Priemyslové lokomotívy
Ako je o mne známe som blázon do priemyslových lokomotív... Spolu s priateľmi sa snažím dať dokopy štatistiky priemyslových lokomotív na Slovensku a v ČR. Asi pred mesiacom som sa obratil na vás s prosbou o pomoc, a to v tom, že napíšete číslo lokomotívy ktorú ste zaregistrovali v nejakom podniku. Kedže príspevky sa týkali aj iných podnikov, rozhodol som sa pre založenie tejto témy. Budem vám veľmi vďačný za akýkoľvek príspevok. Stačí ak napíšete radové označenie lokomotívy (napr. T669.0 / 770) ktorú ste videli za plotom nejakej fabriky alebo na súkromnej vlečke, alebo číslo lokomotívy, ktorá nevizerá ako traťová. Záznamy píšte v tvare ako v knihe jázd - t.j. číslo (alebo aspoň radové označenie), miesto kde ste loko videli a dátum (alebo aspoň rok). Príklad:
T448.0805 (Žel. stavby Košice), Barca, Júl 2004
alebo T211.0xxx - Levice, 2004
Za všetky príspevky predom ďakujem!!
Podradené diskusné témy
Chcel som to dať do sekcie 740, 742, 943 ale patrí to aj sem. Inak mašinka je už hotová vyše mesiaca, ale z dôvodu papierovania čakala v ŽOS na podpis z MOL - u.
http://www.k-report.net/discus/messages/28/112735.html?1222589446
(príspevok z 3.9.2008)
Ty si spomínal, že máš prístup k tomu čmeliaku v teplárni.
Ak tam pracuješ, alebo máš kontakty na niekoho v teplárni, skús zistiť, či je to pravda.
Ja sa stále pokúšam nájsť niekoho, kto by ma tam doslal.
Ak niekoho nájdem, dám vedieť.
S pozdravom Miro, alias Frodo
Inak, tú T334.0524 vidieť aj z cesty cez okno, môžeš na ňu skočiť kuknúť.
A ten čmeliačik by ma určite zaujímal. Je to jedna z mojich najobľúbenejších mašiniek.
Týmto by som chcel pochváliť chlapcov z vlečky Hornonitrianských baní. Bol som tam kuknúť na pozvanie kolegu "vlečkára" a bol som veľmi milo prekvapený, ako sa tam starajú o mašinky (hlavne teda moje obľúbené čmeliaky). Chlapci boli ochotný a ústretový a čokoľvek mi na mašinke ukázali , všetko bolo čistučké a funkčné.
Prajem im veľa, veľa šťastlivých kilometrov.
PS. Keby všetci taký boli.
Ja som sem ešte nič neprispieval, ale tiež sa zaujímam o železnicu a tiež ma veľmi zaujala táto debata o priemyslových lokomotívach.
Ja pracujem v Pov. Bystrici v strojárňach a všimol som si tam viacero malých lokomotív. Určite niektorý tieto lokomotívy poznáte, ale ešte som tu o nich nečítal (možno som prehliadol).
Jedna veľmi pekná a udržiavaná T334.XXX posunuje vo firme Raven (číslo aj foto v prípade záujmu priložím neskôr). Na tom istom koľajisku som videl aj malého Bobíka v červenom nátere, ktorého som už dlhšiu dobu nevidel.
Keď so raz išiel pozrieť, kde vlastne vlečka končí, úplnou náhodou som zazrel v jednej hale v blízkosti firmy Vojus T334.0524. Neviem, komu patrí, ani v akom je stave je. Okná na remíze sú veľmi špinavé. Ak sa mi niekedy podarí dostať dnu a odfotiť ju, určite priložím aj foto.
Ak by niekto mal viacero info. o mašinkách v Pov. Bystrici, veľmi by ma to potešilo.
Prajem pekný deň