Trate
Trate ŽSR skrývajú mnohé zaujímavosti, ktoré sú svetu málo známe. Tu bude zverejnených - dúfam - ich veľké množstvo.
Napríšernejšia mapa siete ŽSR: http://downloads.raileurope.com/pdf/maps/slovakia.html .
hej nick, na mape to vyzera v pohode, aj ja som nad tym dlho rozmyslal, ale len do casu ked som do tych koncin zacal chodit: to su tam normalne kopce, vysoke, strme, skalnate. pravda, dubina by sa dala obist niekde v miestach kisovce-betlanovce, ale vernar... tam siroko daleko nie je ziadne schodnejsie miesto. jedinym riesenim by bol tunel, niekde od z. vernar konciaci az za obcou vernar, takych 5-6km ak nie viac. urcite by to v ludskych silach bolo, ale...... ved je problem najst peniaze na ovela jednoduchsie a min. rovnako zaujimave spojenia, napr. sahy-hont, trstena-targ a z hladiska spojenia slov. regionov napr. plav. mikulas-jablonica + brezova pB-MY, nitr. pravno-rajec atd atd...
Dufam, ze to nedopadne ako s nastupistami, ktore v ramci pohodlia cestujuciach sa neunuvali dat vo vyske nastupnej hrany vozna, kde po kolaudacii derava strecha poprvom dazdi uplne vytopila podchody, ....
V pripade, kt. s Tatoom rozoberame, ide o dlhodobejsiu zalezitost, resp. ako Tatoo pisal, tak to trvalo tyzden. A ako hovoria bezprostredne reakcie cestujucich, islo o dost traumaticku zalezitost. Zrejme z viny dodavatela, nie priamo ZSR, no tak ako cestujuci vnima len zmluvneho partnera ZSSK, tak ZSSK v tomto pripade vnima ako zmluvneho partnera ZSR.
ZSSK sa stara o cestujucich, ale je to taky isty kolos ako ZSR.. takze tak ako to na par ludoch stoji, tak aj na par ludoch pada.. problemy TT-Kuty boli a dost zjavne.. a vztah s cestujucimi neovplyvnuje len samotna ZSSK, ved ak pracujes na zeleznici, vela robi aj cinnost a necinnost ZSR a MDPaT..
Ad:Sikan:Pokiaľ viem vlaky na trati Trnava ,Kúty sa križujú úplne v pohode.Môže byť, že sa stane niekde porucha,ale veď to sa stáva aj na iných železniciach oveľa väčších a kvalitnejších ako sú naše.Výluky sú aj budú zložitov záležitosťov prečo vlaky meškajú.
Veď mnoho razi sa stane,že aj autobus mešká,ba dokonca aj nejde,takže si myslím,že netreba robiť s mravca pavúka a hneď nadávať na neschopnosť ZSR.
Opat sa odvolam na kamarata z Bolerazu.. nevravel, ze to trvalo iba tyzden, ale ludom v tych vlakoch stacilo aj tych par dni na totolne znechutenie spolu so zaciatkom vyluky BA-Piestany.. z viny ZSR vyzera ZSSK ako neschopna.. nie je to prvykrat, zial zmluvnu pokutu ani nic podobne si ZSSK nemoze uplatnit.. ked uz o tom hovorim, jedno z mala pozitiv na britskej privatizacii bolo, ze spravca infrastruktury platil dopravcom za meskania a ine poruchy z jeho viny.. ved cestujuceho naozaj nemusi zaujimat, preco vlak meska.. chce sa rychlo a bezpecne dopravit do ciela cesty..
Inak ES (ako diaľkové riadenie trate) je dobrá vec a mohlo by to aj u nás rozššírenejšie ako na trati TT - Kúty, Nové Mesto - Myjava a (Prešov) - Plaveč, aspoň na tratiach IV. a V. koridoru, tuším sa niečo také aj plánuje a južného ťahu, plne realizovateľné od Úlian po Kalnú, všade TESTY a v Kaklnej relé., tu sa ES plánuje od Žiaru alebo Hliníka do Žarnovice...
Ahojte všetci ,
Mal by som na Vás požiadavku. Ak viete čo i len o jednej žel. vlečke kdekoľvek na Slovensku, napíšte mi o nej na e-adresu vlecky@seznam.cz . Stačí, ak uvediete obec / mesto. Ak poznáte aj názov firmy, ktorá vlečku prevádzkuje poprípade akou lokomotivou je vlečka obsluhovaná, budem veľmi vďačný, ak uvediete aj to. Budem vďačný za každú jednu informáciu.
Nick: "najvyššie položená stanica na železničnej trati ŽSR s normálnym rozchodom 1435 mm, to platilo aj na tratiach ČSD"
A čo stanica Kubova Huť na Šumave? Tá je vo výške okolo 990 m, Vernár tuším len 930 a vrcholový tunel 955 m.