Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Na juznom tahu su dake rozsiahlejsie vyluky, ked tam vlaky tiez pomeskavaju???
A potom by sa postavila ŠRT z Čiernej do BA, ktorá by išla absolútne rovno, a zaviedol by sa jediný osobný vlak, R Rossija 3, z BA do Vladivostoku. A Orient Express by mohol akurát tak lízať vanilky oproti tomu, čo by sme mali my. A cena 80.000,- za takýto spiatočný výlet v 1. lôžkovej triede by sa dala tiež trhnúť...
Opravte ma, ale ZSR ako prevadzkovatel infrastruktury prevadzkuje aj drahu vo verejnom zaujme, co vsak nemeni len podciarkuje fakt, ze ZSR vyplyva okrem inych povinnost zabezpecit zjazdnost trate a bla bla bla ... no, nech mi nikto nejde argumentovat tym, ze nic neni dokonale a ze raz za cas sa nieco pokazit musi, bo s tym u mna ani u Vas dalsich normalne zmyslajucich ludi nepochodi ...
Kto alebo ktory vlak to vlastne a kde presne zhodil???
Jo jo jo ... vyvoleny tiim trolejovy
http://www.zssk.sk/sk/aktuality/ec-hungaria-bude-dnes-meskat
Z toho dôvodu budú dnes osobné vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) v smere do Bratislavy a do Žiliny meškať. Predpokladané meškanie vlakov bude od 20 do 130 minút.
Aj keď správcom železničnej infraštruktúry sú Železnice Slovenskej republiky, ZSSK sa za vzniknuté problémy cestujúcim ospravedlňuje.
http://www.zssk.sk/sk/aktuality/meskanie-vlakov-kvoli-poskodenemu-troleju