARGO už nevozí všetko z USSK na svojom území. Takže nejaký extra monopol poľského št. dopravcu tu nie je.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668400/
Hej orlov, ale stále sa asi nerozumieme. Tu teraz ani nejde tak o Cargo, jeho prezamestnanosť a neschopnosť, hoc ju do veľkej miery nepopieram. Ide o nerovné podmienky podnikania, teda vstupu cudzích dopravcov - vozidiel a ich rušňových šiat u nás a v tom Poľsku, trebárs aj v Maďarsku..
Ako som písal, práve tu sa žehlička s tým skorumpovaným Slovenskom netrafil, nakoľko my (ŽSR) liberalizovaní a proeurópski sme, podľa mňa až príliš, kým naopak o niečo skorumpovanejšie PLK neobjektívne nadržajú svojím a obchádzajú európske záväzky. Ako fakt, stačilo mi, keď som videl a parkrát zažil, ako v počiatkoch projektu Swinoujscie PKP-PLK uprednosťovali a zvýhodňovali PKP-Cargo a ako nám hádzali všemožné polená pod kolesá.
Tu to tak nie je; kto na ŽSR získa licenciu a zaplatí za DC, viac-menej bez problémov môže po Slovensku krížom-krážom jazdiť bez akejkoľvek diskriminácie.
SK Cargo aj napriek svojej nie priam najlepšiej povesti v očiach verejnosti rozbehlo v Poľsku veľmi odvážne a životaschopné projekty, aspoň tu sa dokázalo správať trhovo a menežeri urobili kusisko práce, lebo úprimne, nebyť toho Poľska, bolo by už asi dávno v konkurze.
Je len na škodu veci, že tam nemôžu jazdiť rovnako aj naše čaty (čím by sa mohla zachrániť aj zamestnanosť), ale ako som už písal, to je problém skorumpovaného Poľska, nie skorumpovaného Slovenska.
Nevidím do toho veľmi a možno sa mýlim, ale podľa môjho názoru Poliaci chcú Slovákov kúpiť nie preto, aby sa rozšírili o hráča na území južného suseda (keď uvážime, že pre nich sme smeť, čo sa týka strategického významu aj počtu km, dnes tu licenciu majú a ak by už príliš chceli, kúpili by tu nejakého menšieho súkromníka), ale preto, že sa nás boja, prípadne že im prestávame byť pohodlní v našom ťažení na sever.
Až by sme sa spojili s Čechom, s Nemcom.. videl by som tu určitý strategický prínos.. tu by mohlo ísť o snahu vytvorenia východo-západnej alternatívy z Ukrajiny na západ k južným spojencom OBB-MAV alebo severnému PKP a logicky by bol dôvod o tieto výkony cez naše územie súperiť.
Ale až nás kúpi Poľsko.. určite nebude podporovať východo-západnú prepravu cez nás a Česko, keď tie kontajnery z Ukrajiny do Nemecka pohodlne prepraví cez domáce územie. Tranzit sever-juh je proti tomu východ-západ predsa len dosť zanedbateľný, nuž sa tak ľahko staneme len akousi južnou vlečkou pre pár koncových firiem vrátane USS.
Toľko môj názor na vec.
Ako som písal, práve tu sa žehlička s tým skorumpovaným Slovenskom netrafil, nakoľko my (ŽSR) liberalizovaní a proeurópski sme, podľa mňa až príliš, kým naopak o niečo skorumpovanejšie PLK neobjektívne nadržajú svojím a obchádzajú európske záväzky. Ako fakt, stačilo mi, keď som videl a parkrát zažil, ako v počiatkoch projektu Swinoujscie PKP-PLK uprednosťovali a zvýhodňovali PKP-Cargo a ako nám hádzali všemožné polená pod kolesá.
Tu to tak nie je; kto na ŽSR získa licenciu a zaplatí za DC, viac-menej bez problémov môže po Slovensku krížom-krážom jazdiť bez akejkoľvek diskriminácie.
SK Cargo aj napriek svojej nie priam najlepšiej povesti v očiach verejnosti rozbehlo v Poľsku veľmi odvážne a životaschopné projekty, aspoň tu sa dokázalo správať trhovo a menežeri urobili kusisko práce, lebo úprimne, nebyť toho Poľska, bolo by už asi dávno v konkurze.
Je len na škodu veci, že tam nemôžu jazdiť rovnako aj naše čaty (čím by sa mohla zachrániť aj zamestnanosť), ale ako som už písal, to je problém skorumpovaného Poľska, nie skorumpovaného Slovenska.
Nevidím do toho veľmi a možno sa mýlim, ale podľa môjho názoru Poliaci chcú Slovákov kúpiť nie preto, aby sa rozšírili o hráča na území južného suseda (keď uvážime, že pre nich sme smeť, čo sa týka strategického významu aj počtu km, dnes tu licenciu majú a ak by už príliš chceli, kúpili by tu nejakého menšieho súkromníka), ale preto, že sa nás boja, prípadne že im prestávame byť pohodlní v našom ťažení na sever.
Až by sme sa spojili s Čechom, s Nemcom.. videl by som tu určitý strategický prínos.. tu by mohlo ísť o snahu vytvorenia východo-západnej alternatívy z Ukrajiny na západ k južným spojencom OBB-MAV alebo severnému PKP a logicky by bol dôvod o tieto výkony cez naše územie súperiť.
Ale až nás kúpi Poľsko.. určite nebude podporovať východo-západnú prepravu cez nás a Česko, keď tie kontajnery z Ukrajiny do Nemecka pohodlne prepraví cez domáce územie. Tranzit sever-juh je proti tomu východ-západ predsa len dosť zanedbateľný, nuž sa tak ľahko staneme len akousi južnou vlečkou pre pár koncových firiem vrátane USS.
Toľko môj názor na vec.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668399/
Prečo je ZSSK Cargo v strate - pretože má typické príznaky slovenského štátneho podniku - prezamestnanosť, predražené nákupy a služby, neefektívne nakladanie s prostriedkami, atď ... Socializmus sme si odzvonili kľúčmi v 1989 a kapitalistická ekonomika nič neodpustí ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/668394/
na Slovensku platia iné pravidlá než v Poľsku a za tie poľské môžu jedine Poliaci. To že je tam štátna koľajová mafia, ktorá si trúfne možno iba na malých (českých a slovenských dopravcov) ale na také Schenker alebo ako s ato píše si moc netrúfne je iná vec. Zato že v Poľsku sa aj treska v majonéze trepe a po otvorení kelínka zaerdží je ich problém. U nás sú iné pravidlá a podľa mňa o dosť spravodlivejšie. A radšej budem za nákladné vlaky v réžii PKP Cargo než za ďalších kreténov v kamiónoch. A takisto je to plus aj pre slovenské firmy že ak Poliak odvezie vlak za cenu o 10% nižšiu než slovenský dopravca tak slovenský podnikateľ ušetrí. A my môžeme byť radi že si vybral vlak a nie kamióny.
Ale keď tak, boli tu aj doprvcovia z rodu Jánošikovho ktorí neplatili. ŽSR má zaujímať viac platobná disciplína než nádonosť. Aj keď niekedy by to platiť nemuselo najmä ak správca infraštruktúry z jednej krajiny cielene robí napriek konkrétnemu dopravcovi z inej krajiny.
A takisto aj koľajové obvody s politickou frekvenciou tiež neboli úplne kóšer. Hoci tam sa brzdili nielen cudzí ale aj slovenskí dopravcovia. Takisto súkjromní dopravcovia ešte nezabudli ako sa dala Cargu pôžička a ako sa skryto dotovalo cez legendárne gumené hadice v osobných vozňoch.
Pozri sa, ja budem fandiť Cargu nielen u nás alebo aj v Poľsku ak si to zaslúžia, ale sú jednotné pravidlá a tie platia