750/753/754
Diskusia o rušňoch radu 750/753/754 - Okuliarnik/Brejlovec.
Diskusia o rekonštrukciách týchto rušňov bola presunutá sem: 750.7, 752.6, 753.7, 755, 756, 757
Aktuálne nasadenie HDV
foto by mr.lenin
Som strašne zvedavý na 755 001. Keď som pozeral reportáž vo výhrevni na tomto webe, tak bola bohovsky zaprášená. Mimochodom, keď som bol na tých 150. rokoch, medzi Zvolenom a Vrútkami premával historický vlak na čele s našim albatrosom a potom medzi Vrútkami os. st. a výhrevňou premával hurvínek. Teraz to bude teda para.
Ale nejak odbočujeme od hlavnej témy ...
Tu je mapa - zväčši si ju, musel som ju zmenšiť, aby som ju odoslal -, ktorú mi poslal Pivec, na nej máš vyznčenú cestu, najlepšie sa v tom vyznáš, keď si otvoríš spolu s touto mapu aj www.mapy.sk. Hneď budeš vedieť kde to je.
Ináč ja som sa tiež nakoniec spolahol na ten parný vláčik, ja prídem pár min pred 9:00, tak ak pôjde, mohol by som ho hneď aj zastihnúť.
A vieš, že to neviem ani ja ? :-D
Keď ideš vlakom do Vrútok, tak výhrevňu vidíš po pravej strane. Ja sa spolieham totiž na to, že keď prídem do Vrútok, tak ako bolo povedané na tejto stránke, každú hodinu ide parný vláčik zo stanice do výhrevne. Detvan ide z TR o 9:30, taže dúfam, že o 10:00 chytím "prípoj" ? :-)
add Pivec : Díky, pozeral som to teraz na str. jedného chlapíka - http://oldo.savmt.sk/ZSSK_Martin.php, ten tam má radenia niektorých vlakov. Stačí mi len, že ide okuliarnik, nie nejaký malý motor, predpokladám že pôjde o niečo viac ľudí ako bežne býva. Aj ty ideš do Vrútok?