2009 – Měděný svět 1435 milimetrů

27.2.2010 8:00 Milan Vojtek

2009 – Měděný svět 1435 milimetrů

Tak se nám zase překulilo datum přes poslední prosincový den a v kalendáři začal rok s desítkou na konci. Tak tedy opět nastal čas podívat se do hlubin harddisku počítače a nahlédnout, co zajímavé (aspoň) doufám že zajímavé i pro vás – tam je a připravit nějaké to ohlédnutí za rokem s číslem 2009. Takže než ta data přesunu do záloh, vybral jsem něco, co myslím stojí za připomenutí.

Přijměte tedy pozvání na krátký průlet rokem minulým. Již jsem vás vytáhl na návrat za normálním provozem i nostalgií řádnou i mimořádnou, do světa přípřeží a nyní se podíváme výlučně jen pod měděnou pavučinu.


Je vcelku logické, že vzhledem k mému vydlišti nejčastěji se před objektivem promenádovaly stroje, které ke svému pohybu potřebují plnohodnotnou šťávičku, tedy stroje, které milují 25 kV střídaviny. A je také pochopitelné, že mezi nimi dominují fénovací potvory řady 350. Byť jsou výkonově dvěma třetinami taurusí vozby a svým stavem a spolehlivostí také někde jinde, pořád je tu patriotismus a fény jsou holt naše mašinky. ALe toulal jsem se i jinde atak rok 2009 přinesl do archivu i jiné stroje.

Fotit proti slunku se prý nedá. I prd velebnosti. zimní sluníčko vykukuje na fotce těsně před lokomotivou. na EC 171 jsem si počkal 17. ledna

 Eso 362.001 uhání na stejném místě jako první snímek. Jen pozicve je jiná. A datum taky. 1. únor

10. února vplouvá do perónů břeclavského nádraží fénovací vozidlo. Aby vzápětí fíra konstatoval, že na vjezdu poškodil sběrač a odjel již jen na přední.  

Staré krámy. Jen ten vzadu má pěknější kabát :-) 4. dubna se vtahuje do Břeclavi EC 

Hračičky. fén v čele EC 170 se stal 10. dubna obětí mých hrátek s fotoaparátem.  

Nad pozůstatky staráho koryta Dyje jede hned následující den 11. dubna 350. 015 jako spoj EC do Bratislavy 

Fotbalovník, aneb taurus v barvách neúspěšné české fotbalové reprezentace uhání kolem Františkova rybníku u Břeclavi poslední metry k rakouské hranici (30. duben)

 

Stejný den jsem se ještě doulal na opačné straně nádraží. Na vjezdu od Brna vznikly dva výše umístěné snímky. 

V hledáčku fotografů byla, minimálně v první polovině roku, pojišťovácká 362.002. Takhle mi pózovala 14. května  

6. června zase vyjíždí z Obřanského tunelu v Brně prototypový fén 350.001 a uhání do Prahy 

 11. června jsem se toulal v Praze. hned třikrát se mi do cesty připletly reklamní stroje. Čezovka se bála, a tak se chránila dvěma sesterskými stroji.

Oddílové návěstidlo autobloku poblíž bývalého Hradla Dyje v úseku Břeclav - Lanžhot jsem si oblíbil. Tady mi 14. července pózovalo ČD Cargo

Ještě jednou u Františkova rybníku, necelý kilometr od rakouské hranice. 25. červenec 

Na Bezpráví se prý dáá fotit jen když svítí slunko. No nevím, toto není omalovánka, ale fotka bez sluníčka :-) 22. srpen 

5. prosince mě kmotr vytáhl na lakomou Hanou. Nebo mě lakomé kmotr vytáhl na úrodnou Hanou? (Promiň Radku, jinak to nešlo) Osud a zpoždění mi před fotoaparát postavilo kromě plánovaného kremáku i neplánovanou 151.023 retro

A taky stejný den i Cargo styl  

 Když retro tak retro. 26. prosince jsem ulovil Hugofén 350.004 a mohl jsem spokojeně uzavřít rok.