Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
A potom je potrebná nezávislá svetová organizácia aby kontrolovala tú európsku a celovesmírna, aby kontrolovala tú svetovú...
A kto by v tej organizácií asi sedel?
Španiel by jazdil kontrolovať Švéda, Slovák Taliana?
Alebo by Slovák kontroloval Slováka?
A na základe čoho?
To by chodil nezávisle premeriavať výhybky?
A kto by to platil?
Ruku do ohňa by som nedal ani za ŽSR infraštruktúra v katastrofálnom stave peniaze idú len do koridoru a na platy 13000 zamestnancov už nie sú peniaze ani na havarijnú údržbu.
Treba aby za kontrolu stavu trate a vozňov bola zodpovedná nezávislá európska organizácia.
Inak ak robíš v prístave Bratislava Pálenisko tam ide z ÚNS do prístavu trať v hroznom stave a neviem kto je zato zodpovedný? Vlečkár je momentálne Lokorail . Stanica má súkromný charakter hoci patrí do správy Slovenskej plavby a prístavy. Oficiálna vlaková cesta končí vo vlakovej dokumentácií pri výhybke č.xxx v ŽST. ÚNS BA hoci vlak je ťahaný reálne do stanice v prístave.
Mohol by si to ozrejmiť keď tam pracuješ ,ďakujem.
Ale to, že ju tade budú ťahať vedeli dopredu a predpokladám, že si na to vybavili urmizu.
**kto to takto nezmyselne kategorizoval**
Asi ten, kto vie aké sú tam a v akom stave mosty. Rozhodne by som netvrdil, že je to nezmyselná kategorizácia...
Ale hlavne - nik netvrdí (aspoň ja nie), že tie elektrické mašiny tadiaľ neprejdú. Akurát, že tade nemožu prejsť automaticky, bez niečoho ďalšieho, podľa mňa vydaného urmizou - teda napr. s podmienkou, že cez most v km xy znížená rýchlosť na 10 km/h...
Trať Poprad - Plaveč vždy slúžila na odklony a jazdili tam odklony aj s masinami. Neviem, prečo a kto to takto nezmyselne kategorizoval.
Tretí riadok odspodu, mapa ''Dovolené traťové třídy zatížení'', legenda vľavo hore...
Hater: ono aj v minulosti asi 8 rokov dozadu skrz polamanych stromov alebo cohosi sa vozilo cez Plavec. Akurat, dnes ma zaujali krasne fotky a mierna znalost tratoveho pomeru, ktora je sice odomna 430 km vzdialena ale zaujala.
Co sa tyka schvalenia variantnej trasy , toto je v kompetencii ZSR a dispecera ZSR? Osobne neviem, ako to v tomto smere cele funguje. V konecnom dosledku, komu prejde zostava vlaku a schvalenie cez ruky
No nic, do utorka ponarovnavaju vyhybky a kolajnice v Krompachoch, potom sa mozu pustit do narovnavania kolajnic a mostov medzi Plavcom a PP \:d/
Zamcan: tak vidis no, o mimoriadnych zasielakach som vedel , ale nejako som blizsie neriesil kto to ma a ako v kompetencii . Zaujalo ma to daavno na zaklade istej navesti medzi Ba HL a BA Lamac na mostiku myslim , ak dobre pamatam navest 176 ci 177 (pribudla tam po reko cerveneho mosta) ??!! .. to uz neviem presne, nejazdim, nevim , a na niektore veci si radsej nechcem pamatat. :) .
PS: nebolo by lepšie pri tých meškaniach IC poslať tiež cez KK a Plaveč? Ešte by obslúžili i PO.
Má to vobec za povinnosť niekto kontrolovať?
Vie vobec taký výpravca alebo dispečer aké obmedzenia má ''jeho'' trať?
Inými slovami - dobrý postreh (y)
Tratovak, ano (Y) ..na to som narazal , a nejak mi nieje jasne, ake su moznosti v pripade prevadzky, kto o tom rozhoduje ci ano resp. je preprava zakazana
z Plesivca do Popradu jazdia iba krtkovia
C4 = 20 t na nápravu a 8 t/m'. Je to hlavne koli mostom.
Ak tam má ísť niečo ťahšie, rozhoduje o tom (predpokladám, že i na ŽSR) URMIZA, ktorá takú prepravu zakáže, alebo stanoví jej podmienky (obyčajne obmedzí rýchlosť).
Posúdenie z hľadiska priečnych účinkov je niečo iné.
-------------
Inak pochopil som to ako trať Plaveč - Poprad...