Otázky + odpovede
Toto téma je založeno pro dotazy (mnohdy velmi specifické), pro které nemá cenu zakládat nové konkrétní téma.
Na ŠRT sú tieto výhybne: Hornád, Slančík, Červený Dvor, Trebišov, Budkovce, Vojany. S bicyklom sa nedostaneš len na Slančík. Aspoň neviem o tom, že by tam bola nejaká cestička.
jano63: Ja som po tej trati presiel raz a su to skor 2 oddelene trate, ide 190 a co ja viem 50 m od nej SRT, niekedy aj dalej. Videl som na nej aj vlak, ale neviem kolko a akych stanic na nej je. To, co myslis ty, je v useku CNT - Chop gr., tam idu 3 kolaje vedla seba pod jednym vedenim. Dalej na strane UZ sa to uz myslim rozvetvuje, aspon spoza toho ostnateho drotu to tak vyzeralo. Skoro na ciare som stretol policajta a kedze sa cely den sam viditelne nudil, najprv si ma zapisal a potom ochotme porozpraval zaujimavosti zo zivota na hranici :-). Zaujimavostou je, ze na zel. priecesti cca 200 m od st.hr. je tabulka v madarcine "Vigyaz, allamhatar" (Pozor, statna hranica), aj ked je to stale v SR...
Čierno - biele pruhy majú ešte : lichobežníková tabuľka, šikmé, na trati podľa predp. D 3,
tabuľka pre obsluhu snehového pluhu , vodorovné.
tabuľka s krížom, šikmé, nahradzuje predzvesť hl. návestidla alebo pre lich. tabukou,
tabuľka pomaly pre nákl. vlaky , vodorovné