230/240/242/340
Mate radi tieto rusne? aky je Vas nazor na toto HDV? Aky je vas oblubeny voz poprip.typ vozu?
Podla mna by sa to rusenie kolajovych obvodov dalo vyriesit rekonstrukciou trate a zrusenim kolajovych obvodov - zabezpecovacie zariadenia (navestidla, zavory) by fungovali na zaklade informacii z pocitacov naprav... Teda za predpokladu, ze by rusne nerusili aj tie pocitace naprav ... Davnejsie som pocul, za takto sa ma zmodernizovat aj trat Bratislava - Zilina.
MAJSTEEER: Vdaka za upresnenie. Bol som tiez na vlastne oci svedkom ako zopar raz odmietla naskocit a to aj pri 120 km/h, co ma uprimne zarazilo
Zaujimalo by ma: povazujete z Vasich skusenosti ten sklolaminatovy serbel za spolahlivejsi ako pulzne masinky? (nemyslim teraz zehlicky) Preco?
2 Mat3j: Pokial viem, rozdiely su nepatrne. Obe rady maju trvaly vykon 3 080 kW, 240ka ma vsak rychlejsi prevod {max povolena rychlost 120 km/h, nizsia tazna sila}, 230ka je pomalsia {110 km/h, no vyssia tazna sila}. Okrem toho 230ka nie je vybavena EDB. {aj ked rusnovodici v 240ke taktiez vacsinou pouzivaju samocinnu brzdu ako primarnu, pretoze EDB casto "vypadne" a vobec nefunguje, navyse neposobi do zastavenia, ale len do urcitej {znacne vysokej} rychlosti, tusim 60 km/h ale to neviem presne}
Re Matthias:
Mily Matthias, sklolaminatovy serbel je stokrat spolahlivejsi ako pulzne zalezitosti. Som profik, jazdim na nich od roku 95 a za ten cas ma tahali iba jeden krat. Zato som videl desiatky persingov, ktore "umreli" a neraz ich prave zachranovali 240. (snad rozumies nasej hantirke).
Ak chces nejake dalsie info, stom stale tu, aj ked sa mozno pripajam menej casto.
Zdravi MAJSTEEER