Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
2003 odrieknutá, náhrada 2007. A 2041 kde nechali? Občas by to a rozum chcelo.
A ďalšia vec: musela sa 3006 odriekať celá? Môj návrh by bol: 2041 mimoriadne odrieknutá tt- leo, 3006 leo-tt detto(obojsmerne náhrada Bojnice so zastavením v Brestovanoch) a 2041 obrátiiť na 3006. Následne 2007 v leo na 3008(ešte minulý GVD sa to núdzovo dalo aj bez meškania, a pár krát sa to aj využilo) a následne by sa ten kolobeh už nejako podarilo doriešiť. Ale rozhodne za odrieknutú 2003 a 3006 okolie TT neďakuje.
Stvrtky a hlavne piatky od popoludnia dalej, ked sa caka, tak vieme ako je. Meskania krizom cez celu republiku do jednej v noci.
A vcera ak boli z 1908 cestujuci na Ex 120? Nuz odviezt ich SC 240, zistit sa vari dalo, odkial bola komplet obsadena 2. trieda a potom na stojaka alebo velkodusne v 1tke. Bez naroku na premiove sluzby. R 640 vcera v CR nesiel, tak sa aj takto dalo.
S meskanim to nesuvisi, ale ked som v roku 2010 siel Avalou Zamky - Kuty a nebola 1tka, tak mi srbska posadka ponukla sediet v barovej casti bez toho aby som cosi konzumoval. Vacsinou sa da cosi vymysliet.
Dnes meskal aj Os do Bardejova 80 min
R 613 cakal na posledny expres z Prahy a t.c.+19 min