Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Minule som isiel z PO domov zo skoly do Lipian.Rozhodol som sa ist Ex382 Jozef Bem s odchodom z PO o 12:25.Avsak, co sa nestalo...ako inak Jozefko nam meskal, 20 min.Za nim ide Os o 12:43,cize som si povedal.Expres pride pustia ho pred Os a ja budem skor doma...
Ochvilu sa ozval oznam ktory ohlasil ze Ex bude meskat asi 30 min...
Tak som sa pobral na Os...cesta isla pekne az do Sabinova, co je asi v polovici cesty.Tam sme ostali stat...vsimol som si sprievodcu ktory asi 5x okolo mna nerovzne prebehol.
V SB sa totiz minaju 2 Os, jeden z Lipian a druhy, ten moj z PO.Problem bol vsak v tom ze stanica ma iba 2 dopravne kolaje(celkovo 4 kolaje)...cize vlak smerujuci do PO odisiel a tesne pred odchodom sa Ex zaradil za nas, teda za Os.Ostali sme stat 2 supravy na jednej kolaji a dve kolaje boli volne, jedna prave ta NEdopravna, stvrta.
Cize my - Os sme vysli zo stanice a nacuvali naspat na jednu volnu dopravnu kolaj aby tak mohol Expres pokracovat v jazde.Celu manever zabral asi 15 min.
Potom sme este cakali asi 10 nato aby sme Ex dali trochu bezpecny naskok
A vysledok?...z meskania Ex 30 min sa stalo 50 min a z povodneho ziadneho meskania Os sa stalo meskanie 25 min...a mojmu bratovi prepadol obed, ktory som mu mal ist vyzdvihnut z skolskej jedalne...
Co Vy na to?
http://www.railpage.net/uploads/newbb/908_484e7ad9baece.jpg
Vraj spadol trolej...