Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Motorové vlaky Arrivy budú jazdiť z Uh.Hradišťa do Bylnice,z Bylnice cez H.Lideč a Vsetín do V.Karlovíc a z Val.Meziříčí do Rožnova p.R.
Inak ak by sa naaaahodou k tebe dostali tie dokumentacne fotky z LM, tak sa mi kludne ozvi;)
Hlásenie samotného odrieknutia bolo ešte v poriadku. Ale následne sa ozvalo: ''upozorňujeme cestujúcich, že regionálny rýchlik 1722 smer Bratislava hlavná stanica môžu použiť ako osobný vlak.'' Raz to ešte zopakovali. Následný stav infotabul viď fotky.
A to ked som sa dozvedel o tej nehode v Krompachoch tak som tusil, ze budu nejake prekvapenia a mimoriadnosti a nejake tusenie mi aj hovorilo, ze v tom budu zainteresovane pantaky. Ale vychadzalo mi to tak, ze ziaden pantak sa predsa neocitol na popradskej strane barikady tak asi nic. Ked som zistil, ze na tej strane je 029-40, mal som sa viac zaujimat ci sa nieco nechysta. Btw je to uz teraz jedno, ale len pre zaujimavost: 3476/3479 chodia cez pracovne dni a kedze ta vyluka bola az do Stredy, ten pantak bol v LM iba jednorazovo, alebo tam bol aj v Pondelok aj v Utorok?
Nehoda sa totiž stala v Sobotu o 18:30 a to už v tom čase oba sobotné popradské panťáky 460 (Os 7821 a Os 7825) boli dávno za miestom nehody resp. už v Košiciach. Viem to isto, keďže som natáčal 460.043-044 práve na 7825 cca o 16:20 vo Veľkej Lodine. V ten deň ešte mal ísť jeden panťákový spoj, 7834 do SNV, ale sa už mohol dostať najďalej po Margecany...
**...dúfam že to zverejnia ...**
Stačí sa pozrieť, čo o tejto rozsiahlej nehode ŽSR napísali v pravidelnej mediálnej správe o nehodách a mimoriadnostiach za 7. týždeň:
https://www.zsr.sk/pre-media/vyjadrenie-media/2019/februar-2019/informacia-nehodach-mimoriadnostiach-tratiach-zsr-za-7-tyzden-2019.html