Návozy pred Prebúdzaním Katky

4.6.2012 8:00 Oliver Dučák

Návozy pred Prebúdzaním Katky

Už niekoľko dní som čakal na piatkové poobedie 20. apríla, kedy mali prísť do Košíc vozidlá zúčastňujúce sa na akcii 'Prebúdzanie Katky', ktorá sa konala počas víkendu 21. a 22. apríla 2012. Takže taký malý záznam o ich príchode na miesto diania, som sa vám rozhodol ponúknuť.

  

     Po príchode zo školy a overení si údajov o ceste som schmatol foťák a utekal som ku mostu na Palackého ulici, kde som si vyhliadol flek na fotenie, na ktorom som sa 'uhniezdil' a čakal.

     Popri čakaní som sem-tam odfotil aj stroje, ktoré okolo mňa prechádzali v rámci bežnej prevádzky. Počas tohto čakania sa ku mne pripojil aj jeden česky hovoriaci chlapec, od ktorého som sa dozvedel, že je tu na výmennom pobyte v rámci spolupráce košickej SOŠ Železničnej a železničného odborného učilišťa v jeho meste (niekde v Južných Čechách, na názov mesta si však už nespomeniem).

 

     Konečne sa ukázalo prvé vozidlo, ktorým bol reštauračný vozeň WRa, ktorý bol do depa ťahaný strojom 362 004-4. Ako druhý dorazil návoz zo Zvolena v zložení Okuliarnik T478.3109 + Pomaranč T678.0012 + 422.0108 a niekoľko vozňov. Neskoršie, a ako posledná v poradí (s miernym meškaním), došla aj motorová jednotka radu 840 006-1.

 

     Jej príchod do košického rušňového depa pre mňa znamenal koniec fotenia a pobratie sa domov. Som zvedavý, kedy zas budem vedieť o nejakých mimoriadnych strojoch v Košiciach, aby som ich mohol zaznamenať.

Snímky autor.

Galéria