Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
"Problémy začaly před půlnocí a jak bouřka šla, vypadávalo jedno zabezpečovací zařízení za druhým. Na místě se závadu snaží opravit desítky lidí, ale problémy zatím přetrvávají," řekl Kubala. Zástupci Českých drah zatím nedokáží odhadnout, jak dlouho bude oprava zařízení trvat. Stejně tak zatím neodhadli ani škodu.
Na dvacetikilometrovém úseku vypadlo zabezpečovací zařízení ve stanicích i v mezilehlých staničních úsecích. "Znamená to, že nefungují přejezdy a v některých stanicích ani návěstidla. Protlačit vlaky trvá pomocí vysílaček velmi dlouho. Vlaky musí před přejezdy jet krokem a houkat, před jakoukoliv překážkou musejí strojvedoucí okamžitě zastavit," doplnil Kubala
Noční bouřka v Olomouckém kraji zaměstnala také hasiče. Blesk například zapálil část rodinného domu ve Štěpánově na Olomoucku, oheň však nebyl většího rozsahu. Především na Prostějovsku hasiči pomáhali lidem se zatopenými sklepy
Opět je u článku fotkY přejezdu z jakési jednokolejné tratě
Na jednej mašiňe 460 je zberač calkom polamani. Vecka po viviazaňu pošla suprava zmeškana 174 minut. Ale som bars zvedavi, jak še dostaňem na Rendez na brigadu, bo tota chrobačna suprava otača na nočni vlak z Košic do Bratislavy. Hovgh, dohutorel mi.
tiež som v ten deň cestoval, ale bola to sranda :)
Inak, v Ladcoch napajacka nie je, ten blesk svihol to TM Bytca, podla vsetkeho.
Zabezpecovacka vypadla v useku Bytca - Dolny Hricov + SZZ v Bytci.
Vchod do Bytce bol na ručnú (!) PN a odchod na pisomny rozkaz + celý úsek Bytca - Dolny Hricov bol AB na stoj, priecestie na Zilinskom zlaví Bytče tiež nefungovalo.
Zaujimave na tom bolo to, ze na ten den bola planovana vyluka na udrzbu 6kV autobloku v tom useku, tak ak to stihli pred tou burkou este urobit, tak na druhy den to mohli robit znova
zo ZA sme stáli v D. Hričove cca 15 min , predbehli R 608 a zacala sa jazda na nervy , usek ZA - Trencin za 100 minut... v Povazskej teplej stal IC VAH, ked som sa spytal sprievodcu tak vravel ze do napajacej sustavy v Ladciach svahol blesk a usek Ladce - ZA ostal bez zabezpecovacky... ale ked sme sli tym super tempom zo ZA do Trencina tak kazde priecestie blikalo a malo spadnute rampy.....???? tak teraz som mimo, ako to vlastne bolo??
inak fira na 350.006 (tusiim ze to bola 006ka, ak som dobre videl v Kysaku ked mi prebehla pred ocami.:)) ju nejako setril, taka nemastna neslana jazda, co nemozem povedat o firovi na IC 403 Gerlach v piatok 18.5..ten mastil usek ZA-KE paradne, klobuk dole..
apropo mimo temu, ze nemame vozne ked som siel IC gerlach podvecer do KE (18.5) a prechadzali sme piestany, stal tam osobak s dvoma persingom na oboch koncoch ale co ma dorazilo, vozen Bpeer na osobaku a v nom ludia!!!! som myslel ze skolabujem...
Poslať ho teoreticky mohli, ale ak by naozaj šlo touto trasou, chytilo by opäť takú sekeru, že pani cestujúcej by prípoj podľa všetkého tak či tak ušiel... Stačí si spomenúť na nedávnu spadnutú trolej v BA medzi Vinohradmi a hl.st. - aj keď bola odklonová trasa dlhá iba pár kilometrov a doslova pár krokov od depa s množstvom rušňov k dispozícii, sekery sa napriek tomu vyšplhali do závratných výšok.
Inak súdiac podľa návrhov niektorých diskutujúcich by zrejme mali aj do áut montovať druhý záložný motor a minimálne štyri rezervné pneumatiky - veď čo ak by sa cestou niečo stalo a jedna rezerva by nestačila? Odporúčam zamyslieť sa nad tým, prečo asi nikto takéto autá nevyrába ani nevyžaduje...