Poskytovanie služieb zákazníkom
Ake mate skusenosti s poskytovanymi sluzbami zamestnancami prveho kontaktu na ZSSK (sprievodcovia, vlakveduci, osobne pokladnicky), ale aj co sa tyka sluzieb ZSR ako napr. hlasenie stanicneho rozhlasu, elektronicke tabule odchodov a prichodov vlakov?
Tieto hlásenia sú rozhodne lepšie ako hlásenia u našich susedov v Čechách. V sobotu som bol v Brne a to ich hlasenie bolo totálne umelé - skákajúca intonácia no proste des. Avsak v čom sú naše hlásenia chabé je viacjazyčnosť. Neviem doteraz pochopiť, prečo sa môžu ECčka na hlavnej stanici hlásiť v troch jazykoch, ERká iba SVK a nemecky. Veď práve týmito vlakmi chodia ludia zo západu k nám, resp. od nás do Viedne. Bolo by na mieste, aby sa tam tiež použila angličtina. Takisto aj na medzinárodné rýchliky a rýchliky na smer Košice. Už viackrát sa mi stalo, že cudzinci sa bezradne pýtali ako ďalej. V Břeclavi hláska bezproblémov hlásila rýchlik na Bratislavu v troch jazykoch. Určite to patrí tiež k vizitke národa ikeď v podaní ŽSR. Naposledy moja cesta ECčkom do Brna. Po prekročení hraníc a výmene sprievodcovského personálu za český, vlakvedúci použil rozhlas a v češtine a angličtine stručne informoval o zastávkach a prípojoch v nich. A to ani nemusia vyberať pripečený doplatok deregulovaného cestovného 45.- Sk za 70 km úsek, keď som aj tak platil medzinárodný lístok v cene 268.- Sk. Naozaj neviem, prečo to tam ide a u nás nie. Len pre zaujímavosť nazad som si kúpil obyčajný cestovný lístok z Brna do Kútov št. hr. a u nás som použil KMB. Celá spiatočná cesta ma vyšla 88.- Kč + 71.- Sk rýchlikom. Fakt netuším, kto navrhuje tieto medzinárodné cenníky, pretože tieto cenové rozdiely sú naozaj odveci. 181.- Sk voči 268.- za to isté je fakt rozdiel. Aj reklama na obale lístka: S nami môžete spoznávať svet vyznieva dosť smiešne . Howgh