Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
Jedna technická: o tom, akým fontom sa vytlačí cestovný lístok, rozhoduje počítač? Ja som si myslel, že tieto malé termické tlačiarne majú font nastavený napevno - podobne, ako to je pri registračných pokladniach v obchodoch. Ale všimol som si, že na vnútroštátne CL sa používa DejaVu Sans Mono ( https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DejaVu_Sans_Mono.svg - palec hore za opensource, asi pretože iKVC behá na Linuxe) a na medzinárodné lístky iný font (aspoň letmým pohľadom).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/782445/
Teraz:
B.5.9 Cestujúci zaplatí cestovné bez prirážky nižšej a prirážky vyššej, ak:
b) nastúpi do vlaku v neobsadenej stanici a prihlási sa vlakvedúcemu,
Potom:
b) nastúpi do vlaku v neobsadenej stanici podľa podmienok hlásenej cesty,
+ definícia hlásenej cesty.
Z toho mi vyplýva, že dnes sa musím prihlásiť vlakvedúcemu, po novom bude stačiť počkať, kým príde (vo označenom vozni).
b) nastúpi do vlaku v neobsadenej stanici a prihlási sa vlakvedúcemu,
Potom:
b) nastúpi do vlaku v neobsadenej stanici podľa podmienok hlásenej cesty,
+ definícia hlásenej cesty.
Z toho mi vyplýva, že dnes sa musím prihlásiť vlakvedúcemu, po novom bude stačiť počkať, kým príde (vo označenom vozni).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780558/
Chápem to správne, že od nového roka sa mení systém nástupu na neobsadených zastávkach? Teda že cestujúci bude môcť nastúpiť iba do vozňa, ktorý bude označený ako vyhradený ako predaj cestovných lístkov, ale zároveň už v tomto vozni nebude musieť hneď po nástupe vyhľadať vlakvedúceho?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780554/
Nejlepší část roku prožívají v těchto dnech železniční dopravci. Přesuny lidí před svátky se letos rozhodli patřičně využít. Zejména soukromníci zdražili na vánoční období jízdenky na nejlukrativnějších trasách
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/dopravci-pred-svatky-zdrazuji-dex-/eko-doprava.aspx?c=A151222_134744_eko-doprava_suj
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/dopravci-pred-svatky-zdrazuji-dex-/eko-doprava.aspx?c=A151222_134744_eko-doprava_suj
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780488/
Všetko je to jasné. Avšak najprv si vyberiem spojenie a potom až k príslušnému spojeniu (a teda už jasnej kombinácii konkrétnych vlakov v konkrétnom čase a trase každého z nich) si následne volím typ cestujúceho pre túto konkrétnu zvolenú prepravnú reláciu. Vzhľadom na tento postup je logické najprv očakávať, že cestujúci bude cestovať tak, aké spojenie si vybral a nie špekuľovať, ako pôjde inak. Vy ste aj s Haterom vychádzali skôr z opačného - že si najprv vyberiem ako keby "univerzálnejší" lístok a potom začnem vymýšľať, ako a kedy by som ho použil. Ale logicky by mal cestujúci riešiť, či má správny lístok na iné spojenie, skôr až vtedy, keď sa rozhodne na zmenu oproti spojeniu pôvodne zakúpeného lístka. Však hádam nebudem zakaždým riešiť dopredu, či sa náhodou následne nerozhodnem použiť vlak vyššej kategórie alebo miestenku a pod. Ale tak každý si to môže zvoliť a spraviť po svojom. Mne logickejšie pripadá, že viem, čo chcem, ako to, že to neviem, resp. ak počítam dopredu s tým, že to môžem nestihnúť a budem potrebovať na neskorší vlak "špeciálnejší" lístok, tak si úmerne tomu vyberiem.
Keby sa to v systéme počas celého nákupu lístka netvárilo, že kupujem lístok na konkrétny vlak (to tam je predpokladám v prípade nemiestenkových vlakov kvôli bezplatnej preprave a sledovaniu jej počtu i keď zase aj u vlakov, ktorých sa to netýka), možno by nebolo očakávanie, že mi systém ponúkne cenu práve na tento vlak, ale že ponúkne primárne nejakú inú, všeobecnú, základnú a pod. a následne si to treba došpecifikovať.
Ale tak skúmaním som rozdiel objavil, našiel si to, čo potrebujem a lístky nakoniec mám tie, čo som chcel. Len čo to na začiatku vyzeralo, ako keby sa to ani nedalo. Ale keby som dopredu podľa sumy nevedel, že mi neponúkol Regional, ale základný, tak by som si to ani nevšimol. V konečnom dôsledku ako písal Hater - pri samotnom potvrdení nákupu by mi lístok dalo správny (ak by som si Regional zvolil), avšak potom, čo mi pri info o cene možnosť výberu Regional neponúklo (čakalo by sa, že je už teda správne zvolená systémom k príslušnému vlaku a pod obyčajným sa čakalo cestujúci bez zľavy), nenapadlo ma znova hľadať pri samotnom potvrdení nákupu, či sa tam zrazu neobjavila iná možnosť, ktorú pri info o cene nebolo možné zvoliť a myslel som, že to nejde vôbec - ale na čo potom taká info je, to je lepšie, aby to tam ani vôbec nebolo.
Keby sa to v systéme počas celého nákupu lístka netvárilo, že kupujem lístok na konkrétny vlak (to tam je predpokladám v prípade nemiestenkových vlakov kvôli bezplatnej preprave a sledovaniu jej počtu i keď zase aj u vlakov, ktorých sa to netýka), možno by nebolo očakávanie, že mi systém ponúkne cenu práve na tento vlak, ale že ponúkne primárne nejakú inú, všeobecnú, základnú a pod. a následne si to treba došpecifikovať.
Ale tak skúmaním som rozdiel objavil, našiel si to, čo potrebujem a lístky nakoniec mám tie, čo som chcel. Len čo to na začiatku vyzeralo, ako keby sa to ani nedalo. Ale keby som dopredu podľa sumy nevedel, že mi neponúkol Regional, ale základný, tak by som si to ani nevšimol. V konečnom dôsledku ako písal Hater - pri samotnom potvrdení nákupu by mi lístok dalo správny (ak by som si Regional zvolil), avšak potom, čo mi pri info o cene možnosť výberu Regional neponúklo (čakalo by sa, že je už teda správne zvolená systémom k príslušnému vlaku a pod obyčajným sa čakalo cestujúci bez zľavy), nenapadlo ma znova hľadať pri samotnom potvrdení nákupu, či sa tam zrazu neobjavila iná možnosť, ktorú pri info o cene nebolo možné zvoliť a myslel som, že to nejde vôbec - ale na čo potom taká info je, to je lepšie, aby to tam ani vôbec nebolo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780225/
... a keby sa pri vzdialenostiach do 60km aspoň zobrazila nejaká nformačná bublina s textom "Vedeli ste, že ak cestujete Os alebo REx vlakom môžete ušetriť až 15% na cestovnom bez akéhokoľvek preukazu na zľavu? Vyberte si z našej ponuky zľavu REGIONAL" ... technicky nič zložité, alebo? ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780221/
PIT
a este jedna vec - je logicke ze to nedava automaticky regional ak splnas podmienky vzdialenosti a kupis si ho na REX, lebo listok, hoci si ho kupis na vlak REX xyz, mozes ho pouzit aj na ktorykolvek nasledujuci vlak a tym padom keby automaticky dalo listok regional, tak by nebolo mozne ho vyuzit na ktorykolvek nasledujuci ale len ten, ktory splna podmienky pre listok regional.
Cize, ked si niekto zamerne vyberie ze chce regional, tak je to OK, kupuje to s tym, ze nemoze ist na lubovolny nasledujuci vlak.
Ale urcite su ludia, ktori si radsej kupia o par centov drahsi obycajny listok s tym, ze maju volnost v tom, akym vlakom mozu ist.
Takze mi pride ovela logickejsie, ze ako predvolenu moznost to ponuka obycajny listok a nie regional, hoci na jeho pouzitie podmienky splnas (mozno by nebolo od veci, keby pri volbe obycajneho listka na trasu, na ktorej sa da vyuzit lacnejsie regional listok, by automaticky vypisalo poznamku, ze s regional listok sa da na tu trasu za takych a takych podmienok kupit lacnejsi listok).
P.S.: pisane vo vseobecnosti, jasne ze v tvojom pripade z BB do TR ina moznost ako REX ani nie je, ale to by uz musel byt riadne namakany informacny system aby okrem toho ze vie vydavat listky vedel este aj zhodnotit ci existuje na danom useku v case platnosti listka moznost ist aj inym vlakom, na ktory by regional neplatil a ak by taka moznost nebola, tak by obycajny listok ani neponukal na vyber. Ale samozrejme, urobit sa to da, len za ake peniaze a aky by to malo prinos.
a este jedna vec - je logicke ze to nedava automaticky regional ak splnas podmienky vzdialenosti a kupis si ho na REX, lebo listok, hoci si ho kupis na vlak REX xyz, mozes ho pouzit aj na ktorykolvek nasledujuci vlak a tym padom keby automaticky dalo listok regional, tak by nebolo mozne ho vyuzit na ktorykolvek nasledujuci ale len ten, ktory splna podmienky pre listok regional.
Cize, ked si niekto zamerne vyberie ze chce regional, tak je to OK, kupuje to s tym, ze nemoze ist na lubovolny nasledujuci vlak.
Ale urcite su ludia, ktori si radsej kupia o par centov drahsi obycajny listok s tym, ze maju volnost v tom, akym vlakom mozu ist.
Takze mi pride ovela logickejsie, ze ako predvolenu moznost to ponuka obycajny listok a nie regional, hoci na jeho pouzitie podmienky splnas (mozno by nebolo od veci, keby pri volbe obycajneho listka na trasu, na ktorej sa da vyuzit lacnejsie regional listok, by automaticky vypisalo poznamku, ze s regional listok sa da na tu trasu za takych a takych podmienok kupit lacnejsi listok).
P.S.: pisane vo vseobecnosti, jasne ze v tvojom pripade z BB do TR ina moznost ako REX ani nie je, ale to by uz musel byt riadne namakany informacny system aby okrem toho ze vie vydavat listky vedel este aj zhodnotit ci existuje na danom useku v case platnosti listka moznost ist aj inym vlakom, na ktory by regional neplatil a ak by taka moznost nebola, tak by obycajny listok ani neponukal na vyber. Ale samozrejme, urobit sa to da, len za ake peniaze a aky by to malo prinos.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780212/
Hater
To čo si napísal platí v prípade výberu spojenia, kde je potrebné prestúpiť a môže sa tak stať, že použitím rôznych druhov vlakov by mi príslušná jednotná tarifa nebola zodpovedajúca pre oba úseky oboch vlakov. Nič to však nemení na skutočnosti, prečo si nemôžem vybrať v Informácii o cene typ Regional, resp. prečo mi v informácii konkrétneho vlaku (REX) priameho spojenia pre obyčajného cestujúceho spĺňajúceho podmienky Regional neukáže rovno tomu zodpovedajúcu cenu. Ak by chcel Klasik, tak si vyberie hádam Klasik.
Ak si cestujúci kúpi nesprávny lístok na nesprávny vlak, je to jeho vec a to nebolo predmetom problému.
To čo si napísal platí v prípade výberu spojenia, kde je potrebné prestúpiť a môže sa tak stať, že použitím rôznych druhov vlakov by mi príslušná jednotná tarifa nebola zodpovedajúca pre oba úseky oboch vlakov. Nič to však nemení na skutočnosti, prečo si nemôžem vybrať v Informácii o cene typ Regional, resp. prečo mi v informácii konkrétneho vlaku (REX) priameho spojenia pre obyčajného cestujúceho spĺňajúceho podmienky Regional neukáže rovno tomu zodpovedajúcu cenu. Ak by chcel Klasik, tak si vyberie hádam Klasik.
Ak si cestujúci kúpi nesprávny lístok na nesprávny vlak, je to jeho vec a to nebolo predmetom problému.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780164/
peršing + hater
Ďakujem za vysvetlenie, ale to mi bolo jasné aj predtým.
Problém nastal v tom, že v jednotlivých položkách systému nedáva do ponuky všetky voľby, a tak keď som si zvolil položku "Informácia o cene", systém neumožnil vyberať tarifu Regional, čiže som automaticky bol v domnení, že keď si vyberiem obyčajné cestovné, tak je systém natoľko normálny, že ponúkne cenu zodpovedajúcu príslušnému vlaku, tarif. vzdialenosti a tarife, ku ktorým som informáciu požadoval. Lenže akosi tomu tak nie je. Pri voľbe položky "Nákup dokladu" pri voľbe typu cestujúceho systém už Regional zrazu ponúkne a pri jeho výbere zobrazí príslušnú cenu, čo takto pravdepodobne zhodou okolností urobil rovno Hater, pričom tak vôbec nezistil a ani nemohol pochopiť podstatu problému, ktorý bol predmetom môjho príspevku.
Tak ešte raz.
Ak si pre nejaký deň a čas vyhľadám spojenia príslušnej prepravnej relácie definovanej nástupnou a výstupnou zastávkou a následne si pri konkrétnom vlaku (ten je presne špecifikovaný číslom, trasou, časom jazdy i tarif. vzdialenosťou s tomu zodpovedajúcou tarifou) vyberiem položku "Informácia o cene" (obr. 1), systém mi automaticky zobrazí cenu obyčajného zákl. cestovného (s net-zľavou), pričom vo voľbách o type cestujúceho však vôbec možnosť výberu tarify Regional neponúkne, a to napriek skutočnosti, že sa chcem informovať o cene jazdy vo vlaku (napr. REX 1842 Šturec) a na tarifnú vzdialenosť (napr. 45 km), na ktoré sa táto tarifa vzťahuje (pričom údaje o tejto konkrétnej preprave tam zobrazuje). Nemyslím si, že by z toho následne malo nejako logicky vyplývať, že pri takomto zisťovaní ceny konkr. prepravy (pri nemožnosti vyberať Regional) by som mal ešte očakávať, že cena obyčajného lístka nebola vyrátaná podľa zodpovedajúcej tarify, v tomto prípade Regional - však ktorý obyčajný cestujúci by si úmyselne vyberal vyššie cestovné podľa základného cenníka, keď je na to špeciálne Regional.
Následne v ďalšom kroku po výbere položky "Nákup dokladu > Cestovný lístok" stále u toho istého konkrét. spojenia konkrétnym vlakom (obr. 2) sa už typ cestujúceho Regional objaví (rovnako tak napr. aj možnosť Pes, ktorú pri info o cene takisto systém neposkytuje; bicykel a batožina som tam nevidel vôbec) a po jeho výbere a pokračovaní v nákupe sa už zobrazí CL s cenou Regional (obr. 3).
Z celého mi vychádza, že modul Informácia o cene je v systéme spracovaný zle a je len vecou náhody zvoleného postupu, akú cenu v opísanom prípade cestujúci nájde a prípadne aj zakúpi lístok (ak si pozrie najprv info a potom pri samotnej kúpe ide analogicky na obyčajný lístok, už ho nemusí napadnúť hľadať zrazu Regional, ktorý pri infe nebol).
Odporúčania - nech sa pri Informácii o cene (v prípade vlakov a tarifnej vzdialenosti zodpovedajúcej tarife Regional):
a) dá vybrať typ cestujúceho Regional alebo sa
b) automaticky pri obyčajnom cestovnom zobrazí cena podľa Regional
a cez net by sa mali dať kúpiť CL aj pre bicykel a batožinu (teda aspoň som túto možnosť nevidel).
Ďakujem za vysvetlenie, ale to mi bolo jasné aj predtým.
Problém nastal v tom, že v jednotlivých položkách systému nedáva do ponuky všetky voľby, a tak keď som si zvolil položku "Informácia o cene", systém neumožnil vyberať tarifu Regional, čiže som automaticky bol v domnení, že keď si vyberiem obyčajné cestovné, tak je systém natoľko normálny, že ponúkne cenu zodpovedajúcu príslušnému vlaku, tarif. vzdialenosti a tarife, ku ktorým som informáciu požadoval. Lenže akosi tomu tak nie je. Pri voľbe položky "Nákup dokladu" pri voľbe typu cestujúceho systém už Regional zrazu ponúkne a pri jeho výbere zobrazí príslušnú cenu, čo takto pravdepodobne zhodou okolností urobil rovno Hater, pričom tak vôbec nezistil a ani nemohol pochopiť podstatu problému, ktorý bol predmetom môjho príspevku.
Tak ešte raz.
Ak si pre nejaký deň a čas vyhľadám spojenia príslušnej prepravnej relácie definovanej nástupnou a výstupnou zastávkou a následne si pri konkrétnom vlaku (ten je presne špecifikovaný číslom, trasou, časom jazdy i tarif. vzdialenosťou s tomu zodpovedajúcou tarifou) vyberiem položku "Informácia o cene" (obr. 1), systém mi automaticky zobrazí cenu obyčajného zákl. cestovného (s net-zľavou), pričom vo voľbách o type cestujúceho však vôbec možnosť výberu tarify Regional neponúkne, a to napriek skutočnosti, že sa chcem informovať o cene jazdy vo vlaku (napr. REX 1842 Šturec) a na tarifnú vzdialenosť (napr. 45 km), na ktoré sa táto tarifa vzťahuje (pričom údaje o tejto konkrétnej preprave tam zobrazuje). Nemyslím si, že by z toho následne malo nejako logicky vyplývať, že pri takomto zisťovaní ceny konkr. prepravy (pri nemožnosti vyberať Regional) by som mal ešte očakávať, že cena obyčajného lístka nebola vyrátaná podľa zodpovedajúcej tarify, v tomto prípade Regional - však ktorý obyčajný cestujúci by si úmyselne vyberal vyššie cestovné podľa základného cenníka, keď je na to špeciálne Regional.
Následne v ďalšom kroku po výbere položky "Nákup dokladu > Cestovný lístok" stále u toho istého konkrét. spojenia konkrétnym vlakom (obr. 2) sa už typ cestujúceho Regional objaví (rovnako tak napr. aj možnosť Pes, ktorú pri info o cene takisto systém neposkytuje; bicykel a batožina som tam nevidel vôbec) a po jeho výbere a pokračovaní v nákupe sa už zobrazí CL s cenou Regional (obr. 3).
Z celého mi vychádza, že modul Informácia o cene je v systéme spracovaný zle a je len vecou náhody zvoleného postupu, akú cenu v opísanom prípade cestujúci nájde a prípadne aj zakúpi lístok (ak si pozrie najprv info a potom pri samotnej kúpe ide analogicky na obyčajný lístok, už ho nemusí napadnúť hľadať zrazu Regional, ktorý pri infe nebol).
Odporúčania - nech sa pri Informácii o cene (v prípade vlakov a tarifnej vzdialenosti zodpovedajúcej tarife Regional):
a) dá vybrať typ cestujúceho Regional alebo sa
b) automaticky pri obyčajnom cestovnom zobrazí cena podľa Regional
a cez net by sa mali dať kúpiť CL aj pre bicykel a batožinu (teda aspoň som túto možnosť nevidel).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780161/
pit
pretoze si v type listka musis zvolit ze chces regional. To ze vzdialenost spada do tarify regional neznamena ze tou tarifou aj automaticky vyrata cestovne, kedze regional ma iste obmedzenia (povolene druhy vlakov), ktore nie kazdemu vyhovuju, preto je logicke ze to nebude automaticky davat cez tarifu regional.
pretoze si v type listka musis zvolit ze chces regional. To ze vzdialenost spada do tarify regional neznamena ze tou tarifou aj automaticky vyrata cestovne, kedze regional ma iste obmedzenia (povolene druhy vlakov), ktore nie kazdemu vyhovuju, preto je logicke ze to nebude automaticky davat cez tarifu regional.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780122/
Preco ak si cez internet vyberiem listok na konkretny REX vzdialenost spadajucu do tarify regional (konkretne 45 km), tak mi da cenu az 2,38 (to je teda predpokladam ta cca 5 % zlava zo zakladneho cennika z 2,50), ale nakoniec je to stale drahsie oproti cene regional - len 2,14. Takze ak to takto funguje vzdy, tak kupa cez net je skvela sluzba, pretoze po "zlave" osklbe z cestujuceho viac, ako by zaplatil v pokladni, co vsak uz nezisti!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/780118/
Toto uz funguje nejaky ten rok, ale asi pred rokom uz rozsirili aj ponuku zliav, takze ako student v Cesku uz mozem kombinovat ziacky preukaz u nas+v cesku a in kartu 25, kedysi sa dalo nakupit iba v pokladni. Samozrejme ak by som chcel bezplatny, musim si kupit listok na slovakrail. Este by mohla odpadnut nutnost zadavat osobny preukaz, pokial to nie je inkarta, tak to straca zmysel.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779722/
este tam je moznosti pri vnutrostatnych rozhodovat sa manualne na Včasná jízdenka a Akční jízdenka ale zatial mi to stale automaticky hodilo lacnejsiu variantu. Teda spolieham radsej na system. Je to dobre, ani som nevedel, ze sa daju kupit cez net medzinarodne listky, kedze som zvyknuty prevazne len na slovakrail kde sa take neda
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779721/
milloss: Podobny navrh som tu uz viackrat pisal a viaceri ma tu zvozili pod ciernu zem, ze absolutne sa do toho nerozumiem, trepem nezmysly a pod. Napriklad si aj pri lozkach viem vybrat umiestnenie a pozriet obsadenost, to u ZSSK nedokazem. Ale napriklad na Vianoce ponukaju listky len za plnu cenu 1272+lozko, ale ked si kupim 3 listky na celu trasu, cesta ma vyjde okolo 700czk+lozko, takze este stale su tam ponukane aj casto nezmyselne vysoke ceny.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779719/
Thomas_1: dakujem, takze netreba. Ten eshop ČD je dobra vec, sam od seba ponuka najlacnejsie listky, rozne akciove v zavislosti od poctu dni do prvej dni cesty
Este keby tak eshop ZSSK ponukal podobne moznosti kupit si listok aj do zahranicia + akciove ponuky automaticky
Este keby tak eshop ZSSK ponukal podobne moznosti kupit si listok aj do zahranicia + akciove ponuky automaticky
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779718/
Thomas_1: ked dam cez stranku (eshop ČD) https://www.cd.cz/eshop/requestrecap.aspx?guid=a276545b-586b-4f2c-972c-fe793d7d2b51 vyhadzuje mi cenu pre Zvolen - Horni Lidec Olomouca 248 KČ. Taky listok normalne uzna sprievodca vo vlaku ZSSK? Nejako malo to vychadza oproti cenam co si vypisal
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779706/
Zvolen os.st.-Horní Lideč(GR): 8,54 EUR (vnútroštátny lístok, pokladňa ZSSK)
Horní Lideč(GR)-Horní Lideč: 1,20 EUR (medzinárodný lístok, pokladňa ZSSK)
Horní Lideč-Olomouc hl.n.: 162,- Kč (eshop ČD) (+možná miestenka za 35,- Kč)
Olomouc hl.n.-Bohumín: 109 Kč (eshop ČD) (+možná miestenka za 35,- Kč)
Bohumín-Čadca (GR): 92,- Kč (vnútroštátny lístok, pokladňa ČD)
Čadca(GR)-Žilina: 77,- Kč (medzinárodný lístok, pokladňa ČD)
Žilina-Zvolen os.st.: 5,94 EUR (vnútroštátny lístok, pokladňa ZSSK), 5,64 EUR (to isté cez internet)
Miestenka na EN Bohumín-Žilina (2,- EUR, pokladnica ZSSK)
... jedna z možností ... prípadne dopasovať EUROPA Express na reláciu Žilina-Olomouc
Horní Lideč(GR)-Horní Lideč: 1,20 EUR (medzinárodný lístok, pokladňa ZSSK)
Horní Lideč-Olomouc hl.n.: 162,- Kč (eshop ČD) (+možná miestenka za 35,- Kč)
Olomouc hl.n.-Bohumín: 109 Kč (eshop ČD) (+možná miestenka za 35,- Kč)
Bohumín-Čadca (GR): 92,- Kč (vnútroštátny lístok, pokladňa ČD)
Čadca(GR)-Žilina: 77,- Kč (medzinárodný lístok, pokladňa ČD)
Žilina-Zvolen os.st.: 5,94 EUR (vnútroštátny lístok, pokladňa ZSSK), 5,64 EUR (to isté cez internet)
Miestenka na EN Bohumín-Žilina (2,- EUR, pokladnica ZSSK)
... jedna z možností ... prípadne dopasovať EUROPA Express na reláciu Žilina-Olomouc
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779701/