809/810/811/812+prívesné vozne
Neviete niekto o podrobnostiach? Najmä o okruhoch(chladiaci, brzdový a palivový) a riadení.
Stránku vlaky.net sleduje veľa ľudí z verejnosti, aj z manažmentov železničných firiem a oceňujú, že sa tu dozvedia veľa zaujímavého o lokomotívach, vlakoch, novinkách. Preto nabádam k slušnosti, aby sme neznehodnotili prácu všetkých, ktorí sa na výrobe stránky podieľajú a to nie sú len admini a autori článkov a reportáží, ale my všetci, ktorí prispievame do jednotlivých diskusných fór.
Ešte raz sorry, nemyslel som to tak. Keby tam boli ozaj všetci ,,na hlavu", tak by rýchliky vozili Motory + nejaká tá 011. našťastie, to tak nie je. Chybyčky sa síce niekde nájdu, ale zasa až také kritické to neni.
add Sikan: Už sa Ti podarilo zachytiť tú Bardotku, myslím že je odstavená v Galante?
Na vlakoch 5731,5732,5735,5740 (Levice - Zvolen a späť) sú od GVD 2004/2005 nasadzované súpravy 812 + 011, pričom na vlaky 5731,5732,5740 by stačil aj sólo 812, pričom vlakom 5735 cestováva okolo 100 ľudí a vlakom 5733 (klasika) cestuje do 20 ľudí. Čiže aj tu sa spravilo dobré riešenie, ale v ňom jedno zlé...
Garin, vulgárne slová na prácu tvorcov GVD, alebo ktoréhokoľvek manažéra ZSSK sa nepatria, stačilo by keby si len číatali aspoň nejaké príspevky na tejto stránke a zamysleli sa nad tým, čo by mohli eventuálne ešte vylepšiť.
Odhliadnuc od urazok v tvojom prispevku, skus sa zamysliet.. myslis, ze zamestnanci, kt. tvoria grafikon, ho tvoria tak, aby sposobili zanik zeleznicnej osobnej dopravy na Slovensku? Normalny clovek nema zaujem pripravit sa o pracu..
- naučiť sa argumentovať vecne a neukazovať svaly, brať druhú stranu ako partnera a správať sa tak ako sa v slušnej spoločnosti patrí. Viem, že ste mladí a máte plno elánu a to je na mladosti krásne, viem tiež, že chcete, aby Vaše názory boli akceptované. Ale keby ste mali aj stokrát pravdu, nikto Vás nebude brať vážne, ak mu poviete, že je hlupák. Takto sa na odbornej rovine nekomunikuje.
- vyštudovať patričné manažerské, resp. dopravné odbory, nastúpiť na železnicu, vypracovať sa a začať meniť to, čo tam nefunguje.
Je to však beh na dlhé trate. Možno maratón. Nie každý na to má. Je jedoduchšie napísať, že v ZSSK sú všetci padnutí na hlavu. Ak napíše niekto podobným štýlom na adresu krikľúňov, hneď sa niekto ohradí.
Stale nechapem logiku tzv zdvojenych motorov, napr.vlak z Leopoldova do NR (prich 10.42) bol zostaveny z 810 + 011, nabite, ludia museli aj stat, a iny vlak, kt.prichadzal o 15.30 bol zostaveny z 810 + 011 + 011 + 810, a cestovalo v nom 20 ludi, je to prinajmensom nelogicke...
ad Rasto:
Je tomu vskutku tak, napsal jsem to. Ale Tvůj příspěvek skoro vyzněl, jako by ČD masově nasazovaly "orchestriony" na rychlíky. Můžeme sice najít (v obězích) tuším 2 TS, kde řada 810 zasahuje do rychlíkové dopravy, ale při bližším "ohledání" se zjistí, že jde spíš o sloučené vlaky. Jinak je tomu ale u některých spěšných vlaků, kde je případů více. A ovšem, a to jsem měl na mysli především, jsou nepochybně nasazovány na osobní vlaky na dlouhých ramenech, zatímco velké motoráky jezdí na ramenech krátkých. Vzhledem ke koncentraci jednotlivých řad velkých motoráků do několika málo provozních jednotek je ovšem situace v tom či onom regionu různá. Třeba na královéhradeckém hlavním nádraží se lze s vozem řady 810 setkat prakticky jen na dvou víkendových nočních spojích do Pardubic (a Přelouče), ač je zde provoz motorových vlaků všech tří katagorií značný.
Zrušenie doravy v r.2003 bod dobrý ťah, vlaky prestali jazdiť, ľudia si našli iný druh prepravy, a keď sa štreky obnovili tak ľudí bolo podstatne menej (typický príklad Levice - Štúrovo). Údajne boli po obnovení na zrušených tratiach tržby o cca 10 % vyššie, ale neviem kde, lebo na 152 je to pokles hrubým odhadom o min. 50 %, dnes som videl vlak 5920 (LV 10.44 - ŠT 11.50; ide 1.6 - 1.9) a v ňom 10 ľudí, pred zrušením to bolo okolo 50, "špičkové" spoje sa ešte držia, ale dokedy.
Ufo, kysucká trať je osobitý prípad, ako správne uviedol Sikan. Ja navhujem tabuľky druhu HDV v závislosti od frekvencie cestujúcich, aby sa nestávlo, že v klasike ide 5 ľudí a v kredenci 100, typické pre zvolenský obvod, napr. vlaky 5733 (klasika a 5 ľudí) a 5735 (motor a 100 ľudí), alebo aj Horehronie, v súprave 812 + 011 + 011 cca 120 ľudí, a v 750 + 5 vozňov - 20 ľudí, to je chorá mentalita ZSSK (alebo niektorých jej nezodpovedných zamestnancov).
Zbyněk, niekde ste písali, že v ČR sú najekam rýchliku nasadzované 810, vtedy ste navrhovali založiť novú diskusnú tému - zvrátená logika železničných spoločností.
To bola logika donedavna.. teraz je za kazdu trat zodpovedny konkretny clovek a ten si rozmysli, co na tej trati spravit. Napr. o ruseni trati v 2003 sa rozhodovalo centralne, bez analyz a tak to aj dopadlo. Takisto nahradenie klasik na trati Cadca-Makov padlo trochu vyssie a trochu dalej od tohto regionu.. zeleznice si za tie roky vybudovali velmi zle meno a tieto kroky tomu pomahali. Teraz to vyzera tak, ze sa to konecne otoci.. uvidime..
Tak sme ti to vyjasnili.. k tomu nasadzovaniu 81x na rychliky.. no bola by to sila, ale napadlo mi.. produkt MAV Interpici postaveny na rekonstruovanych Bzmot alias 810 stale preziva, takze nie je asi uplne zabity.. co tak u nas robit specialne pripoje k niektorym dialkovym vlakom tymto radom.. napr. z Brezna od/ku Ex Hron a mozno aj ine.. alebo Bardejov - Kysak.. mozno trochu strielam.. myslim, ze sa tu o tom este nediskutovalo..
Co sa tej bardotky tyka.. snazil som sa ju na druhy den odfotit, no moj vozen zastavil daleko.. a poobede tam uz nebola, no v poslednej chvili som ju potom videl v Trnovci nad Vahom aj s nejakymi voznami v smere na Nove Zamky.. je mi luto, snazil som sa.. uz som to vysvetloval aj A-jeto-vi..