Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Meskanie bolo na programe dna, trat sa elektrifikovala od Puchova po Leopoldov.
Ale poobedne cviko z matiky som v pohode stihal. (Kriticke skor bolo, aby sa niekde cestou nevymenila ranna Becva s Dargovom, to by som uz nestihol.... Onehda totiz Dargov nestal vo Vrutkach.)
(*) Obcania opustajuci ZSSR sa potom narvali do dvojvozoveho osobaka smer Marchegg-Wien. Teda presnejsie, ku vlaku pripojili aj batozinak - taky plny som v zivote nikdy viac nevidel.
A 604 vzdy na ne doplacal.
Uz si asi zabudol ako sa tu jeden byvaly prispievatel denne na jeho meskanie hneval. Roky 2009 - 2012.
Ze by zrazu suprava vedela, ze sa podla zmluvy ma kazit menej? :-)
Mne nevadí, že tých 11 min počká, ale je nutné takto mystifikovať?
Alebo je to iba koli tomu, aby boli Švajčiari a Rakúšania spokojní, že tam ten krúžok vidia?
Rečnícke otázky?
Tak je potom niekde chyba:
https://www.zsr.sk/files/pre-cestujucich/cestovny-poriadok/pdf2019/kcp-2019-03-03/kcp_131.pdf
https://www.slovakrail.sk/fileadmin/Dokumenty2/gvd_18_19/1._zmena/kcp_131.pdf
Alebo zase čučím na nesprávnu tabuľku?
Je to podobna blbost ako ked valassky expres v PU raz caka aj 25-30 min. na R od KE a inokedy ani 20. A pritom tiez nejaki ludia na ten Ex tam su.
Moja mienka : Mimo poslednych vlakov, necakat nad cakaci cas. A rjx? Potom tu znacku zrusit.