V Děčíně se bude opět závodit na drezínách

23.8.2020 8:00 Ing. Lukáš Verner Zdroj: Klub železničních cestovatelů, spolek

V Děčíně se bude opět závodit na drezínách

Klub železničních cestovatelů, spolek (KŽC) si vás dovoluje pozvat v sobotu 29. srpna 2020 na již devátý ročník mezinárodního mistrovství České republiky v jízdě pákových drezín (MMCRPD), který se uskuteční, jako již každoročně, na vlečkovém kolejišti Česko-saských přístavů v Děčíně-Loubí od 10 do 16 hodin. KŽC tuto akci pořádá v tradiční spolupráci s Františkem Korelem, velkým fandou pákových drezín, a také za podpory firmy Česko-saké přístavy, s.r.o. a magistrátu města Děčín.

A na co se můžete těšit? Především na závody pákových drezín na ruční pohon. Závodit se bude na trati dlouhé 10 km (po 1,6 km bude vždy obrátka). Závodníci budou z České republiky, Slovenska a Polska. K dispozici bude i jedna páková drezína pro návštěvníky, kteří si tak budou moci vyzkoušet jaké to je, jezdit s touto drezínou. Pro návštěvníky bude také přichystáno občerstvení a hudba. Nebudou chybět ani atrakce pro děti - skluzavka, která bude zdarma.

Návštěvníky bude na vlečku přístavu Loubí vozit historický motoráček M 152.0 přezdívaný „orchestrion“, mj. i po tzv. „děčínském trianglu“. Dva páry spojů pojedou z Děčína hl.n. přes Děčín-Prostřední Žleb a Děčín východ dolní nádraží do přístavu Loubí a opačně. Dále bude v provozu kyvadlová doprava mezi Děčínem východním dolním nádražím a vlečkou Loubí.

Podrobné informace naleznete na specializovaném webu, další si můžete vyžádat na telefonu 777 321 008.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Upravil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy