Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Vsak ja viem, ze viaceri pracujuci prestavaju dochadzat vlakom, alebo si nadrabaju.
A myslim, ze nepomahaju ani obcasne ponosy v TV, alebo inde. To by asi musel nejaky veci znaly do toho vrtat a ,spravne' sa pytat. Bezni novinari bez znalosti dovnutra nic nezmozu, alebo to skor pokazia. Tomáš alebo Martina ich ,zvladnu' a ,ide' sa dalej.
To iste, osobaky na severe. Ludi z roboty moze aj drbnut, ci na tretiu, na piatu, alebo na siedmu, furt meska. A neurobis nic.
Len ak mas inu moznost, vlakom nejdes. Ako aj ja.
a nekonečný príbeh zvaný 3051/2... aj keď ide 3051 včas, často na nej ide vykopávka, následne sa v TT nestíha 8-minútový obrat, následne sa nestíha, lebo 1723, následne treba skúšku brzdy apod., následne sa konečne pohne a v Cíferi alebo Šenkviciach ho môže rovno predbehnúť 602, v PK alebo v Rači 510 a následne mešká cca. +20 a na hlavnej je ten kolotoč ešte komplikovanejší.
A ďalšia perlička: dnes cca. 13:10-minimálne 13:45 bola v celej TT prejazdná pre osobnú zastavujúcu dopravu len 1!!!!! koľaj, lebo 104-ku blokovala pokazená 4563, pred ňou SPP a cestujúci, ktorí si museli počkať na 4565, lebo v čase odchodu 604-ky mala 4567 napísaných ešte len +20, s ktorými by boli v GA rýchlejšie a istejšie, ako cez BA.
Odrieknutie 4567 vyhlásili 3 min. pred odchodom 3022, s tým, že odporúčajú cestujúcim použiť iné vlakové spojenie, ale to, že majú ísť na 3022+815+4570, im nepovedali a bežní cestujúci nenosia v hlave kompletný CP... okrem Križovian by boli takto rýchlejšie doma, ako 4569-kou.
Ešte jeden návrh: ŽSR by mohli dať ZSSK ultimátum: buď od 2. zmeny budú na 3051/2 jazdiť vratné súpravy(ale ktovie, či by nestiahli v tom prípade 812/panťáky), alebo ich musia predĺžiť do/z LEO , takže by obehy po novom vyzerali: 3011/3052/3017 a 3051/3016/REX 1731? nie som si istý číslom
Kedysi, ked sme sa tu my (viaceri tu uz nepisu) hnevali na meskania, slabu informovanost, necakanie pripoja, neposlanie nejakeho nasledu a ine a Hater nas tu cvicil a pucoval, ze to vidime moc jednoducho a nevidime do toho.
Teraz uz meskania, napr. aj samkoh berieme ako samoyrejmost, hoci nam velmi vadia (ja uz mimo prace a rodiny vlakom idem malokedy) a iba Hater sa hneva.
Nuz, ironia.
čakáva ráno v PÚCHOVE rýchlik do Prahy na osobák Nové Mesto - Žilina? Ono je tam niekoľko minút, neviem, ako osobák meškáva, no poviem Vám, cestovať rýchlikom z NMnV do Púchova je dosť "nabyté", osobáčik, síce ides skôr, vála sa 30 minút v Trenčíne, ale prepych je prepych...
Os 8.56 (NMnV) 10.09 (Púchov)
odchod rýchliku z Púchova do Prahy je 10.14
ďakujem
Ti, pre ktorych ta osobna doprava je a vlastne vdaka nim maju ti zelezniciari pracu...
Ale my sme si uz zvykli...