Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
R 615 Zemplín
(15.05.2018 23:43) Bratislava hlavná stanica -> Humenné (16.05.2018 07:50)
V stanici Odb. Váh meškal 93 minút
Informácia zo stanice Odb. Váh
Čas v stanici 16.05.2018 04:12
Čas v stanici podľa CP 16.05.2018 02:39
Dopravca Železničná spoločnosť Slovensko,a.s.
EC 1350 LEO Express
(15.05.2018 23:42) Prešov -> Čadca št. hr. (16.05.2018 03:04)
V stanici Vrútky nákladná stanica meškal 49 minút
Informácia zo stanice Vrútky nákladná stanica
Čas v stanici 16.05.2018 03:06
Čas v stanici podľa CP 16.05.2018 02:17
Dopravca Leo Express, a.s.
(15.05.2018 23:43) Bratislava hlavná stanica -> Humenné (16.05.2018 07:50)
V stanici Ladce meškal 93 minút
Informácia zo stanice Ladce
Čas v stanici 16.05.2018 03:03
Čas v stanici podľa CP 16.05.2018 01:30
Dopravca Železničná spoločnosť Slovensko,a.s.
Pokapala na rýchliku mašina... (Šenkvice)
Mal som chuť napísať čosi o našej infraštruktúre, ale nemá to zmysel. Pritom 14 vozňov nepredstavuje zase takú hroznú dĺžku...
No, snad nie ako oficialna cesta k vlaku. A to iste aj vyprvcovia.
Pamatam, byvalo vselijako, aj vlak rozpojili a posunuli, aby sa k tej, tusim 10. a 12. kolaji aj dalo dostat.
A pamatam aj nastenku k stavbe podchodu s fotkami, ked podchod uz bol. A tam pod fotkami text ,Darmo sme ludi upozornovali - Nepreliezajte cez vozne. - aj tak to urobili.
Takze tak.
Ale je to celé zlé, lebo ak mám dlhý vlak, nemám perón... Ak neide dlhý vlak vrieskajú ľudia, že prečo sa musia pchať, či sa nedá pridať vozeň... (neide o RJ, ale aj o ZSSK! len tak na okraj) RJ by sa mohli chytiť za nos a dať lôžka dozadu,
z tých v Žilibne bude vystupovať minimum ľudí
Žilinské nástupiště jsou už fakt zralé na rekonstrukci. Jsou krátké. Nejsou výtahy, podchod je jen na jedné straně, hodil by se ještě jeden na úrovni pošty, z posledních vozů od Košic nebo prvních od Bratislavy/Ostravy je to fakt moc daleko.
Ono ani to první nástupiště není moc ideální. Jak přijede rychlík od Bratislavy, tak z těch zadních vozů je to též hodně vysoko a také je to do výhybek.
Ale stále nic proti tomu, jak se v 70. a na počátku 80. let přestupovalo v Kraľovanech, jak ještě nebyl podchod. Někdy bylo cestou na oravskou lokálku třeba přelézt i 2 nákladní vlaky.
ŽST Žilina Pri všetkých vlakoch osobnej dopravy končiacich, ako aj tranzitných s pravidelným pobytom, ktoré majú viac ako 8 vozňov, upozorní sprevádzajúci personál vlaku dopravcu cestujúcich, aby v ŽST Žilina použili pre výstup vozne v prednej časti vlaku, nakoľko ostatné vozne nebudú stáť pri vyvýšenom nástupisku.
Ráno ve 3. hodiny taktéž na 2. nást. - RJ 1021 na koleji č.3 - poslední min. 4 vozy za nástupištěm, naštěstí stevardi už to znají a poslali lidi dopředu, aby nemuseli vystupovat do výhybek
R 614 Zemplín na koleji č.2, a také se tam jen tak tak vlezl (měl vpředu vůz pro automobily).
Oba vlaky tahaly Vectrony.
Toto jsou asi 2 nejdelší vlaky na síti ŽSR i SŽDC - 1020/1021 Regiojet (cca 14-15 vozů) a 614/615 Zemplín (s autovozem též asi tolik)
A tie ostravske stavaju aj na tretom. Asi zalezi aj kolko meska Ex z Prahy cez Puchov a ako rychlo uvolni kolaj.
Ale hlavné je to, že keď majú dané odchody a oba vlaky sú tam včas, tak by mali dodržať aj odchody, inak je niečo zle. Kde sú tie časy železničiarskej cti, keď si zakladali na tom, že ak sa nič mimoriadne nedeje, vlaky chodia načas?
Jedno pozitívum ale spomeniem, ten bratislavský rýchlik ťahal Vectron a do Bratislavy tým pádom to malé meškanie vymazal.
ta električka LEO už určitě měla zpoždění, když jela z Prahy do Košic. U vlaků z Prahy směr Ostrava (a tudíž i dále na Košice) je zpoždění úplně běžný stav a je úplně jedno, zda jde o Pendolino, RJ nebo LEO, týká se to všech, infrastruktura prostě tolik vlaků nezvládá, hlavně na úseku Praha - Česká Třebová každou chvíli něco zkolabuje (zabezpečovací technika, trolejové vedení, výluky apod.)
A protože LEO má díky nedostatku svých električek krátké časy na obrat (v Košicích v obou případech jen asi půl hodiny), tak se to přenáší z vlaku na vlak.