Burza VLAKY.NET - skúsenosti a postrehy
V poslednej dobe sa množia negatívne skúsenosti predávajúcich, ale i kupujúcich v burze VLAKYNET. Táto diskusná téma má jednak slúžiť na zlepšenie burzy VLAKYNET ako aj na prezentáciu Vašich poznatkov a skúseností, s cieľom vystríhať pred neserióznymi praktikami niektorých jednotlivcov. Samotnú burzu preto prenechajme predaju, kúpe, výmenám a službám.
Ak dobre čítam a vidím panstvo, tak poskladané, ozelenené. Koľko času trvá taká robota? 15-20 hodín? A teda aj samotný matroš niečo stál. A čo zistíme? Že ono to až také ''magorstvo'' nie je. Či? Keď by sa náhodou stalo, že musíte predať koľajisko, alebo milovanú diorámu..... Nehovorte mi, že za cenu koľajníc, 2 m2 OSB dosky a troch vreciek trávy by ste to predávali...... :-).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/893526/
mikinko: ...možno rovno dve nuly. :=D
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/893524/
Ty bryndzák,mas daky problem? co tu riesis?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892909/
Priatelia, modelári, čo dodať??!! Tak ako napísal ''Igi'' doba je taká aká je a tá dáva možnosť aj nekalému ''podnikaniu''. Presne tak ako napísal ''janek74'', poprajme si do Nového roku burzu bez podvodníkov a špekulantov. A tiež postreh ''Andrejuško1'' je správny, že stačí sa nejakým divom dostať k modelom skôr ako sa dostanú do voľného predaja a hneď sa nájdu taký, ktorý ich vedia pekne predražiť. Nuž tak nakoniec, poprajem krásne Vianoce a Nový rok ako som už písal a k tomu všetkému kopec zdravia, priatelia modelári.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892805/
Čo sa burzy týka (takisto aj ostatných na internete), resp. ebay, v podstate všade už mám pocit, že vláčiky sú čistá ''ŠMELINA''. Ešte mašina, či vagónové sety ani poriadne nie sú k maniu v retailových obchodoch a už je nimi zaplavený internet. Samozrejme s prirážkou. A to nie je o pár ľuďoch, to už je hromadka...... Amintiri Feroviare mašiny typu EA 060 CFR sivo-modrých farieb, či červený FoxRail od ACME sú ešte v niektorých retailových obchodoch za 225 EURy a zúfalci na nete na ebay už to strieľajú za 280-330 EUR. Sety rýchlikových vozňov, resp. aj kusovky od ACME, LS models, predražené jak sv..a. A to nie je očividne žiadne také chvíľkové upratovanie v archíve. To sú cielené nákupy, napchatie do špajze a potom po čase predaj s 30,50% a vyššou prirážkou. Dnes sa mi zatočila hlava, keď bez chrbtovej kosti aktuálne zúfalci kšeftia na maďarských portáloch vatera.hu, jofogas.hu a pod. so starými modelmi V43 (Szili) od Fuggerth od 300 EUR vyššie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892802/
Problém s dôveryhodnosťou ako takou, nie je problém len tejto burzy. Vo všeobecnosti sa poctivosť ako taká vytratila, česť výnimkám. Asi to bude dobou, ktorú žijeme, keďže slušné mravy idú bokom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892799/
...pokr.
Čo sa týka uživateľa ''Denisa'', som už napísal, prečo by som si od nej nič nekupoval.
Zopakujem dôvod:
v jednom inzeráte ponúkala modely na predaj v krabici od topánok, v druhom inzeráte predávala ich pôvodné obaly zvlášť.
Toto je dostatočná informácia pre mňa.
A trvám aj na tom, čo som napísal o šmelinárstve, a ako som čítal, nie som tu jediný, kto si si to všimol:
je tu tendencia si nakúpiť, potom o 2-3 mesiace, keď zíde z mysle, predávať drahšie.
Je úplny rozdiel, ak si niekto, kto má na tomto založenú živnosť, kúpi celú zbierku za nejakú cenu, a následne to roztriedi, poopravuje, vyčistí a ponúkne na svojom webe za cenu, ktorá je primeraná, a navyše je možnosť dodatočne riešiť aj nejaké veci (napr. cisterny a hádzanie zásielky pracovníkmi pošty...)
a niekto, kto len kšeftí skrz burzu vlakynet.
Týmto by som rád ukončil našu debatu na túto tému, a zaželal Vám, i ostatným užívateľom burzy, pokojné sviatky, najmä pevné zdravie, a férovú burzu bez šmelinárov do nového roku.
Čo sa týka uživateľa ''Denisa'', som už napísal, prečo by som si od nej nič nekupoval.
Zopakujem dôvod:
v jednom inzeráte ponúkala modely na predaj v krabici od topánok, v druhom inzeráte predávala ich pôvodné obaly zvlášť.
Toto je dostatočná informácia pre mňa.
A trvám aj na tom, čo som napísal o šmelinárstve, a ako som čítal, nie som tu jediný, kto si si to všimol:
je tu tendencia si nakúpiť, potom o 2-3 mesiace, keď zíde z mysle, predávať drahšie.
Je úplny rozdiel, ak si niekto, kto má na tomto založenú živnosť, kúpi celú zbierku za nejakú cenu, a následne to roztriedi, poopravuje, vyčistí a ponúkne na svojom webe za cenu, ktorá je primeraná, a navyše je možnosť dodatočne riešiť aj nejaké veci (napr. cisterny a hádzanie zásielky pracovníkmi pošty...)
a niekto, kto len kšeftí skrz burzu vlakynet.
Týmto by som rád ukončil našu debatu na túto tému, a zaželal Vám, i ostatným užívateľom burzy, pokojné sviatky, najmä pevné zdravie, a férovú burzu bez šmelinárov do nového roku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892798/
Samba,
pán ''prodigylife'' si to všimnúť musel, lebo počas telefonického rozhovoru s ním som sa presne na túto fatálnu závadu zameral, a on mi povedal, že sú tie úchytky v poriadku.
Táto závada je viditeľna aj voľným okom, buď kasnička sedí krivo, alebo pri dvíhani modelu sa pohne.
Ja by som si tu nedovolil nikoho bezdôvodne obviňovať, t.j. ohovárať.
A medzi Vami a mnou je obrovský rozdiel, čo sa vnímania ľudí týka, Vás by si tu nikto nedovolil podviesť, lebo by s burzovaním na vlakynet skončil, kým mňa, Jana Neznámeho z Odkiaľsi je ľahšie prekabátiť...
A práve pre toto si tu už nič nekupujem, nepredávam, nehľadám a neponúkam.
Tiež mám niekoľko BTTB vecí na predaj, ba aj novšie kúsky, ktoré neviem nikam zaradiť, ale som sa rozhodol, že ich budem ponúkať len lokálne, ide to veľmi pomaly, ale nejakým deťom som už takto skrášlil prázdniny (Krokodil za 30e s lesknúcim pojazdom, set s Rosničkou za 55€, vrátane koľají a trafa atď, a toto by som sem určite do burzy nedal...)
pán ''prodigylife'' si to všimnúť musel, lebo počas telefonického rozhovoru s ním som sa presne na túto fatálnu závadu zameral, a on mi povedal, že sú tie úchytky v poriadku.
Táto závada je viditeľna aj voľným okom, buď kasnička sedí krivo, alebo pri dvíhani modelu sa pohne.
Ja by som si tu nedovolil nikoho bezdôvodne obviňovať, t.j. ohovárať.
A medzi Vami a mnou je obrovský rozdiel, čo sa vnímania ľudí týka, Vás by si tu nikto nedovolil podviesť, lebo by s burzovaním na vlakynet skončil, kým mňa, Jana Neznámeho z Odkiaľsi je ľahšie prekabátiť...
A práve pre toto si tu už nič nekupujem, nepredávam, nehľadám a neponúkam.
Tiež mám niekoľko BTTB vecí na predaj, ba aj novšie kúsky, ktoré neviem nikam zaradiť, ale som sa rozhodol, že ich budem ponúkať len lokálne, ide to veľmi pomaly, ale nejakým deťom som už takto skrášlil prázdniny (Krokodil za 30e s lesknúcim pojazdom, set s Rosničkou za 55€, vrátane koľají a trafa atď, a toto by som sem určite do burzy nedal...)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892796/
janek74: Verím, že čo ste napísali je pravda. Viem, že nemáte prečo klamať a zavádzať. Ja mám doma za krabicu od topánok šrotov Bobín od BTTB, čo mi boli predané (ale nie tu na vlaky.nete) ako v úplnom poriadku, dokonca pri skúšobnej jazde aj jazdili, ale po rozobratí doma som ich musel vyradiť ako šroty práve pre tú chybu čo opisujete. Táto chyba je pre tento model fatálna, lebo nie je možné uchytenie kasničky a tým je znemožnený dostatočný kontakt zberných plieškov s rámom modelu. Ale pomaly sa týmito modelmi lúskam a prerábam ich, ale už nie je možný kontakt cez kasničku, ale priamo na motor z rámu. Plne Vás chápem, že ste boli sklamaný, keď uvádzal, že je s modelom všetko v poriadku okrem kozmetických vád. Ono obchodovanie takto cez burzy je vždy riziko, hlavne od niekoho, koho nepoznám. Preto je dobré, keď sa na takýchto predajcov upozorňuje. Ja si osobne myslím, že inzerent nemusí ani vedieť o chybe vo vnútri modelu (ak je plne pojazdný, keď ho skúšal), ale po doručení a reklamácii by mal s kupujúcim ďalej jednať a napraviť chybu, tak aby bol kupujúci spokojný. Chyba sa môže stať každému, Vždy je to o komunikácii. Vy ste svoj model aspoň dostali, ale ako píše ''prodigylive'' on poslal peniaze a po 10 dňoch nič nedostal a ani komunikácia nenastala. To je už naozaj viac podozrivé!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892794/
Samba:
Otočím tú otázku - s kým som mal dobré skúsenosti s nákupom v Burze vlakynet?
Vy, Igi a jeden pán od Nitry.
Ľahšie to bolo vymenovať. Totižto, až na jednu výnimku, a to ste boli Vy so služobným vozňom DR, už 3 roky som nič na Burze nekupoval z dôvodu, že som bol oklamaný predávajúcimi 3 nákupy po sebe idúce.
Jeden z nich bol pán ''prodigylive''
a jeho ''Bobina, ktorej, okrem diamantov v reflektoroch, nechýba nič''. Keď mi došla zásielka, z rámu bola ulomená úchytka pre U-pliešok, čo je dosť vážne poškodenie tej ''hračky''. A nebolo to prepravou, nenašiel som ten úlomok v obale.
Týmto pádom je inzerent u mňa klamár.
Pán ''prodigylive'', ak Ste si všimli, tu šmelinuje. Nakupuje od ostatných, potom o mesiac-dve znovu dáva do obehu za vyššiu cenu. Viďte môj príspevok nižšie o Halberstadtoch...
Pani ''Denisa'':
hneď som si všimol, že niečo nie je v poriadku, ak v jednom inzeráte predáva niekoľko UIC-X m-vozňov v topánkovej krabičke, a o 2 inzeráty ďalej pôvodné obaly tých vozňov... Nie je čo dodať.
Otočím tú otázku - s kým som mal dobré skúsenosti s nákupom v Burze vlakynet?
Vy, Igi a jeden pán od Nitry.
Ľahšie to bolo vymenovať. Totižto, až na jednu výnimku, a to ste boli Vy so služobným vozňom DR, už 3 roky som nič na Burze nekupoval z dôvodu, že som bol oklamaný predávajúcimi 3 nákupy po sebe idúce.
Jeden z nich bol pán ''prodigylive''
a jeho ''Bobina, ktorej, okrem diamantov v reflektoroch, nechýba nič''. Keď mi došla zásielka, z rámu bola ulomená úchytka pre U-pliešok, čo je dosť vážne poškodenie tej ''hračky''. A nebolo to prepravou, nenašiel som ten úlomok v obale.
Týmto pádom je inzerent u mňa klamár.
Pán ''prodigylive'', ak Ste si všimli, tu šmelinuje. Nakupuje od ostatných, potom o mesiac-dve znovu dáva do obehu za vyššiu cenu. Viďte môj príspevok nižšie o Halberstadtoch...
Pani ''Denisa'':
hneď som si všimol, že niečo nie je v poriadku, ak v jednom inzeráte predáva niekoľko UIC-X m-vozňov v topánkovej krabičke, a o 2 inzeráty ďalej pôvodné obaly tých vozňov... Nie je čo dodať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/892787/