Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Hater , a ten pán čo nechce odísť do penzie a už 3 roky preťahuje, tak ten tam bude do osemdesiatky, alebo pokiaľ ho v truhle nevynesú. Najhoršie na tom je že je najslabší zo všetkých.
- vo Freillasingu meškal rychlík z Mníchova do Salzburgu, len 10 minút (v skutočnosti nejakých 13 min)
- prišiel čas odchodu motoráku do Berchtesgadenu (hodinový interval), motorák odišiel, NEČAKAL
Jeden zážitok od Salzburgu
- meškal REJX odkiaľsi z Hanoveru do Budapešti (písali 10 minút) 17 minút
- REJX kamsi do Grazu nečakal ani minutu, prišiel čas odchodu, odišiel
- REJX kamsi ani neviem kde, prišiel čas odchodu, odišiel
ŽIADNE vyrábanie meškania...
Napr zrušenie dopravy na trati 141 Kozárovce-zbehy zarezané Jaguarom. Pri dvoch 'kalamitách' na 130 by sa takýto odklon hodil. (Pri všetkých zložitostiach s HDV a pod....)
Pekne to vidno u Slovak Lines, kde ešte dokonca cestujúci s PCL si potrebuje dať u vodiča vytlačiť nulový lístok. Potom sú takéto spoje síce zaintegrované, ale v praxi na presuny po meste nepoužiteľné.
Ked to zoberieme z hľadiska atraktivity, tak vyhráva auto a az niekde vzadu je VHD. Vlak môže mať výhodu v rýchlosti, aspoň v KE kraji je veľa autobusov zastávkovych, ktoré stoja pri každej vrbe a napríklad cestovať bus s kufrom je horor. Lenže mestá tiez nie su nafukovacie a ani parkovanie nie je všade, preto by pri zastávkach mali byť parkoviska pre bike a auta, kde ich necháš a ďalej by si mohol vlakom. Tu by to ale chcelo integráciu aku ma napríklad JMK.