Priemyslové lokomotívy
Ako je o mne známe som blázon do priemyslových lokomotív... Spolu s priateľmi sa snažím dať dokopy štatistiky priemyslových lokomotív na Slovensku a v ČR. Asi pred mesiacom som sa obratil na vás s prosbou o pomoc, a to v tom, že napíšete číslo lokomotívy ktorú ste zaregistrovali v nejakom podniku. Kedže príspevky sa týkali aj iných podnikov, rozhodol som sa pre založenie tejto témy. Budem vám veľmi vďačný za akýkoľvek príspevok. Stačí ak napíšete radové označenie lokomotívy (napr. T669.0 / 770) ktorú ste videli za plotom nejakej fabriky alebo na súkromnej vlečke, alebo číslo lokomotívy, ktorá nevizerá ako traťová. Záznamy píšte v tvare ako v knihe jázd - t.j. číslo (alebo aspoň radové označenie), miesto kde ste loko videli a dátum (alebo aspoň rok). Príklad:
T448.0805 (Žel. stavby Košice), Barca, Júl 2004
alebo T211.0xxx - Levice, 2004
Za všetky príspevky predom ďakujem!!
Podradené diskusné témy
Po dlhšej dobe som videl v prevádzke malého teplárenského bobíka z Pov. Bystrice. Na našu vlečku dotlačil vagón s výkovkami.
Podrobnejšie som písal už na fóre Priemyselné železnice a vlečky.
Pripájam foto T212 0506.
Som rád, že je ešte živá.
Áno je to pravda . je to posledný takýto náter, ďalej bude v žltej kombinácii.
V příštím roce budume na Vám jistě dobře známých stránkách www.prototypy.cz připravovat samostatnou sekci právě o lok. řadě 729.
Touto cestou bych Vás rád všechny požádal v případě zájmu o poskytnutí fotografií, informací a nebo podnětů zvláště ke slovenským lokomotivám této řady.
DĚKUJI.
Jinak když se dívám na stanoviště, je zajímávé, že se vůůůbec neliší od 724 z CZ LOKO, čim to asi je že?
... no vidíš a to je už desiaty prerobený kus pre USS Košice
Několik let jsem to dělal a nyní mě rodina donutila vlečkařinu pověsit na hřebík, tak to nechci jen tak zahodit.
Kdyby někdo (nejen) ze začínajících "statistikářů-vlečkařů" chtěl na něčem začít stavět, ať mi napíše a dohodneme se.
V závěru 42. týdne převzali v areálu CZ LOKO v Jihlavě zástupci srbské společnosti PD Rudarski basen „Kolubara“ d.o.o. dvě nové lokomotivy označené čísly 621.113 a 621.114. Lokomotivy budou provozovány v lignitovém těžebně-energetickém komplexu. Technické provedení obou lokomotiv víceméně vycházející ze standardního provedení řady 621.1, které byly v předcházejícím období dodány státním Srbským železnicím (Železnice Srbije). Současně se ve výše uvedeném týdnu uskutečnilo základní proškolení a seznámení se zákazníka s obsluhou těchto vozidel. Nyní budou obě lokomotivy přepraveny do místa určení, kde budou začátkem října zprovozněny a oficiálně uvedeny do provozu.
http://www.cmks.cz/index.php?page_id=59&akt=96
© JuMa., žst Lanžhot, 10.11.2008
Skúste hádať, kde sa nachádza táto mašinka.