Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
co sa dnes stalo na R 604 ?? prave som pozeral info o meskani a v Lubochni ma 101 minut meskanie. Zeby chcipla na nom 350ka? Pokial viem tak ta je radena na R 604...
Inak ICcka do KE meskavaju pravidelne ako hodinky 15 - 30 min, aj EX Krivan (toho roku som siel 5 krat so kysaku a vzdy s meskanim cca 20 - 25 min). v smere do BA to tiez neni moc slavne... Neviem si predstavit ked ma Tatran stat aj TN a TT.. cas pod 5 hodin do KE je jednoducho nemozny, ale to je ina pesnicka.
Ad SWTC a Pio:
Zr 1830 Levican meskava do 5 min. snad odjakziva.. problem zacina uz v Ulanoch n.Z. a Suranoch.. pobyty 1 min. pri takej frekvencii je malo (v Sladkovicove, Senci a Bernolakove dokonca len 0,5 min.) a navyse jazdna doba je tiez nedostatocna, pretoze konstrukter GVD neuvazoval s rychlostou 40 km/h, cize do odbocky prave v Ulanoch n.Z. a Suranoch.. a uz sa to vezie az do Blavy, pokial nie je sikovny majster. Ti s dynamickejsim stylom jazdy pridu aj nejaku tu minutku skor. Navyse tento tyzden je pomala jazda okolo Trnovca nad Vahom. No a vecny problem je aj priepustnost zhlavia na hlavnom.
Stanky: do Košíc, máš pravdu, EC vlaky nechodia. Ale mám skúsenosť, že vo vlaku EC meškajúcom podstatne viac (60 min a viac) sa sprievodcovia radšej ani neukazujú, len aby nemuseli nikomu nič vystavovať, či dokonca vysvetlovať. Čo v takomto prípade? Vrátenie časti peňazí platí aj u vlakov IC?
Máš pravdu, meškanie so stratou prípoja je vždy nepríjemné.Žial stáva sa to u nás dosť často.Aj keď železnice sa snažia meskania znížiť.
Teraz k veci, isto si si všimol v tvojom článku, že si išiel vo vlaku kategórie EX, čo je expres, a nie EC - Eurocity, takže na odškodnenie (na ZSSK za neškanie EC nanajvýš vrátenie EC príplatku), ani nepomýšľaj.Nemaš naň nárok!