Priemyslové lokomotívy
Ako je o mne známe som blázon do priemyslových lokomotív... Spolu s priateľmi sa snažím dať dokopy štatistiky priemyslových lokomotív na Slovensku a v ČR. Asi pred mesiacom som sa obratil na vás s prosbou o pomoc, a to v tom, že napíšete číslo lokomotívy ktorú ste zaregistrovali v nejakom podniku. Kedže príspevky sa týkali aj iných podnikov, rozhodol som sa pre založenie tejto témy. Budem vám veľmi vďačný za akýkoľvek príspevok. Stačí ak napíšete radové označenie lokomotívy (napr. T669.0 / 770) ktorú ste videli za plotom nejakej fabriky alebo na súkromnej vlečke, alebo číslo lokomotívy, ktorá nevizerá ako traťová. Záznamy píšte v tvare ako v knihe jázd - t.j. číslo (alebo aspoň radové označenie), miesto kde ste loko videli a dátum (alebo aspoň rok). Príklad:
T448.0805 (Žel. stavby Košice), Barca, Júl 2004
alebo T211.0xxx - Levice, 2004
Za všetky príspevky predom ďakujem!!
Podradené diskusné témy
Vie niekto čo je to za rušeň?
Zrozumiteľné foto neviem dodať,mám len mobil a preň je vzdialenosť priveľká.
Dnes sa jeho menší žltý brat ukázal opäť v Haniske.
nemá niekto aj ich súčasné foto? Maju stále označenie MAX Cargo alebo už sú v novom nátere?
tá V60 je z vlečky v Mníchovej Lehote,
viď príspevky nižšie.
lokomotívy sú predané. Sú na severe Čiech.
myslím, že foto lokomotívy V 60 (716) je z vlečky sladovne v Ivánke pri Nitre. Takýto stroj som tam videl a bol rovnako patinovaný
neviete niekto niečo o mašinách 742.515 a 740.545 MAX Cargo? Už dlho som o nich nič nepočul a ani nevidel v TO, či na Slovensku.
tá T444 1592 tam už nebola, aspoň som ju nikde nevidel.
Keď som tam bol naposledy, neboli tam žiadne vagóny, ale zhlavie bolo opravované a koľajnice boli jazdené. Preto neviem, či tam niečo chodí.
Neviete chlapy, či sa ešte na Slovensku nachádza niekde takáto mašinka.
Možno by stálo za to, pokúsiť sa ju získať pre nejaký klub. Je to krásny stroj a myslím, že aj tak trochu veterán.
Vo fóre o karkulkách ste sa tuším bavili o vlečke kameňolomu Mníchová Lehota.
Bol som na tej vlečke a nie sú tam vytrhané koľaje, skôr to vyzeralo ako keby rekonštruovali zhlavie od stanice. No a tá mašinka je odstavená vzadu v malej hale. Vyzerala byť funkčná, aj koľaje do haly a po vlečke boli mierne ojazdené. Možno ju prevetrali.
(písal, že ho vidí z vlaku, nie?)