Vlakové čaty ZSSK
V tejto diskusii je priestor pre Vaše skúsenosti s vlakovými čatami Železničnej spoločnosti Slovensko.
Medzi registrovanými na VLAKY.NET je aj viacero ľudí pracujúcich v ZSSK ako vlakvedúci / sprievodca, takže verím, že si táto diskusia určite nájde svojich jednak prispievateľov, ale takisto aj čitateľov. V neposlednom rade to pre samotných sprievodcov a vlakvedúcich môže byť aj ako celkom dobrá "spätná väzba" od cestujúcich.
Podradené diskusné témy
Nebuďte moc naštvaní z toho, že ZSSK si zisťuje ako často a na akých reláciách cestujú cestujúci využívajúci zľavu Maxi Klasik. Možno by bolo oveľa nepraktickejšie, keby majitelia Maxi Klasiku si museli zaobstarávať pre tieto účely lístky v nulovej hodnote (čo tak trocha pripomína situáciu ktorá funguje v Poľsku). U nás v Trenčíne tento absurdistan došiel do úplnej dokonalosti v mestskej hromadnej doprave: cestujúci s predplateným časovým lístkom je šikanovaný tak, že si nástup cesty musí označiť priložením kartičky k čítaciemu zariadeniu. Pritom nie je nijako limitovaný počet ciest; jediným obmedzením je časová platnosť. Ak tak cestujúci neurobí a načapá ho revízor, je považovaný za čierneho pasažiera. Pritom výstupnú zastávku systém nijako neregistruje... Je pravdou, že štatisticky je možné zistiť trasu, kadiaľ takýto cestujúci cestuje, keďže nástupné miesto je iné pri ceste tam a iné pri ceste späť. Možno takýmto spôsobom by mohla asj ZSSk získať údaje o najbežnejších trasách cestujúcich, ak by podobná povinnosť bola zakotvená. Lenže to by bol asi väčší absurdistan, ako keď sa spýta sprievodca odkiaľ a kam príslušný cestujúci cestuje.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460956/
jožin
A funguje ten záujem aj na Slovensku? Podľa iných DF tohto webu skôr nie, ako áno.
A funguje ten záujem aj na Slovensku? Podľa iných DF tohto webu skôr nie, ako áno.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460949/
rk-tn
jožin a karamelka mali vecné argumenty. Daj niečo do pľacu. Ja som len trochu nešikovne zareagoval na argumentáciu iného diskutujúceho, ale potom som sa doplnil.
jožin a karamelka mali vecné argumenty. Daj niečo do pľacu. Ja som len trochu nešikovne zareagoval na argumentáciu iného diskutujúceho, ale potom som sa doplnil.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460947/
Áno, substrát sa ponížene ospravedlňuje za svoj omyl.
Kedy sa tak začne správať dopravca?
Kedy sa tak začne správať dopravca?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460946/
Ešte malý dodatok:
Vyhlasujem tu, že MaxiKlasik zneužívam na denné dochádzanie do práce na úseku Dubnica nad Váhom - BA hl. st. a hodlám v tejto činnosti aj pokračovať.
To, ktorý spoj a kedy na to využijem, Ťa milý prepravca nemá čo zaujímať, nakoľko Ťa môj názor nezaujíma ani pri tvorbe GVD. Ja si musím poradiť, ako sa dá, tak teda nápodobne.
Ďalej vyhlasujem, že ma pre kúpu MaxiKlasik presvedčil prízemný ekonomický záujem - cena. V mojich podmienkach sa mi zaplatená cena vráti pri 1. triede za necelé 4 mesiace, pri 2. triede to bolo cca 5,5 mesiaca. Len prosím prepravcu, aby si uvedomil, že ja som už taký malý vlakový šialenec, väčšina mojich spolucestujúcich je z NMV a PN, kde je návratnosť o trochu iných číslach.
Vyhlasujem tu, že MaxiKlasik zneužívam na denné dochádzanie do práce na úseku Dubnica nad Váhom - BA hl. st. a hodlám v tejto činnosti aj pokračovať.
To, ktorý spoj a kedy na to využijem, Ťa milý prepravca nemá čo zaujímať, nakoľko Ťa môj názor nezaujíma ani pri tvorbe GVD. Ja si musím poradiť, ako sa dá, tak teda nápodobne.
Ďalej vyhlasujem, že ma pre kúpu MaxiKlasik presvedčil prízemný ekonomický záujem - cena. V mojich podmienkach sa mi zaplatená cena vráti pri 1. triede za necelé 4 mesiace, pri 2. triede to bolo cca 5,5 mesiaca. Len prosím prepravcu, aby si uvedomil, že ja som už taký malý vlakový šialenec, väčšina mojich spolucestujúcich je z NMV a PN, kde je návratnosť o trochu iných číslach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460943/
Takže chlapci, vidíme to každý z trochu iného uhla. Moja osobná skúsenosť a skúsenosť ľudí, s ktorými pravidelne dochádzam na Maxi klasik do práce na trati 120:
1. Nikdy sme neboli vulgárni ani arogantní. Tichý odpor z našej strany je skôr výsledkom pocitu šikany, že my cestujúci musíme zniesť všetko a prepravca nemusí nič.
2. Nikdy som tu nespochybnil právo vlakovej čaty pýtať sa a informovať, obzvlášt v mimoriadnych situáciách, ako popísal jožin. (logicky mi potom vychádza, že každý vypravený vlak je vlastne mimoriadna udalosť, a keď vlak nemešká, určite bude).
3. Ak sú sprievodcovi milí, (čo je tak 66%, 30% sa správa neutrálne a zvyšok Vám robí robí hanbu, ale to sú čierne ovce v každom povolaní), nemám problém povedať, kam cestujem, resp. odovzdať písomné vyjadrenie, že mu nemusím odpovedať - veľa z nich sa tomu dokonca potešilo, lebo ako som pochopil od tých zhovorčivejších, majú nepríjemnosti kvôli nevypĺňaniu tohto údaja.
4. Ak považujete za bežné a štandardné, že služby nefungujú tak, ako majú a dokonca to odôvodňujete tým, že rovnako je to aj v zahraničí, tak je to podľa mňa choré. Potom môžte zrušiť reklamačný poriadok a všetko čo s tým súvisí, vrátane polovice tém na tomto webe.
5. A na záver. Nikto mi to síce jednoznačne nepotvrdil, ale je to logický záver zo všetkých čiastkových info, ktoré mám dispozícii. Prepravca si zhromažďuje údaje o mojich cestách (viazané na číslo MaxiKlasik), sumárne za určité obdobie získa prehľad, kde som odkedy dokedy bol. A to mi vadí, pretože mi to pripomína sledovanie mojej osoby, bez povolenia a bez opýtania (teda určité orgány to majú v popise práce).
PS: Tú Jožinovu kytičku dávam aj ja.
1. Nikdy sme neboli vulgárni ani arogantní. Tichý odpor z našej strany je skôr výsledkom pocitu šikany, že my cestujúci musíme zniesť všetko a prepravca nemusí nič.
2. Nikdy som tu nespochybnil právo vlakovej čaty pýtať sa a informovať, obzvlášt v mimoriadnych situáciách, ako popísal jožin. (logicky mi potom vychádza, že každý vypravený vlak je vlastne mimoriadna udalosť, a keď vlak nemešká, určite bude).
3. Ak sú sprievodcovi milí, (čo je tak 66%, 30% sa správa neutrálne a zvyšok Vám robí robí hanbu, ale to sú čierne ovce v každom povolaní), nemám problém povedať, kam cestujem, resp. odovzdať písomné vyjadrenie, že mu nemusím odpovedať - veľa z nich sa tomu dokonca potešilo, lebo ako som pochopil od tých zhovorčivejších, majú nepríjemnosti kvôli nevypĺňaniu tohto údaja.
4. Ak považujete za bežné a štandardné, že služby nefungujú tak, ako majú a dokonca to odôvodňujete tým, že rovnako je to aj v zahraničí, tak je to podľa mňa choré. Potom môžte zrušiť reklamačný poriadok a všetko čo s tým súvisí, vrátane polovice tém na tomto webe.
5. A na záver. Nikto mi to síce jednoznačne nepotvrdil, ale je to logický záver zo všetkých čiastkových info, ktoré mám dispozícii. Prepravca si zhromažďuje údaje o mojich cestách (viazané na číslo MaxiKlasik), sumárne za určité obdobie získa prehľad, kde som odkedy dokedy bol. A to mi vadí, pretože mi to pripomína sledovanie mojej osoby, bez povolenia a bez opýtania (teda určité orgány to majú v popise práce).
PS: Tú Jožinovu kytičku dávam aj ja.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460942/
Nespokojným cestujúcim: Čuduj sa svete, ale poruchy vozňov sa netýkajú len ZSSK, ale aj iných železníc. Napríklad takých nemeckých dráh, ktoré sú známe svojou precíznosťou.
Služby 1.triedy DB ICE vlakov som mal možnosť aktuálne využívať pár dní a za ten čas som sa stretol s nefunkčným a špinavým WC, zablokovanými dverami, špine v oddieloch pre cestujúcich, starou dennou tlačou, nefunkčnými zásuvkami, plnými košmi, nefungoval Hot spot, stojacimi ľuďmi s platnými lístkami (vždy hovorím o 1.triede), a meškali sme zo 4x po 20 minút, raz 50.
Cestujúci to tolerovali, nikto sa nevzrušoval, nesťažoval...
Služby 1.triedy DB ICE vlakov som mal možnosť aktuálne využívať pár dní a za ten čas som sa stretol s nefunkčným a špinavým WC, zablokovanými dverami, špine v oddieloch pre cestujúcich, starou dennou tlačou, nefunkčnými zásuvkami, plnými košmi, nefungoval Hot spot, stojacimi ľuďmi s platnými lístkami (vždy hovorím o 1.triede), a meškali sme zo 4x po 20 minút, raz 50.
Cestujúci to tolerovali, nikto sa nevzrušoval, nesťažoval...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460940/
V zahraničí to funguje bežne. Sprievodca otázkou "Kam cestujete" vlastne prejavuje záujem o cestujúceho.
Uvediem príklady:
- upozorní cestujúceho na náhradnú autobusovú dopravu
- ak sa vlak delí, sleduje tým, či cestujúci sedí v tej správnej časti vlaku
- pri meškajúcom vlaku zabezpečí, aby ho počkal prípoj alebo ho upozorní na ďalšie alebo alternatívne prípoje
a pri mnohých ďalších mimoriadnych udalostiach
To sú moje skúsenosti. A aby som bol úprimný, táto otázka sprievodcu mi už neraz zachránila môj cestovný program, hlavne ak som nepoznal miestne pomery.
Takže starostliví sprievodcovia a sprievodkyne -
Uvediem príklady:
- upozorní cestujúceho na náhradnú autobusovú dopravu
- ak sa vlak delí, sleduje tým, či cestujúci sedí v tej správnej časti vlaku
- pri meškajúcom vlaku zabezpečí, aby ho počkal prípoj alebo ho upozorní na ďalšie alebo alternatívne prípoje
a pri mnohých ďalších mimoriadnych udalostiach
To sú moje skúsenosti. A aby som bol úprimný, táto otázka sprievodcu mi už neraz zachránila môj cestovný program, hlavne ak som nepoznal miestne pomery.
Takže starostliví sprievodcovia a sprievodkyne -
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460920/
Áno nás to bavilo jeden mesiac práve pre to čo píše kolega Vlakovič, agresie a urážky od cestujúcich - a prečo? Za to že sa niekoho opýtam kam cestuje?!? A keď vám to robí problém kupujte si obyčajný lístok, nikto sa vás nebude nič pýtať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460914/
Vlakovič:
Vás vlakové čaty to bavilo mesiac. Mňa cestujúceho to má baviť celý rok.
Kľudne si zdražujte, čim menej cestujúcich, tým skôr Vás zrušia.
Vás vlakové čaty to bavilo mesiac. Mňa cestujúceho to má baviť celý rok.
Kľudne si zdražujte, čim menej cestujúcich, tým skôr Vás zrušia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460902/
Nás vlakové čaty to bavilo tak zo začiatku jeden mesiac. Lenže po nespolupráci našich cestujúcich (Slovák je už raz taký) kedy sme sa stretávali častokrát so silnou agresiou a vulgarizmami sme sa dohodli nasledovne: zadávaním štatistiky o využívaní MK sa sleduje predovšetkým intenzita využitia samotného preukazu. Ak budeme automaticky zadávať do systému najdlhšiu trasu, zľava sa vykáže ako nadmerne využívaná a následne v blízkej budúcnosti tým pádom dôjde k jej zdraženiu.
Nuž robíte si to sami Vážení cestujúci.
Nuž robíte si to sami Vážení cestujúci.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460898/
Zbyněk
Až budú R zastavovať na znamenie, OK.
Keď si budú ZSSK plniť svoje povinnosti na 100%, t.j. radenie vozňov, fungujúca klíma (ide leto, vypadáva čoraz častejšie), fungujúce zásuvky, nezasekávajúce sa dvere, nemeškajúce vlaky (nemyslím nepredvídateľné okolnosti, ale pravidelné meškanie do 10min, na ktoré nie je dôvod), fungujúce WC.
Potom si ja, ako cestujúci splním svoje povinnosti a pravdivo poviem.
Až budú R zastavovať na znamenie, OK.
Keď si budú ZSSK plniť svoje povinnosti na 100%, t.j. radenie vozňov, fungujúca klíma (ide leto, vypadáva čoraz častejšie), fungujúce zásuvky, nezasekávajúce sa dvere, nemeškajúce vlaky (nemyslím nepredvídateľné okolnosti, ale pravidelné meškanie do 10min, na ktoré nie je dôvod), fungujúce WC.
Potom si ja, ako cestujúci splním svoje povinnosti a pravdivo poviem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460735/
Ak to bude moja povinnosť, tak v R611 poviem že cestujem do stanice Trnava, hoci ma budú kontrolovať v Piešťanoch. Ako si zistia, či im odpoviem pravdivo.
Čo mi vadí?
1. Odpovedať 3x denne 5x v týždni na to isté.
2. Nikto nikdy nevyužije získané údaje na to, aby zlepšil GVD. Kto si myslí, že áno, pošlem mu dvojitú porciu sena.
3. Keď si chcú zistiť vyťaženosť jednotlivých vlakov a úsekov, nech si fyzicky spočítajú ľudí (to je narelevantnejší údaj.
4. OffTopic:
Nech sa pýtajú aj majiteľov papierových lístkov. Prosím Vás: Ktorým vlakom plánujete cestovať z Horného Prdelákova do Do Dolných Hnojníc. Viete, lebo na lístku ten údaj nie je, a tým smerom jazdia až 3 vlaky týždenne. Potrebujeme sa rozhodnúť, ktorý zrušíme a na ktorý pridáme jeden vozeň, aby ste sa netlačili.
Čo mi vadí?
1. Odpovedať 3x denne 5x v týždni na to isté.
2. Nikto nikdy nevyužije získané údaje na to, aby zlepšil GVD. Kto si myslí, že áno, pošlem mu dvojitú porciu sena.
3. Keď si chcú zistiť vyťaženosť jednotlivých vlakov a úsekov, nech si fyzicky spočítajú ľudí (to je narelevantnejší údaj.
4. OffTopic:
Nech sa pýtajú aj majiteľov papierových lístkov. Prosím Vás: Ktorým vlakom plánujete cestovať z Horného Prdelákova do Do Dolných Hnojníc. Viete, lebo na lístku ten údaj nie je, a tým smerom jazdia až 3 vlaky týždenne. Potrebujeme sa rozhodnúť, ktorý zrušíme a na ktorý pridáme jeden vozeň, aby ste sa netlačili.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/460730/
Namietam len dve veci:
1. čo sa ma pýtajú (keby som na prihláške mal uviesť najčastejšie predpokladanú trasu, nebol by s tým vôbec problém a dopravca by jednoducho mal konkrétnu a presnú informáciu).
2. ako sa pýtajú (nezistia, to čo potrebujú a aj tak získané informáciu nevyužijú - alebo máte niekto pocit, že GVD je z roka na rok lepší????)
rk_kn
Už som povedal, že to so zastavovaním R bola nevhodná reakcia z mojej strany. Chyť sa iného.
RadoB:
Nemám slov, fakt absurdistan. MHD TN sú z hľadiska CP ešte o level vyššie ako ZSSK.
metal779
Auto mám, ale sám som priznal, prečo zssk a prečo MaxiKlasik.
To mi však neupiera právo sťažovať sa na niečo, čo mi pije krv. Ak použijem Vašu/Tvoju logiku, načo sa tu diskutuje o Ž1 alebo o pracovnom oblečení (všetci nespokojní nech si nájdu inú robotu) a pod., príkladov je tu viac.
Krásny prístup k zákazníkovi, ktorý prinesie ročnú tržbu 900Eur (koľko je ročný ročný priemer tržby na hlavu?). Klesajúci počet pasažierov Vás všetkých vyvedie z omylu.