Burza VLAKY.NET - skúsenosti a postrehy
V poslednej dobe sa množia negatívne skúsenosti predávajúcich, ale i kupujúcich v burze VLAKYNET. Táto diskusná téma má jednak slúžiť na zlepšenie burzy VLAKYNET ako aj na prezentáciu Vašich poznatkov a skúseností, s cieľom vystríhať pred neserióznymi praktikami niektorých jednotlivcov. Samotnú burzu preto prenechajme predaju, kúpe, výmenám a službám.
Dobrý deň, pán Jayeff. Priznám sa, že celkom nerozumiem tomu spojeniu '' na základe Vašej reakcie už o to nemám záujem'' ak myslíte reakciu na Sambu, svoje tvrdenie môžem dokázať, fotil som dnes dokončené modely M262 + Balm, ( do zajtra budú na Rajče ) a odfotil som aj 2 kusy leptu TT Jeník, jeden od NF Modely a jeden kúpený inde. Na fotke jasne vidieť, nepodarok a správny kus. Keďže ich mám niekoľko kusov týchto leptov, viem posúdiť, že ten od NF Modely je nepodarok, bohužial spomínané tankové veže mám niekde založené, tie som nefotil .... ale určite ich ešte doma mám, nebudem ale celú vec riešiť, nemá to zmysel, mám inú prácu ... Ináč rešpektujem Vaše rozhodnutie, reagujem len zo zvedavosti, ak chcete napíšte mi o tom na mirolenko69@gmail.com. Ostávam s pozdravom, príjemný deň
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888756/
samkoh,
chápem, ale v určitej komunite panujú aj takzvané nepísané pravidlá, a to na základe dohody členov:
- nie je to aukcia
- aktuálne fotky modelov (nie sken, samozrejme, neplatí to na kúpu)
- nesľubovať ten istý model viacerým
- ak je rezervácia, držať sa jej
- nevkladať polopravdy a klamstvá do príspevkov
- nepýšiť sa cudzím perím (duševné vlastníctvo, odlievať z formy z cudzej práce...)
- a pod.
Jasné, nie ? Úplne normálna dohoda.
chápem, ale v určitej komunite panujú aj takzvané nepísané pravidlá, a to na základe dohody členov:
- nie je to aukcia
- aktuálne fotky modelov (nie sken, samozrejme, neplatí to na kúpu)
- nesľubovať ten istý model viacerým
- ak je rezervácia, držať sa jej
- nevkladať polopravdy a klamstvá do príspevkov
- nepýšiť sa cudzím perím (duševné vlastníctvo, odlievať z formy z cudzej práce...)
- a pod.
Jasné, nie ? Úplne normálna dohoda.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888754/
Pán mikinko,
mne by absolútne stačilo, ak by ''aukcie'' prebiehali mimo vlakynet. Nemám rád ''ponúknite'', nemá to tu čo hľadať.
Naposledy ma ''dostal'' jeden pán s tvrdením, že dané modely sa už v kamenných obchodoch, ani na e-shopoch nepredávajú. Rýchlo som ho dostal z ''omylu''.
Odvtedy ma akosi ponuky s podobným opisom nezaujímajú, aj keby boli tie modely zo zlata...
mne by absolútne stačilo, ak by ''aukcie'' prebiehali mimo vlakynet. Nemám rád ''ponúknite'', nemá to tu čo hľadať.
Naposledy ma ''dostal'' jeden pán s tvrdením, že dané modely sa už v kamenných obchodoch, ani na e-shopoch nepredávajú. Rýchlo som ho dostal z ''omylu''.
Odvtedy ma akosi ponuky s podobným opisom nezaujímajú, aj keby boli tie modely zo zlata...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888753/
A kde sú napísané pravidlá burzy VN? Nie som modelár, ani zberateľ, takže ju nevyužívam, ale pozrel som sa do sekcie burza a nikde tam pravidlá nevidím.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888752/
Pán miro69,
od roku 1982 sa moja zbierka tak rozšírila, že z kapacitných dôvodov som nútený polovicu predať.
Niektoré novšie kusy však nemajú svoj predobraz tak, ako to pán Tillig vyrobil, plus jeden odliatok, preto som bol rozhodnutý osloviť buď jedného novozámockého modelára alebo Vás (páči sa mi Vaša práca) za účelom prerábky a patinovania na modely bližšie ku skutočnosti.
Na základe Vašej reakcie už nemám o to záujem.
A máte absolútnu pravdu ohľadom závisti na Slovensku, niektorí diskutujúci by o tom mohli svoje, ako vykopnúť lepšie zarábajúcich zo svojich zamestnaní bez nároku podpory v nezamestnanosti...
od roku 1982 sa moja zbierka tak rozšírila, že z kapacitných dôvodov som nútený polovicu predať.
Niektoré novšie kusy však nemajú svoj predobraz tak, ako to pán Tillig vyrobil, plus jeden odliatok, preto som bol rozhodnutý osloviť buď jedného novozámockého modelára alebo Vás (páči sa mi Vaša práca) za účelom prerábky a patinovania na modely bližšie ku skutočnosti.
Na základe Vašej reakcie už nemám o to záujem.
A máte absolútnu pravdu ohľadom závisti na Slovensku, niektorí diskutujúci by o tom mohli svoje, ako vykopnúť lepšie zarábajúcich zo svojich zamestnaní bez nároku podpory v nezamestnanosti...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888751/
Či mi veríte, alebo nie, ale situáciu presne vystihol príspevkom nižšie Andrejusko1, bohužial záujemcov o patinovanie, úpravu .... modelov je ako šafránu. A daňový úrad, by nad takým smiešnym príjmom z toho zrejme iba mávol rukou. Keby vlaky. net umožnil zverejňovanie viac fotografií, nemusel som pridávať viac inzerátov, ale v poriadku rešpektujem to, skúsim ponúknuť svoju prácu inde. Akurát ma znechutilo, že kritizuje ten, čo by mal byť najviac ticho, predávať veci v takej kvalite ako on predal mne ....... S pozdravom
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888749/
Pán Andrejuško,
Váš príspevok mi pripomína jedného bývalého zamestnanca modelárskeho obchodu, ktorý, keď sa dozvedel, že som na kolene vyrobil model vozňa radu Bmpeer vo velikosti TT, chcel odo mňa, aby som mu master poskytol na účely odlievania ''zadarmo'', vraj je to modelárskym zvykom...
Keď som sa ho spýtal, či mi odleje 3ks, tak odvetil, že jasné, 250 SKK / kus...
Ešteže som neposkytol, a následne doma zničil ten model, a aj ''výrobnú dokumentáciu'' (uzlové rozmery, prepočty, atď.)
Váš príspevok mi pripomína jedného bývalého zamestnanca modelárskeho obchodu, ktorý, keď sa dozvedel, že som na kolene vyrobil model vozňa radu Bmpeer vo velikosti TT, chcel odo mňa, aby som mu master poskytol na účely odlievania ''zadarmo'', vraj je to modelárskym zvykom...
Keď som sa ho spýtal, či mi odleje 3ks, tak odvetil, že jasné, 250 SKK / kus...
Ešteže som neposkytol, a následne doma zničil ten model, a aj ''výrobnú dokumentáciu'' (uzlové rozmery, prepočty, atď.)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888748/
Budem vychádzať z môjho pôvodného príspevku. Nemám nič proti tomu, keď sa inzerujú aj služby ako je patinovanie (mne osobne je jedno, či na to máte živnosť alebo nie, aj keď je zas podľa zákona nutné uznať, že ''samba'' má pravdu - ak je služba poskytovaná za odmenu, jedná sa o zárobkovú činnosť so všetkými dôsledkami. Ale ja nie som daňovák ani z finančnej polície, takže toto neriešim).
Základným problémom, na ktorý som upozornil, bolo to, že ak už chcete inzerovať službu, tak je potrebné sa oboznámiť s pravidlami burzy a nimi sa riadiť. A vložiť raz za čas nejaký inzerát je OK. Ale uverejniť hneď tri inzeráty za sebou (a úmyselne, lebo v každom boli iné fotky) je jasným porušením pravidiel. Toto nie je platený reklamný priestor a takéto konanie zároveň znevýhodňuje ostatných inzerentov.
Preto kľudne zverejňujte inzeráty, ale v súlade s pravidlami burzy. To, či si Vás na základe toho všimne nejaká štátna inštitúcia neprislúcha riešiť mne ani portálu vlaky.net ....
Veľa zdaru a pekných modelov ....
Základným problémom, na ktorý som upozornil, bolo to, že ak už chcete inzerovať službu, tak je potrebné sa oboznámiť s pravidlami burzy a nimi sa riadiť. A vložiť raz za čas nejaký inzerát je OK. Ale uverejniť hneď tri inzeráty za sebou (a úmyselne, lebo v každom boli iné fotky) je jasným porušením pravidiel. Toto nie je platený reklamný priestor a takéto konanie zároveň znevýhodňuje ostatných inzerentov.
Preto kľudne zverejňujte inzeráty, ale v súlade s pravidlami burzy. To, či si Vás na základe toho všimne nejaká štátna inštitúcia neprislúcha riešiť mne ani portálu vlaky.net ....
Veľa zdaru a pekných modelov ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888727/
Pán ''Samba'' ako vidím malá závistlivá dušička je na Slovensku nesmrteľná. Týmto zdravím aj tie ostatné ... Musím Vás vyviesť z omylu, že tu zarábam ''obrovské sumy'' patinujem podľa mňa za veľmi ľudové ceny, je mi jasné, že mnohí modelári a nielen oni na Slovensku majú hlboko do vrecka, ja tiež z tejto práce akurát občas obohacujem svoju zbierku modelov, na viac to totiž nevydá !!!! Tí ktorí to robia naozaj profesionálne, nedávajú do svojej práce toľko hodín a neodvádzajú takú kvalitu ako do toho dávam ja. Mám práve doma na oprave a patinovaní akurát produkt istého pána Čiech, ktorý z toho naozaj slušne žije, konkrétne M262 + Balm, ktoré prišli doslova v rozpadnutom stave, proste narýchlo zbúchaný model, ktorý držala pokope viera a lepidlo, miesto skrutiek a matiek, majiteľa stáli 650€. Na Rajče si budete zanedlho môcť pozrieť, čo za prácu som odviedol za zlomok ceny, ktorú zinkasoval autor modelov. Keď už sme pri tom ''podnikaní'', objednal som si u Vás asi dvakrát z Vašej stránky ponúkaný tovar, konkrétne prvý krát epoxidové odliatky tankov T55 pár kusov bolo fakt ''úžasných'' nepodarené odliatky veží, to ste mal tú drzosť poslať mi taký odpad, zaujímalo by ma kde na ten odpad chodíte .... Hlboko som ľutoval nákup, ale oželel som stratu. Nedávno som z núdze zas objednal od Vás lept na Daa-k, inde ho totiž nemali na sklade, samozrejme ste neporušili svoju tradíciu a poslali ste mi nepodarok nedostatočne doleptaný kus, musel som objednať nové kusy. Skrátka u Vás už si po týchto skúsenostiach neobjednám ani špendlík ... Záverom ak chcete mať slušne patinované vlastné modely obráťte sa na mňa, tie Vaše sú des !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888726/
Andejusko1: ... asi Vám unikol význam slova na ''zakázku''. Sám neviete o čom píšete a myslím, že na mieste by bolo, aby ste si schladil hlavu sám. Tu nejde o nejaké predaje modelov cez súkromnú inzerciu, ale o ponuku služby za peniaze a na zakázku !!! Inak rád Vám to vysvetlím osobne na stretnutí vo Valčíku, keď sa tam po núdzovom stave pre covit dostavím. Myslím, že osobne to bude mať lepšiu váhu, ako takto cez diskusiu na diaľku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888702/
Chlapi, myslím, že nižšie uvedené je už trošku cez hranu. Akože idem prekonať hromadu administratívy na zakladanie živnosti, lebo 3x za rok sa nájde potenciálny parťák, čo mu napatinujem model? Akože trošku zamyslenia. Tu sú desiatky ľudí, čo si pár EUR privyrobia, že vám (nám) helfnú zveľadiť naše modely. Jja napr. osobne si nechám poriešiť ''vylepšenie'' modelu niektorými z nás tu na vlaky.net za skromnú doplatu. Ale hraniť to nejakými oprávneniami a živnosťami? Bavíme sa o hobby. Nie 10 000 eurových obratoch v EURách, či CZK. Tak trochu schlaďme hlavy. Alebo keď 10x za rok pôjdem na burzu, lebo sa budem chcieť zbaviť nejakých modelov, tak na mňa pošlete daňovákov? Ten môj zárobok na burze by bol monoväčší ako toho pána ''patinátora''. Tak zavrime burzy, modulové jazdenia (tam by sa tiež malo asi vstupné zdaniť) a podobne. Sorry, ale toto akože nie......To je trapné...Schválne píšem ''trapné''....AJ keď spisovné je ''trápne''.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888699/
Inak, veľmi som o tom nechcel písať, ale keď ste už začali, tak tiež napíšem svoj postreh. Nick ''miro69'' už dlhšiu dobu na tomto portáli inzeruje (propaguje) profesionálne patinovanie modelov a skladanie modelov na !!! zakázku !!!. Tento pán inzeruje nejaké svoje podnikanie a vôbec na to nemá oprávnenie. Ak niečo robím na zakázku a beriem za to od zákazníkov peniaze , tak by som mal mať na túto činnosť povolenie (živnosť) a z takéhoto podnikania riadne platiť odvody podľa zákona. Inak je to !!! podvod !!!. Myslím, že tento portál by takéto reklamné inzeráty mal ihneď mazať, aby nepodporoval takéto nekalé podnikanie. Viete si predstaviť, že by som na tunajšej burze inzeroval predaj modelov z môjho e-shopu, alebo že by tak robili iní slušní predajcovia modelov na Slovensku? To by bolo tak isto nesprávne, ako je izerovanie pánom Miroslavom. Možno sa mýlim, ale nedalo mi aby som reagoval.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888698/
mikinko: Stalo sa! Ostal tam len jeden.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888660/
Pozor na predajcu ,,Hogofogo z Bratislavy,,. Zdravím Vás Kolegovia. Chcel by som Vás upozorniť na pána Lorinca z Bratislavy, ktorý mi predal parnú lokomotívu s tým že má aj dymový generátor. Veril som mu a uvedenú sumu za lokomotívu som vyplatil. Po vyskúšaní som zistil, že generátor pary sa nenáchádza v parnej mašinke. Najprv súhlasil, že mi nejaké peniaze vráti, ale potom si to rozmyslel a začal sa vyhovárať, že aj on má veľké výdavky atď. Chvíľu nepredával nič na burze, ale teraz, začal znova ponúkať. Takže pozor na neho, momentálne predáva tú zelenú paru v digitále so zvukom. Pintér
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/887334/
Pokračovanie príspevku 2/2.
Na záver pozdravujem tohoto človeka ako bezcharakterného a falošného ******. Mal by sa dobrovoľne hlásiť na najbližšej psychiatrickej liečebni, lebo spraviť toto ako pomstu zato čo sa jemu stalo je úbohé a choré a je mi ho ľúto. Ako sa hovorí karma je zdarma a vracia sa raz toľko. Ak budeme všetci robiť to, čo robí tento človek tak to neprispeje k ničomu. Ja som slušný a férový človek, ak nemal náhodu peniaze alebo si to rozmyslel nevidím v ničom problém, stačilo aby ma kontaktoval a na účet mi poslal danú čiastku za poštovné alebo poslal šek. Keď mi balík dorazí budem vedieť presnú sumu za poštovné a teda spôsobenú škodu ale odhadujem, že spolu to bude asi cca 12€. Je to malá čistka ale keď to spraví každý tak to nemá ani zmysel predávať. Čiastku za spôsobenú škodu nie je problém súdne vymáhať mám všetky dôkazy proti nemu ale naozaj sa mi nechce ťahať rok po našich súdoch. Preto je to poučenie pre mňa keď dobierku tak len po úhrade poštovného dopredu. Preto by bolo dobré keď, že je tu nejaká komunita vyhotoviť nejaký black list a hodnotenie predávajúcich kvôli takýmto ľudom. Dávajte si pozor na tohoto človeka!
Prajem Pekný deň :)
Na záver pozdravujem tohoto človeka ako bezcharakterného a falošného ******. Mal by sa dobrovoľne hlásiť na najbližšej psychiatrickej liečebni, lebo spraviť toto ako pomstu zato čo sa jemu stalo je úbohé a choré a je mi ho ľúto. Ako sa hovorí karma je zdarma a vracia sa raz toľko. Ak budeme všetci robiť to, čo robí tento človek tak to neprispeje k ničomu. Ja som slušný a férový človek, ak nemal náhodu peniaze alebo si to rozmyslel nevidím v ničom problém, stačilo aby ma kontaktoval a na účet mi poslal danú čiastku za poštovné alebo poslal šek. Keď mi balík dorazí budem vedieť presnú sumu za poštovné a teda spôsobenú škodu ale odhadujem, že spolu to bude asi cca 12€. Je to malá čistka ale keď to spraví každý tak to nemá ani zmysel predávať. Čiastku za spôsobenú škodu nie je problém súdne vymáhať mám všetky dôkazy proti nemu ale naozaj sa mi nechce ťahať rok po našich súdoch. Preto je to poučenie pre mňa keď dobierku tak len po úhrade poštovného dopredu. Preto by bolo dobré keď, že je tu nejaká komunita vyhotoviť nejaký black list a hodnotenie predávajúcich kvôli takýmto ľudom. Dávajte si pozor na tohoto človeka!
Prajem Pekný deň :)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/885808/
Zdravím Vás.
Vopred sa ospravedlňujem za dlhý príspevok ale budem rád ak si to prečítate, však nato je tu toto fórum. Ako ste si všimli rozpredávam TT železnicu, autíčka a iné doplnky. Predávam to lacno lebo je mi to ľúto vyhodiť a tak chcem aby to poslúžilo ešte niekomu druhému. Chcem poďakovať slušným ľudom, ktorý si plnia záväzky voči druhým a to platí hlavne u dobierky. Veci posielam aj ako zásielku na dobierku keď, že je to pre kupujúceho výhodnejšie, má väčšiu dôveru a hlavne je to výhodné pre ľudí, ktorý nemajú bankový účet (čo v dnešnej dobe má skoro každý si myslím). Nestalo sa mi, že by som natrafil na niekoho kto si niečo objednal na dobierku a neprevzal si balík. Žiaľ tento trend ešte nevymizol a nájdu sa podvodníci všade aj tu. A to konkrétne tento človek:
*Tibor Palčo*
*Suchohrad 176*
*900 64 Suchohrad*
Ak niekto po vzájomnej komunikácií má záujem niečo si kúpiť má to brať ako záväzok, že zásielku si aj prevezme a hlavne to, že nadobudne danú vec, ktorú chce. Lebo nevidím zmysel keď niečo chcem aby som si to následne neprevzal??? Tento človek mal záujem si niečo kúpiť, tak mi prišiel e-mail: ,, Zdravim vasa cena za vsetko spolu?“ v poriadku, ale nenávidím, keď sa nevedia ľudia aspoň podpísať aj deti na základnej škole si vedia podpísať zošity. Ale ber to čert lebo mal meno v kolónke odosielateľa. Zaslal som mu pdf s vecami tak ako uvádzam v inzeráte. Vybral si požadované veci a chcel aby som mu to poslal na danú adresu ale uložiť na poštu a na dobierku. V poriadku veci som poctivo zabalil aby sa nič nepoškodilo a odoslal. Balík mal cca 3kg. Po odoslaní som dotyčnému zaslal sledovacie číslo a balík som dal uložiť na 17 dní. Poslal mi odpoveď: ,,Zdravim dakujem za odoslanie vyberiem to buduci tyzden momentalne som mimo sk pekny den.“. Prešil týždeň a nič balík stále neprevzatí tak som ho informoval e-mailom, že neprevzal dobierku a aby nato nezabudol odpoveď žiadna. Druhý týždeň to isté a žiadna odpoveď. Tretí týždeň končí odberná lehota naposledy informujem a opäť nič. 22.07.2020 som si spomenul, že my dal telefóne číslo (vyžadujem ho nie pre seba ale kvôli pošte aby mohla ľahšie informovať adresáta). Tak som mu zavolal na prekvapenie zodvihol na prvý krát, predstavil sa tak aj ja jemu. Pýtam sa ho prečo neprevzal zásielku, povedal mi, že bol za deťmi v Česku a že nemal prístup k e-mailu. Žiadal som ho aby zásielku prevzal lebo má nato už len tri dni. Sľúbil, že hneď zajtra ide preto, v poriadku. Skoro som padol zo stoličky, keď mi povedal: ,,Ja som tiež predával H-nulku (HO), a traja mi to neprevzali“. Tak isto mi povedal, že volal na poštu aby mu to predĺžili, načo on nemá právo a ani sa to nedá to môže len odosielateľ a myslím si, že 17 dní je dosť dlhá doba aj pošta si to myslí preto je to maximum dní. Nakoniec som mu slušne poďakoval, že to kúpil odo mňa a nech mu to slúži. Jeho odpoveď: ,, No dúfam, že bude.“ A výsledok zásielka neprevzatá (to mal čas ešte Pondelok ju prevziať pošta dala deň navyše), a dnes 28.07.2020 mi zásielku odoslali späť.
Pokračuje v ďalšom príspevku 1/2.
Vopred sa ospravedlňujem za dlhý príspevok ale budem rád ak si to prečítate, však nato je tu toto fórum. Ako ste si všimli rozpredávam TT železnicu, autíčka a iné doplnky. Predávam to lacno lebo je mi to ľúto vyhodiť a tak chcem aby to poslúžilo ešte niekomu druhému. Chcem poďakovať slušným ľudom, ktorý si plnia záväzky voči druhým a to platí hlavne u dobierky. Veci posielam aj ako zásielku na dobierku keď, že je to pre kupujúceho výhodnejšie, má väčšiu dôveru a hlavne je to výhodné pre ľudí, ktorý nemajú bankový účet (čo v dnešnej dobe má skoro každý si myslím). Nestalo sa mi, že by som natrafil na niekoho kto si niečo objednal na dobierku a neprevzal si balík. Žiaľ tento trend ešte nevymizol a nájdu sa podvodníci všade aj tu. A to konkrétne tento človek:
*Tibor Palčo*
*Suchohrad 176*
*900 64 Suchohrad*
Ak niekto po vzájomnej komunikácií má záujem niečo si kúpiť má to brať ako záväzok, že zásielku si aj prevezme a hlavne to, že nadobudne danú vec, ktorú chce. Lebo nevidím zmysel keď niečo chcem aby som si to následne neprevzal??? Tento človek mal záujem si niečo kúpiť, tak mi prišiel e-mail: ,, Zdravim vasa cena za vsetko spolu?“ v poriadku, ale nenávidím, keď sa nevedia ľudia aspoň podpísať aj deti na základnej škole si vedia podpísať zošity. Ale ber to čert lebo mal meno v kolónke odosielateľa. Zaslal som mu pdf s vecami tak ako uvádzam v inzeráte. Vybral si požadované veci a chcel aby som mu to poslal na danú adresu ale uložiť na poštu a na dobierku. V poriadku veci som poctivo zabalil aby sa nič nepoškodilo a odoslal. Balík mal cca 3kg. Po odoslaní som dotyčnému zaslal sledovacie číslo a balík som dal uložiť na 17 dní. Poslal mi odpoveď: ,,Zdravim dakujem za odoslanie vyberiem to buduci tyzden momentalne som mimo sk pekny den.“. Prešil týždeň a nič balík stále neprevzatí tak som ho informoval e-mailom, že neprevzal dobierku a aby nato nezabudol odpoveď žiadna. Druhý týždeň to isté a žiadna odpoveď. Tretí týždeň končí odberná lehota naposledy informujem a opäť nič. 22.07.2020 som si spomenul, že my dal telefóne číslo (vyžadujem ho nie pre seba ale kvôli pošte aby mohla ľahšie informovať adresáta). Tak som mu zavolal na prekvapenie zodvihol na prvý krát, predstavil sa tak aj ja jemu. Pýtam sa ho prečo neprevzal zásielku, povedal mi, že bol za deťmi v Česku a že nemal prístup k e-mailu. Žiadal som ho aby zásielku prevzal lebo má nato už len tri dni. Sľúbil, že hneď zajtra ide preto, v poriadku. Skoro som padol zo stoličky, keď mi povedal: ,,Ja som tiež predával H-nulku (HO), a traja mi to neprevzali“. Tak isto mi povedal, že volal na poštu aby mu to predĺžili, načo on nemá právo a ani sa to nedá to môže len odosielateľ a myslím si, že 17 dní je dosť dlhá doba aj pošta si to myslí preto je to maximum dní. Nakoniec som mu slušne poďakoval, že to kúpil odo mňa a nech mu to slúži. Jeho odpoveď: ,, No dúfam, že bude.“ A výsledok zásielka neprevzatá (to mal čas ešte Pondelok ju prevziať pošta dala deň navyše), a dnes 28.07.2020 mi zásielku odoslali späť.
Pokračuje v ďalšom príspevku 1/2.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/885807/
Len aby sa veci uviedli na verejnosti na spravnu mieru, pan Marek ma peniaze na ucte. Uz sme si to aj vydiskutovali cez email. Pekny aj ked horuci den vsetkym (schladte si hlavy).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/884896/
Čakal som, že Vy a pán Samba si to vyriešite medzi štyrmi očami. Keďže je to tu už verejne, počkám si aj na reakciu pána ''Samba'', nakoľko som spomínal aj predaj polovice (možno celej) zbierky, a bol by som rád, keby som vedel, koho oslovím.
Čo sa týka rozmáhajúcej sa závisti, bohužiaľ, v poslednom čase je celý web vlakynet ňou presiaknutý.
ad daňový úrad:
No, máme tu oveľa lepšie zisky a výnosnejší biznis, ako je patinovanie modelov, a nikto sa neozýva...
Záverom ďakujem všetkým za príspevky, aspoň budem vedieť, či sa oplatí vôbec ďalej investovať do modelárstva. Či má zmysel v tom pokračovať, ak nemá človek pokračovateľa ani v rodine, ani v priateľských kruhoch.
A či sa dá vôbec ďalej dôverovať predajcom, poskytovateľom služieb, ale aj kupujúcim a modelárom.