Sezónne vlaky k moru
Ahoj rp_751!
Tie autá su vyborný nápad, pretože predstav si, koľko ľudí využíva tento vlak iba kvôli tým autám... Veď do Splitu sa dá dopraviť aj inač, dokonca aj lacnejšie, ale nie aj s osobným autom. Právo možnosť prepreavy aut robí tento vlak zaujímavým, nie len pre nás, fanúšikou železníc, ale aj pre cestujúcich. Napríklad aj kolega nižšie písal, že sa týmto vlakom dopravil do Splitu pohodlne a nemusel mať ani staroti o svoje auto...
Co sa tyka tych aut... Ja to vcelku schvalujem, lebo je to predsa nieco nove v nasich koncinach, ak neberiem do uvahy Poprad - Praha, a je to jedna z moznosti ako prilakat cestujuceho. Ak smiem podotknut, autovozne boli tusim vypredane a este sa pocas minulej sezony radil jeden naviac. Smutne vsak je, ze sa v Petrzalke postavila autorampa, ktora je tak zle technicky riesena, ze sa musi vyuzit dalsi vozen, aky bola vobec mozna nakladka. Paradox je, ze na hlavnej stanici je autorampa podobnych kvalit, ak nie lepsia, ale o tej asi nikdo s kompetentnych nevedel, a tak slavny expres odstal v Petrzalke nejakych 20 min kvoly privesovaniu voznov.
Sam som zvedavy ako to dopadne tento rok, ked bude chodit len z Petrzalky a zabezpecovat to bude jedna nemenovana sukromna firma.
Dalibor Buršík
Ale co, aspon som to skusil a mam zazitok!