Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
ZSSK jazdí s kapacitnejšími súpravami, takže aj v špičke sa dá vo výraznej väčšine vlakov bez problémov sadnúť. Rovnako aj počet súprav, kde nefunguje klimatizácia, alebo kde nie je a zároveň sa nedajú poriadne otvoriť okná, je ďaleko menší, ako za čias RJSK. Zato ZSSK nemá problém odrieknuť posledný večerný vlak z DS do KN, prípadne odrieknuť dva vlaky po sebe a vyrobiť tak trojhodinovú dieru. A ešte to aj zľahčovať, veď o nič nejde, to sú len posilové prímestské vlaky, základná obsluha je predsa zabezpečená...
Len si uvedomte, že to nebol POSLEDNÝ vlak. Tak ja neviem, na čo toľký cirkus.
A ako uviedol cestovateľ Vantju,SC 240 bol vypredaný,takže cestujúci prišli do Prahy o 23.h.Pre cestujúcich z Trenčína to samé,operatívne mohla ZSSK prepraviť cestujúcich v osobnom vlaku po Púchov Ex 122 by dostal 10 min
V Č.Třebovej je síce spájanie s R 882,ale to by sa tiež riešilo operatívne,122 by bola vzadu.
Cez víkend som bol v Tyrolsku,všetky vlaky v sieti ÖBB bez meškaní,len NJ 491 si viezol meškanie z územia DB.
Všade pohoda,poloprázdne vlaky,žiadne farbičkovanie na červené,bordové okresy,žiadne režimy OTP,majitelia v hoteli ani nechceli vidieť moj certifikát o očkovaní a to v St.Anton am Arlberg bolo vo februári 2020 veľké ohnisko nákazy covidom.Jediné obmedzenie bola povinnosť respirátorov v kabínových lanovkách,ale keďže som sa z vrcholu Vallugy vracal už pred obedom,tak v kabíne som bol sám a teda bez respirátora,pracovníci Galzigbahn tiež nekontrolovali očkovania tak ako je to v Tatrách...