Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Ach slovač...
Od 20:35 hod. zastavená doprava v stanici Poprad -Tatry. Dôvod: nahlásený nástražný výbušný systém.
Od 22:56 hod. obnovená doprava v stanici Poprad -Tatry.
qwertr: Nuz, tak treba sledovat meskanie rychlika cez mobil a hotovo. A hoci ja este planu GVD 2019 moc neverim, planovane je, zatial, odchod Os pred R a predchodenie az v Turanoch, tak tieto somariny a vecene meskania 34XX zo ZA odpadnu.
Druha vec je, ze nevypisovanie meskania v ZA. Ak ma R cez Bytcu aspon 7-8, tak minimalne 5 v ZA na odchod mat bude. A tych 5 by tam teda kludne aspon u R dat mohli. Asi zavisi kto ma zmenu a cas a chut to tam davat.
Zo dva mesiace dozadu na R345 sa v Ziline posrala lokomotiva. Stane sa. 5 minut pred odchodom vlaku o tom ze R345 bude meskat ani zbla. Nastupil som, ved meskanie ziadne tak preco neist. Medzitim my samozrejme zdrhol zmeskany Os. Vysledok. Ten nemeskajuci R345 odisiel s 15 minutovym meskanim zo Ziliny a ja som vo Vrutkach cakal dalsich 45 minut na autobus.
A x razy tu mozes citat vyjadrenie zelezniciarov stylom : ludia su ako ovce, nepozeraju co je na tabulach, nepocuvaju co hlasia stanicne rozhlasy.
A co maju pocuvat a pozerat. To ze rychlik mal byt davno vstanici a oni napisu meskanie na odchode 0 min, pricom realne sa to neda stihnut. Alebo maju pocuvat hlasenia vo Vrutkach, kde meskanie Os na odchode pokial ten Os prisiel nacas sa neda hlasit pred prichodom toho Os. Ako sa to x razy stalo. Os nacas. Predbiehajuca R600 meska, tak o tom ze Os bude meskat zahlasime az potom, ako prisiel ten Os a ludia donho nastupia.
A ked sa uz hnevas, pis spravne cisla. Nie 607, ale 609.
Ako mozete napisat R607 ze bude meskat 0 minut, ked v case 16:35 nie je ani v stanici. Prisiel 16:40. Zahlasite ze Os 3431 meska 15 minut, ked uz mal odist. Ved naco sa namahat to povedat skorej. Po zahlaseni meskanie, sme len z vagonu kde som sedel sme zo 4 vystupili a leteli na R607, ktora nastastie este neodisla. Nezacut hlasenie, tak sedim v Os a pre istotu nestihnem pripoj vo Vrutkach.
Kebyze sa to stane raz, dva razy. Rozumiem. Ale je to skorej pravidlo, ze meskanie nevypise predtym, ako ma ten vlak odist.
Takze dnes odisla R607 s 12 minutovym meskanim. Os 3431 hlasili 15 minut a R345 tiez urcite neodisla nacas, lebo 4 minuty pred odchdom mu len odpajali lokomotivu ktora ho dotiahla do Ziliny.
Hater: policajt môže zakázať pohyb kedykoľvek aj bez lekára, a nemusí ísť ani o úmrtie. Tiež si pamätám ako zadržali nočák viac ako hodinu kvôli (v tom čase) úplne banálnej krádeži.
BANM jazdiť tak (ne)včas, ako 3072, ktorá pravidelne asi raz za týždeň je ešte v TT je predbehnuta zmeskanou 702 a rexom na BANM, a potom v Cíferi Bojnicami, a vysledok je po 9 km+20, a to bez vlastneho pricinenia. Dnes na NM +35. Na BANM je tento týždeň z prevádzkových dôvodov celý čas zatvorená pokladnica štátnych , takže meskanku na +35 nebolo kde vybaviť. V Cíferi mi meskanku dali, ale len+10. Do Tesca na ZP som namiesto na 8:00 prišiel 8:25.