350
Zdravím Vás.. a aký máte názor na tieto HDV.. mne osobne sa najviac páčia 350.001 a 002. myslím že ten nový modrý náter nie je to pravé...
(Zbyněk)
KNIHA JÁZD: 350
Aktuálne nasadenie HDV
iron999: Tak ešus kadejak vibruje vyššími frekvenciami v podvozku, poväčšine majú už rozbité tlmiče, údajne aj lemniskátový priamovod otočného čapu tam robí zlobu, vymlácajú sa guľové čapy.. ale nikdy ešus sa vďaka svojej dĺžke nerozhúpe tou charakteristickou nižšou frekvenciou otáčajúc sa okolo ťažiska skrine. Skrátka nerobí to hojdanie sa odpredu dozadu ako slamený koník a tancovanie-hádzanie rámom zľava doprava ako Shakira, čo poznáme u krátkych rušňov. Dĺžka a umiestnenie otočných bodov podvozkov robí zázraky.
wagoo: Táto informácia ma prekvapila a trochu rozhorčila, priznám sa.. Akože sorry, ale depo v hlavnej dedine je pupok sveta? Veď tak nech tie Traxxy dajú do Košíc, Žiliny, Zámkov.. a Bratislava nech si nakúpi 380, ak sa im tak páčia a potrebuje silou mocou pchať krátke mašiny ďalších 100 rokov do staručkej zhnitej rotundy. To je nonsens toto, žeby kvôli jednej blbej točni sme kupovali to, čo nám v X iných ohľadoch nevyhovuje. Hoc skôr mám pocit, že točňa je iba zámienka, tam je v hre čosi iné...
Btw, ani bagetle pre nejaký meter nevojdú v Žiline do motorovej rotundy, nuž ich robia v elektrickej a hotovo. Nebol to dôvod na to, aby ich Žilina nemala mať..
wagoo: Táto informácia ma prekvapila a trochu rozhorčila, priznám sa.. Akože sorry, ale depo v hlavnej dedine je pupok sveta? Veď tak nech tie Traxxy dajú do Košíc, Žiliny, Zámkov.. a Bratislava nech si nakúpi 380, ak sa im tak páčia a potrebuje silou mocou pchať krátke mašiny ďalších 100 rokov do staručkej zhnitej rotundy. To je nonsens toto, žeby kvôli jednej blbej točni sme kupovali to, čo nám v X iných ohľadoch nevyhovuje. Hoc skôr mám pocit, že točňa je iba zámienka, tam je v hre čosi iné...
Btw, ani bagetle pre nejaký meter nevojdú v Žiline do motorovej rotundy, nuž ich robia v elektrickej a hotovo. Nebol to dôvod na to, aby ich Žilina nemala mať..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725661/
no veru,skoda .S 381 sa tam pomestime LTT , na 20cm , a Traxx ma skoro o meter viac, preto sa asi nad nim neuvazuje, lebo to by pribudla dalsia investicia, a povedzme si uprimne,, eura sa momentalne zijdu na dolezitejsie veci, ako na vrtibudu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725660/
Díky za vysvetlenie. Všimol som si to v tom ešuse, ale ten sa vie zase nechutne rozkmitať kadejako. To už je asi ale stavom zvršku a trate.
Neuveríš, ale Fallsky som ešte nikdy nemíňal, vo svojich končinách sú to skôr Zaesky či Easy. Ale prizriem sa na to niekedy so stiahnutou
Wagoo : škoda tých traxxov...
Neuveríš, ale Fallsky som ešte nikdy nemíňal, vo svojich končinách sú to skôr Zaesky či Easy. Ale prizriem sa na to niekedy so stiahnutou
Wagoo : škoda tých traxxov...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725656/
iron999: .. a hlavne pod stanovistami na vectrone nevisia vzduchojemy ...
362.001: esus je na vzduchovych vankusoch , preto tu nechutnu cast kmitu ti odfiltruje prave ten , ak funguje spravne
na tych 381 som "trosku" jazdil, a pri 120km/h som nemal pocit, zeby to bolo zle, praveze prijemne tvrde (pri minani ica v 160 km/h ziadne podhodenie). Kolega, ktory bol pri skuskach s ETCS v 160 km/h tvrdil, ze komfort podvozku je taky isty ako pri 120 km/h , nieje tam nic co by malo vadit. Jasne, ze ine je presadnut z Taurusa po 200km.h do 380 , potom sa da porovnavat . Co sa tyka co napisal 362.001, Vectron ma vzdialene podvozky o 80 cm dalej od seba ako 380
362.001: esus je na vzduchovych vankusoch , preto tu nechutnu cast kmitu ti odfiltruje prave ten , ak funguje spravne
na tych 381 som "trosku" jazdil, a pri 120km/h som nemal pocit, zeby to bolo zle, praveze prijemne tvrde (pri minani ica v 160 km/h ziadne podhodenie). Kolega, ktory bol pri skuskach s ETCS v 160 km/h tvrdil, ze komfort podvozku je taky isty ako pri 120 km/h , nieje tam nic co by malo vadit. Jasne, ze ine je presadnut z Taurusa po 200km.h do 380 , potom sa da porovnavat . Co sa tyka co napisal 362.001, Vectron ma vzdialene podvozky o 80 cm dalej od seba ako 380
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725651/
Ono tu nejde len o dizajn už. To, že 380 má vzhľadom na dĺžku skrine podvozočky relatívne blízko pri sebe (malú vzdialenosť otočných čapov), má vplyv na ich menej pokojný chod pri vysokých rýchlostiach, k čomu mali pri schvalovačkách výhrady trebárs aj Nemci. Tam ide o to, že pokiaľ máš pred podvozkom predsunutý dlhý "čumák", vozidlo má tendenciu vďaka tejto hmote na dlhej páke vrtieť sa okolo ťažiska a zvýšuje nároky na utlmenie podvozkov.
Si len porovnaj jazdu vpredu na stanovišti v takom peršingu a ešuse. Ešus sa nikdy tak nerozhúpe (dopredu-dozadu alebo doľava-doprava) ako peršing práve preto, že má dlhú skriňu a podvozky ďaleko od seba.
Úplny extrém, čo do záporu, sú nákladné vozne Wapky (Falls). Oni sú kratučké, podvozky majú blízko seba, náklad vysoko.. Ja (vrátane mnohých ďalších rušňovodičov) mám dosť blbý pocit až strach, keď míňam wapkový nákladný vlak šlapajúci poctivých 90 km/h. Tie vozne, neviem, či si si všimol, na rovnej priamej koľaji hrozivo kmitajú do strán a ich skrine opisujú takú dosť sínusovú trajektóriu. Vždy len čakám, ktorú Wapku neudržia okolesníky v osi a vyletí do môjoho prechodového prierezu. Sú to totálne nafigu nákladné vozne. K tomu všetkému nafigu brzdia a sú ešte aj škaredé. Ako od Flintstonovcov.
Novšie Falns, ktoré sa vyrábali teraz nedávno, síce tiež krásy moc nepobrali, ale už majú podvozky aspoň pekne na koncoch, čelá tesne pri nárazníkoch a sú lepšie obrzdené.
Si len porovnaj jazdu vpredu na stanovišti v takom peršingu a ešuse. Ešus sa nikdy tak nerozhúpe (dopredu-dozadu alebo doľava-doprava) ako peršing práve preto, že má dlhú skriňu a podvozky ďaleko od seba.
Úplny extrém, čo do záporu, sú nákladné vozne Wapky (Falls). Oni sú kratučké, podvozky majú blízko seba, náklad vysoko.. Ja (vrátane mnohých ďalších rušňovodičov) mám dosť blbý pocit až strach, keď míňam wapkový nákladný vlak šlapajúci poctivých 90 km/h. Tie vozne, neviem, či si si všimol, na rovnej priamej koľaji hrozivo kmitajú do strán a ich skrine opisujú takú dosť sínusovú trajektóriu. Vždy len čakám, ktorú Wapku neudržia okolesníky v osi a vyletí do môjoho prechodového prierezu. Sú to totálne nafigu nákladné vozne. K tomu všetkému nafigu brzdia a sú ešte aj škaredé. Ako od Flintstonovcov.
Novšie Falns, ktoré sa vyrábali teraz nedávno, síce tiež krásy moc nepobrali, ale už majú podvozky aspoň pekne na koncoch, čelá tesne pri nárazníkoch a sú lepšie obrzdené.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725649/
tak sa možno časom dožiješ takého technického skvostu ako je Vectron vo farbách Blonsky a aj možno s tými istými kočármi, ako má tá 381. Btw: ani ten Vectron nieje krásavica na koľajniciach, a to ešte neriešime prečo 381 má čelo také aké má , a takisto aj ten Vectron ... o tom isto niečo bližšie vieš
Potom mi daj vedieť, ako ti chutí pripálená večera, ktorú Ti navarila drahá v minisukni a v športových topánkach
Potom mi daj vedieť, ako ti chutí pripálená večera, ktorú Ti navarila drahá v minisukni a v športových topánkach
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/725627/
Žilinská točňa sa mala aj upravovať pred príchodom bagetlí, o ktorých sa vedelo, nuž ale, nejako z toho vzišlo...možno naši najskôr obkukajú žlté traxxy, ako im to fičí, a potom sa odhodlajú aj u nás