Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Pozostalí po chujovi, čo sa hodí pod vlak v rámci dedičského konania budú asi musieť zaplatiť tieto pohľadávky. A prečo nie? Potom by dávali aj cigoši väščí pozor na decká, alebo si potom zoberú pôžičku? Keď platiť, tak všetci. Aj vodič musí platiť zákonnú poistku 3-15000 SK na podobné náklady.
Ak železničná spoločnosť spôsobí meškanie vlaku, bude musieť od roku 2010 vrátiť časť cestovného. Pri vnútroštátnych linkách to bude o dva roky neskôr.
Čo s prípadmi, keď žel. spoločnosť nezaviní a nespôsobí meškanie vlaku zo svojej viny ?!
Samovraždy, nehody na priecestiach, krádeže tech. na zab. zariadeniach, úrazy civilných osôb pod trolejom, rôzne poškodenia tratí z dôvodu prírodných úkazov a pôsobenie prírodných živlov ?!
Predvčerom s Orientálnym peršingom 163.116 ZSSK prišiel "neoficiálne" do stanice Margecany s trojminútovým náskokom ...
S meškaním vyšiel už z Praha hl. n.
http://www.zssk.sk/sk/aktuality/meskanie-vlakov-z-polska
Zo zastávky som vyfotil na moste ponad cestu Spišská Nová Ves - Dobšiná motorový vozeň radu 812, ktorý šiel na závese R 810 z Margecian na Červenú Skalu, ako náhradné vozidlo na zmeškaný vlak Os 7783.
Pravdepodobne sa MV 812.025 pokazil. Vie niekto presnejšie dôvod meškania?
Najspravodlivejšie by zrejme bolo, keby sa peniaze dali výmahať od samovraha...