Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
R 224 ŠÍRAVA - po LM - sekera - 109 min
v podstate s Tebou suhlasim,ale o premiach a o sposobe rozdelovania rozhoduje nadriadený.Takže tam len treba dobru vôľu a chuť sa pohrať s tým.
To sa z toho nedá vyrátať.Nikde nemáš napísané,že keď je stanovené percento,tak je to tá istá suma aj Tebe. To stanica dostáva percento a nie jednotlivec.To že si to niektorí prednostovia zlahčujú a urobia si program v exceli,kde hodia zákl.platy a potom percento z nich,tak to tiež nie je dobré.Poviem napr.prečo by mali mať rozdielne prémie na jednej profesii len za to,že jeden je starší a druhý mladší.Za to,že má odpracované roky má zákl.plat a prémie sú za odvedenú prácu.Ja si myslím,že prémie pokial by mali odpracovaný rovnaký počet hodín,tak by mali mať aj rovnaké prémie,pokiaľ by nemali krátené za nejaké závady o čom by boli vyrozumení.
súhlasím s Tebou,že nie všade je to tak. Ja som to zažil vo Vrútkách,že to tam robili,že nám dali na vedomie a tak som to prevzal aj ja a to tam už robili v r.1988 a možno aj skôr.Teraz neviem či to robia.Je to možno návod aj pre iných,ak to tu čítajú.