Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Cestujúcich upozorňujeme, že táto skutočnosť bude mať za následok meškanie vlakov cca 20 minút. Za vzniknutú situáciu sa cestujúcej verejnosti ospravedlňujeme a budeme sa snažiť dôsledky na grafikon vlakovej dopravy eliminovať v najväčšej možnej miere. Za pochopenie ďakujeme.
Presne ako píšeš (Na to som aj narážal). Ja som tuším v médiach niečo okolo toho počul a hrozí to isté aj vo vnútroštátnej preprave. Je to proste poriadny výsmech pre cestujúcich. Aj keď je pravda, že za určité veci dopravca nemôže, ale to čo je zakotvené v tých predpisoch o odškodnení je už fakt výsmechom.
čo sa týka toho, ako sa ŽSR stará o doprvnú infraštruktúru - stačí sa previezť po trati 143. Medzi Tr. Jastrabím a Mn. Lehotou sú dva nefunkčné železničné prejazdy. Vlaky tu prechádzajú zníženou rýchlosťou tak cca 20km/h. Lenže trať je tu v stúpaní. Tento stav som spozoroval cca 14 dní, to však po tejto trati cestujem zriedkakedy. Takisto je už niekoľko rokov pomalá jazda 40 km/h medzi Soblahovom a Mn. Lehotou. Koľko hl nafty naviac spotrebujú hlavne nákladní dopravcovia vďaka šetreniu ŽSR na nesprávnom mieste? Existuje nejaká legislatívna možnosť ŽSR za tento stav sankcionovať? Veď si neplní základné povinnosti. Som zvedavý, kedy na tých prejazdoch dôjde k smrteľnej nehode... potom sa už peniažky nájdu?
Je toho toľko, že ako keby tá možnosť ani nebola. A toto má všetko zrušiť tá pripravovaná legislatíva. Držím palce.