Víme, jaký byl starý rok, ale co nám přinese ten nový?

1.1.2019 8:00 Milan Vojtek

Víme, jaký byl starý rok, ale co nám přinese ten nový?

Je tady novoroční ráno. Pro někoho doba kocoviny ze silvestrovské oslavy. Pro jiné zase čas návratu z noční služby, ať v dopravní kanceláři, kabině lokomotivy, mezi vozy „pod kopcem“ či kdekoliv jinde, kde se neslaví, ale maká. Třeba po ránu, při kávě na probuzení, nebo před spaním po noční zasurfujete následujícími řádky.

Novoroční přání se na stránce objevilo ve chvíli, kdy na mnoha místech vzduchem letěly zátky sektů. Protože dobrých věcí není nikdy dost, přejeme vám jen to nejlepší v roce 2019, a samozřejmě i v letech následujících.  Samozřejmě vám přání toho nejlepšího připomeneme za rok znovu.
Jsme tady s vámi a pro vás. Stejně, jako i vloni. Když jsem zmínil loňský rok, všichni víme, že přinesl několik změn. Zmínil bych asi tu nejvýznamnější, spočívající ve změně vizuální podoby stránky. Ještě dnes se sice objevují připomínky na možné komplikace a slabiny nového webu, ale MAYO se jim snaží věnovat.
Ano, redakce se snažila si novou podobu osahat a vyladit, ale ne na vše přitom členové narazili. Některé věci tak odhalil až ostrý provoz. Ale postupně se s novinkou sžíváme. A MAYO tráví nemálo času na tom, aby chyby napravil.
Stále platí, že uvítáme příspěvky nových autorů. Především slovenská místa by si zasloužila více pozornosti, ale to bohužel, pisatelé z pravého břehu hraniční řeky Moravy nemají možnost vždy zajistit. Tak prosím, máte-li povědomí o něčem zajímavém, nebojte se přispět.
A stejně tak stále platí i to, že web je záležitostí redakce, lidí, kteří se o nabídku zajímavostí starají ve svém volném čase, s výjimkou Zbyňka, který práci pro VLAKY.NET věnuje drtivou část času svého zaslouženého odpočinku, všichni ostatní tak činí po práci či studiu a na úkor svého soukromí. Veďte to prosím v patrnosti. Fungujeme na principu „sami sobě“. Může se proto stát, že některé ráno novinka nebude. Nebudeme z toho nadšeni ani vy, ani my, ale stát se to může. Inu, uvidíme, řekl slepý a šlápl do …
Ale dost bylo hlubokomyslných úvah. Je před námi rok 2019. Nepopsaná kniha. Obrazně a v případě internetového magazínu i přeneseně. Popišme ji zajímavými příspěvky na našem webu a příjemnými zážitky ve skutečném životě. Přeji vám, ať se na dalším silvestrování setkáme se všemi přáteli a známými a aby ohlédnutí za právě startujícím rokem bylo ve znamení spokojeného konstatování – nebylo to marné.
 

Súvisiace odkazy