„Bombová cesta“ - keď anonym nahlási vo vlaku bombu

23.10.2011 23:30 Michal Červeňák

„Bombová cesta“ - keď anonym nahlási vo vlaku bombu

Dnes, v nedeľu 23.10.2011, som spoločne so stovkami ďalších ľudí zažil nevšedné divadielko... Tohto dňa som cestoval vlakom, v ktorom mala byť údajne bomba. Zažil som asi po prvýkrát v živote ostrú akciu polície hasičov a záchranárov a preto som sa rozhodol vám trocha priblížiť situáciu a porozprávať môj príbeh. Ale poďme pekne od začiatku...

 

    

 

      O 16:10 som prišiel na žst. Trenčín kúpil si lístok a pobral som sa na nástupište odfotiť, dvojposchoďák“ . Po jeho odchode som stihol spraviť ešte pár fotiek, či už nákladného vlaku ale aj rýchliku Polom. Môj vlak R 609 prišiel s 3-minútovým meškaním, ktoré do Dubnice dohnal. Vlak bol plný a tak som sa rozhodol, že si postojím. Veď necestujem ďaleko, len do Púchova. To som ešte netušil, že cesta mi bude trvať 2 a pol hodiny.

Trenčín: 671.003, Os 3352, © Michal Červeňák

     Cesta ubiehala a pomaly som sa už chystal vystupovať, keď vlak tesne za Belušou mimoriadne zastavil. Ešte som si obzeral hektometrovník s hodnotou 153,2. keď asi po piatich minútach sme sa pohli a prešli len asi 200 metov. Začínal som tušiť, že asi niečo nie je v poriadku.

     Po zastavení mi to už nedalo a aj napriek studenému počasiu som otvoril okno. Prvé čo som uvidel, boli dvaja policajti v reflexných vestách. Behali okolo vlaku, o niekoľko minút prišli a všetkým oznamovali, že máme vystúpiť. Vystupovanie dalo zabrať,  skákali sme do jarku, ktorý bol od spodného stupienka schodíkov asi meter. Musel vystúpiť úplné každý, vrátane starých dôchodcov.

Dolné Kočkovce © Michal Červeňák

     Príslušníci polície na otázky ľudí čo sa deje, odpovedali jednoducho: „Všetko sa dozviete“. Po vystúpení všetkých cestujúcich polícia aj privolaní požiarnici začali ľudí posielať čo najďalej od vlaku a tých čo telefonujú, že s telefónmi majú isť čo najďalej. Ľudia v strachu, neistote a hlavne v zime čakali 135 minút.

     Ja som sa po jeden a pol hodine pobral domov zavolaným taxíkom. Ešte šťastie, že bývam len v Púchove...

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy