Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Dosť výrazne mešká Ďumbier 831 44 min. (odchod z BA 14.16)
Na trati 110 mešká R 236 Mojmír 37 minút (Kúty) (odchod z BA 14.44).
R 604 (príchod do BA 14.14) meškal na príchode 51 min.
Atď.
Tá bomba sa teda dotkla vlakov, ktoré z/do BA hl. st. odchádzali/prichádzali cca medzi 14,00 a 15,00.
štb tu dal článok z webu ZSSK, kde bolo napísané, že meškali len dva IC (plus ten osobák). Ale nič o ostatných rýchlikoch. Proste IC a ostatné vlaky neexistujú? Tak som to tu napísal, povôdne som chcel presnejšie info, čo sa tam dialo, nakoniec som ho tu musel dať sám.
Len stále neviem prečo sme medzi ZA a TN stáli 3x pomimo + Dubnica nad. Váhom.
OS7853 pred Kraľovanmi strhol trolej.
Nejak sa to vyvinulo, že:
Išiel som na R602 Čingov, s odchodom o 8:58. O 9:05 začala "teta" hlásiť:
Upozorňujeme cestujúcich na meškanie vlakov:
R423: Neurčito
OS7853: Neurčito
R602: 60min, následne 100min, nakoniec prišiel so 120min, do Trenčína prišiel so 150min.
R604: Išiel desať minút po R602, v Trenčíne so 40min.
Neviete čo sa dialo ďalej, za Žilinou?
Takže som 120min sedel v Kraľovanoch a tešil sa z príjemnej cesty.
BRATISLAVA (4. januára 2006) – Dnes ráno o ôsmej hodine osobný vlak zo Žiliny do Liptovského Mikuláša strhol v Kraľovanoch elektrické trolejové vedenie. V dôsledku toho sú neprejazdné obe koľaje a IC vlak 501 Kriváň z Bratislavy do Košíc má meškanie 45 minút a IC vlak 402 Gerlach z Košíc do Bratislavy má meškanie 60 minút. Železnice Slovenskej republiky pracujú na obnovení trakcie. K obnoveniu prevádzky by malo dôjsť ešte dopoludnia, asi do dvanástej hodiny.
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. zároveň upozorňuje, že v dôsledku rozsiahlej nehody v Českej republike na trati Olomouc – Přerov medzinárodné vlaky meškajú do 60 minút. Odstránenie následkov nehody sa predpokladá dnes do 20.00 h.
Železničná spoločnosť Slovensko sa ospravedlňuje za meškania a nepríjemnosti, ktoré spôsobili technické problémy na tratiach.
zdroj: www.slovakrail.sk
Diaľkové vlaky z Moravy na Slovensko nebudú premávať cez pohraničný priechod Mosty u Jablunkova – Čadca ale po odklonenej trase cez pohraničný priechod Horní Lideč – Púchov.
V smere na Slovensko budú meškať vlaky EuroCity 121 Košičan (Praha 7.18 – Košice 16.22), expres 141 Detvan (Praha 9.18 – Zvolen 17.33), rýchlik (R) 431 Kysuca (Brno 12.43 – Žilina 17.00), R 333 Goral (Katowice 14.44 – Bratislava 22.14) a InterCity 143 Odra (Praha 13.18 – Žilina 19.28).
Meškanie by však nemalo presiahnuť 60 minút.
(www.slovakrail.sk)