Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Nič nové sa neudialo: nevyrazil vláčik na trať,
cestujúcich na peróne podarilo sa zas nas
Darmo vyhliadali v koľajisku osobáčik 45xx,
čo sa stalo, kdeže nastal v toľkom zhone kiks?
Mašinka sa polámala, nepotiahla vagónik,
spľasla sláva sťaby prepichnutý balónik.
Slogan Skracujeme vzdialenosti medzi ľuďmi dostal novú tvár:
plnšie vlaky zapríčinil jeden vynechaný pár.
Pritisne sa telo k telu, odviezť sa je vždycky nádej,
v duchu si len omieľame, že Ideme ďalej.
Dve 45-ky odrieknute:
vraj zase pre masiny zdochnutie.
Ale cestujúci, vlakom choďte
Miesto zapch na stanici potrcite.
Kralovany a neparne Os na Liptov, bol hlavne hit minulych GVD. Teraz je toho pomenej. A kedze Lubochna je aka je, dalej az Ruzomberok, tak sa trci tam. A tomu boli prisposobene cakacie casy.
Vies kolko vlakov pripada na jedneho dispecera v CR a SR ?
a v jedál.vozni som sa zoznámil s cestujúcimi,ktorí mali medzinárodné lístky až do Bavorska alebo Liberca
zaujímavé,že doprovod vlaku v Ex 126 informoval dostatočne včas / olomouc,Pardubice,Praha a to dispečeri SŽDC a ČD majú oveľa viac vlakov na tratiach jako slovenskí kolegovia
Pravidelne zo Ziliny nepustanie Os pred R6xx rychlikmi, ktore meskaju okolo 10 minut a naskakovanie meskanie Os, pricom tie Os by mohli byt predbiehane v Turanoch alebo vo Vrutkach a nemali by take meskania.
Byt v roli dispecera ? Naseriem 50 - 80 lidi v Os, ktory mi kazdodenne tym Os dochadzaju do prace alebo naseriem par ludi iducich na prazky rychlik.
V situácii,keď zo Žiliny ide ďalší rýchlik do Ostravy o 3 hodiny a do Prahy cez Vsetín o 2 hodiny
Vlakvedúci o čakaní prípojného expresu informoval cestujúcich až niekde za zast.Horný Hričov
a inak,rýchliky majú prednosť pred vlakmi kateg. Os,ale to asi dispečeri nechcú pochopiť
Ako som pred pár týždňami predpokladal, tak sa dnes aj stalo: 3052 je& v takejto situácii vrelý kandidát na odrieknutie, však ju už aj 4514 mohla predbehnúť.
Plus twitter zase perlí, viď moje obľúbené fórum