Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
mozno to tu uz bolo, ale nepamatam si, co sa vlastne zmenilo zo strany ZSR, zo do isteho casu islo sledovat aj Os vlaky a teraz uz nejde? Limit 1 info za 10 sekund z 1 IP adresy bol aj predtym. Alebo sa to tyka nejakeho ineho obmedzenia?
Nedalo by sa to poriesit napriklad sposobom, ze Os vlaky by sledovala ina IP adresa ako R, Ex, IC, EC, alebo este to rozdelit viac a os vlaky 2xxx - 5xxx jedna IP a druha 6xxx - 9xxx?
Tu frekvenciu obnovovania udajov ktora bola vtedy ked sa sledovali aj Os vlaky som osobne povazval za dostatocnu a chybajuce udaje z niekolkych stanic mi zas az tak nevadili. Radsej nech je pri rychliku udaj z kazdej tretej stanice, rovnako aj pri Os vlaku, ako teraz pri rychliku z kazdej stanice a Os vlaky sa nesleduju vobec. Aspon tolko moj nazor.
Inak, je strasna skoda, ze ZSR (asi) nemaju zaujem o nieco take ako si vytvoril.
montoya: Kdyz Ti prozradim adresu http://wap.poloha.eu, budes mi kazdy mesic posilat usetre penize, ktere bys dal jinak za SMSky? Jelikoz tato sluzba bere data z pis.nfo.sk, neni mozne zjistovat polohu Os vlaku Ale na tech stejne gorilky nejezdi, takze by to zrovna Tobe nemuselo vadit
V nočnej smene z 11/12.10.2007 bol zo stanice Bratislava Nové Mesto vypravený MOs 4349, ktorý nebol nahodený na pragotrone ani vyhlásený...
V poslednom čase dosť meškáva, tak sa cestujúci nepýtali... Až napokon to niekomu nedalo a išiel sa opýtať výpravcu, koľko bude osobný vlak meškať Odpoveď znela: Vlak odišiel načas (23:18), súprava sa vracala až zo žst. Kvetoslavov !!! Po návrate do BNM a späť do svojej trasy, chytil MOs 4349 meškanie +75 min.
A takto sa zlepšuje informovanosť cestujúcich a kvalita cestovania...
http://pis.zsr.sk/
Naozaj funguje
A je to GRÁTIS
Btw: Ostro sledovaný R 421 Excelsior dnes opäť mešká a prípoje cestujúci nechytia.