Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
vcera som sa bavil s kamosom co robi na zeleznici v nemecku, sice nieco pomocne ale robi, a ked som mu povedal, ze nase IC maju v dobe jazdy zaratane aj meskanie pozeral ako vyorana mys. Povedal slovensko musi byt teda svetove ked aj do doby jazdy daju meskanie co dosiahne vlak. Potom vyhlasil je to prakticke.
dnes sme na IC501 prišli do Žiliny o 08.35 (teda 8 min.) a cestujúci bez problémov chytali R432 Javorník ktorý odišiel načas o 08.40
na koridore sa veselo pracovalo a po Trenčín bolo aj protivné počasie tak som to ohodnotil ako priaznivý výsledok - teda tých 8 minút
To čo malo dnes znamenať s tými čachrami s vlakmi v Bernolákove ???
Zmeškaný Zr 1830 Levičan bol pristavený na 4. koľaj a R870 Zámčan bol pribrzdený ešte pred Bernolákovom (už 2-krát za tento týždeň !). Podľa PIS-u boli medzi nami 3 min. (nesúhlasím - boli to asi 2 min. !) Oproti ešte išiel R235 Amicus.
To som veľmi zvedavý, či bol pribrzdený aj ten... No suma sumárom - zatiaľ sa chodí s krčahom po vodu...
Ešte štatistika údajov z PIS-u - stanica Bernolákovo :
Zr1830 Levičan - 7.12 hod. + 12 min. = 7.24 hod.
R235 Amicus - 7.24 hod. + 1 min. = 7.25 hod.
R870 Zámčan - 7.21 hod. + 6 min. = 7.27 hod. (nemôžem súhlasiť, prechádzali sme stanicou o 7.26 hod., Amicusa sme minuli tesne pred ňou)
Potom ma má šľak triafať, ako prísť do zamestnania včas...
Dátum: 20. 4. 2007
Pridal: jarino VLAKY.NET Mail
Vlak: Posun
Miesto: topolcany
Nečinný rušeň/vozeň: 1.3264 PKP
Náhradný rušeň/vozeň: 4.222 ZSSK [Príprah]
Meškanie: 800 min.
no to je uz haluz