Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Každopádne, ak sa vrátíme na prvopočiatok tejto diskusie, k onomu článku, tak to vyzerá tak, že aj autori v ňom uvedených myšlienok trpia podobnou diagnózou...
Buď ju vo falošnej viere v záchranu odrezávaš po kúskoch s tým, že sepsa ničí celé telo a napokon nezachrániš ani tú ruku ani to telo, alebo rovno amputuješ celú ruku a vyhneš sa aspoň tej sepse.
Áno, život bez ruky je na prd, ale prežiješ.
Ibaže železnica na SVK je v takých sračkách, že už treba odrezať obe ruky a kus z nohy a ešte sa k tomu modliť, aby telo vobec prežilo... :-(
Akurát, že v tomto prípade nie je skaza ako skaza.
Je to výber medzi zlým a horším.
Ja by som volil prvú variantu :-(
Ako si potom ale preložiť jeho výroky napr. na margo nízkých investícií umožňujúcich 30 min takt na trati Žilina - Rajec?
Nechápem, prečo sa Kubáček pridal práve k nim. Považujem ho za odborníka, ktorý to úprimne myslí dobre. Nakoniec aj na tom ministerstve musel byť tŕňom v päte, keď ho bez udania dôvodu vyhodili.
Bol iba jedným koliečkom v súkolí, ktoré by sa tým ''správny smerom'' valilo bez neho, či s ním...
Aj keby bol na jeho poste mekgajver krížený s čakom norisom, tak by zmohol čo? Také jedno hnedé smradľavé...
Jediný rozdiel by bol v konzistencii toho ''produktu'' :-(
2) **Vytipujeme najdôležitejšie železničné úseky, ktoré zmodernizujeme**
3) **Predpokladáme koncentráciu všetkých síl a prostriedkov na dokončenie diaľnice D1 a D3**
--------------------
1) Áno, to bezpochyby treba, to vie aj decko v školke.
2a) A nie je to vytipované už 25 rokov?
2b) Dokedy to zmodernizujú?
3a) Predpokladať može ktokoľvek - čokoľvek.
*3b) Ak všetky sily a prostriedky zkoncentrujú na dokončenie D1 a D3, tak aké prostriedky pojdu na tú vytipovanú modernizáciu najdôležitejších železničných úsekov a okamžité zlepšenie údržby vlakov, tratí a ciest?*
A čerešničkou na torte sú tie kydy v reakcii ministerstva.
Jeden za 18, druhý bez 2 za 20... :-(
Kiez by uz konecne vsetci jazdili nacas.