Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Cestujúci, ktorí využívajú pravidelne R 421 mali opäť smolu - počas ostatných 4 dní mal po tretí raz meškanie v rozpätí 42 - 83 minút.
Napriek meškaniu Čingova som stihol v Ružomberku prípoj autobusu do Banskej Bystrice a deň som prežil podľa plánu fotografovaním pri viadukte pri Uľanke.
Moje oko i dušu potešili 754.055, 754.033 a napriek výluke pri Čremošnom aj náklad od Vrútok s dvojicou Bardotiek.
Dnes som bol v Lučenci. Pomalé cesty pribúdajú . Tá dočasná 15-ročná pomalá jazda pred Detvou je tiež už o niečo dlhšia...
ale aj výluky sú treba. Keď robili v česku koridor, tak EC k nám meškali od 30 do 120 minút, a trvalo to dva roky. Aj cestári, a vlastne všade treba vylepšovať, defragmentovať a pod. Skrátka, bez toho to nejde. Aj žumpu treba vytiahnuť z fekálom.
s@fino:
ono je to vlastne celé v "", ale niečo na tom je. Každý by chcel, aby na priecestiach boli závory, ale čakať pred závorou, keď je porucha už nikomu nevonia. A ak by aj štát dal na to peniaze, tak ide o miliardy, a tie nemáme. Zaujímavé je, že keď niekto ide cez priecestie, a naberie ho vlak, tak ak prežije povie, že keby tam boli závory ..... A na križovatke tiež svieti červená, a každý bez slova čaká na zelenú. Ažiadna závora.
Na železničnej stanici Važec zranil dnes osobný vlak 36-ročného miestneho muža. Ten vbehol na koľaj a kľakol si pred vlak, ktorý vchádzal do stanice zo smeru Liptovský Mikuláš. Rušňovodič napriek použitiu zvukového výstražného znamenia a rýchlobrzdy nedokázal zrážke zabrániť. Vlak mužovi odtrhol pravú nohu v oblasti členka. Zraneného previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Prípad vyšetruje Železničná polícia, informoval TASR jej hovorca Jozef Búranský.
Zdroj: http://www.bleskovky.sk/cl/10/175928/Osobny-vlak-zrazil-vo-Vazci-36-rocneho-muza, TASR
Žeby sa jednalo o Os 7807?
Treba poslať SMS s textom: MES číslo vlaku
na číslo 7772 oboch mobilných operátorov na Slovensku.