Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Sotva.
Anjel, Ty si tu už toľkokrát v hneve, bez presvedčenia sa, popísal toľko všeličoho.
Pozisťuj či a čo naozaj bolo a potom píš.
O tomto probléme sa píše aj na K reporte
Zrovna včera jsem si na tento šotovlak vzpomněl, když mě odvážel kamarád autem z Lúk pod Makytou do Vsetína, protože 122 nečekal na zpožděné rychlíky od Košic a Bratislavy (ačkoliv to je o nedělích nejnarvanější vlak ze severního Slovenska do Česka) a vlak 3226 z Púchova končí ve Strelence v 17:08, ačkoliv z nedaleké Horní Lidče jede v 17:30 osobák na Vsetín s vazbou na vlak na Hranice (paradoxně též čísla 3226). Dokonce bylo dispečerské řízení ZSSK či koho natolik neschopné, že vlak nepočkal ani blbých 10 minut na Os z Trenčína. Ten sice do Púchova dojíždí pravidelně 9 minut po odjezdu 122, ale nebyli jsme sami, co při cestě od Trenčína dostali nápad jet tímto Os a doufat, že alespoň na někoho vlak počká... alternativa, jet do Žiliny a vlakem 240 do Prahy, nebyla rovněž možná, protože 240 byl vyprodán ve dvojce i v jedničce.
prihlásený člen Vantju 20.09.2021 08:42
Meškali aj osobne vlaky Žilina - Trenčín.Som 2 dni v kúpeľoch Nimnica tak som sledoval situáciu.1 panter a 1 ''elefant'' išli cez Nosice bez zastavenia ako supravove vlaky
V Púchove chýba 3.nastupiste,lebo včera o 12:30 bolo v PU 5 vlakov a + súprava na RR
Railfun. Porucha rušňa. Stiahli z osobneho a ten mal hodinu.
bolo by potrebné zaviesť na hlavných tratiach hodinový tak od pondelka do nedele
(a medzi hlavné trate počítam aj trať na Oravu (je to jediná trať na Orave), trať do Nitry z Leopoldova, trať z B.Bystrice do Vrútok, do Brezna.....a mnohé iné).
potom by nebol problém meškanie 20-30 minút, veď ďaľší spoj Ti ide o chvíľu.....