Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
dnes by uz tusim mal ist, dokym ale nepojde, tak info najdes tu http://88.146.251.1/poloha/
Žilinskej polícii sa podarilo odhaliť páchateľa, ktorý vo štvrtok niekoľko krát nahlásil na policajnú linku 158, že na železničnej stanici v Žilina je bomba. V spolupráci s príslušníkmi Železničnej polície žilinskí policajti zistili, že anonymným volajúcim mužom bol len 14-ročný žiak špeciálnej základnej školy zo Žiliny. Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová, telefón, z ktorého volal ukradol. Vyšetrovateľ mladistvého páchateľa obvinil zo zločinu vydierania a prečinu šírenia poplašnej správy.
Za činy, ktoré spáchal zákon stanovuje trest odňatia slobody až na šesť rokov. U mladistvých obvinených sa však trestná sadzba znižuje na polovicu, dodala Balogová.
Ako informoval hovorca Železničnej polície (ŽP) Jozef Búranský, vo štvrtok popoludní oznámil mužský hlas na číslo 158, že v podchode železničnej stanice Žilina je bomba. Polícia o 14:00 evakuovala železničnú stanicu v Žiline aj podchod, zastavili aj prívod vody a elektrickej energie. Krátko na to, o 14:30, telefonicky opätovne oznámil na linku 158, že nástražný výbušný systém sa taktiež nachádza vo vestibule železničnej stanice Žilina ako aj na nástupištiach. Následne preto zastavili aj železničnú dopravu a zamedzili vstup na nástupištia. O 14:47 anonym znovu oznámil na číslo 158, že o 15:00 nástražný výbušný systém vybuchne. Pyrotechnik železničnej polície zo Žiliny so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín preto urobil pyrotechnickú prehliadku. Bombu však nenašli. Železničnú dopravu obnovili o 15:20. Dovtedy meškali tri rýchliky a deväť osobných vlakov, dodal Búranský.
(WEBNOVINY)