ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Diskusia o národnom dopravcovi ZSSK.
5. Deň bez áut s vlakom
(07.09.2007; Pravda; s. 6; inzercia)
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. pri príležitosti Európskeho dňa bez áut v sobotu 22. septembra 2007 ponúka výhodné cestovanie vlakom.
Stačí, ak cestujúci predloží Osvedčenie o evidencii vozidla a môže využiť víkendovú ponuku
cestovať vlakom za 5 korún. V sobotu 22. septembra 2007 od nultej hodiny môžete cestovať za 5 Sk za každých 50 km.
Ponuka platí v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK okrem vlakov SC, EC a IC. Cestovať za akciovú cenu môžete až do nedele 23. septembra do 12. 00 h. Ponuku môžete využiť aj na tratiach TREŽ, TEŽ a OZ.
Cestovný lístok si môžete zakúpiť v predpredaji už v piatok 21.9.2007.
Všetky podrobností o cestovaní vlakom získate:
na čísle Kontaktného centra 18188
v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a. s.
na internetovej stránke Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.:
www. slovakrail.sk.
(07.09.2007; Pravda; s. 6; inzercia)
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. pri príležitosti Európskeho dňa bez áut v sobotu 22. septembra 2007 ponúka výhodné cestovanie vlakom.
Stačí, ak cestujúci predloží Osvedčenie o evidencii vozidla a môže využiť víkendovú ponuku
cestovať vlakom za 5 korún. V sobotu 22. septembra 2007 od nultej hodiny môžete cestovať za 5 Sk za každých 50 km.
Ponuka platí v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK okrem vlakov SC, EC a IC. Cestovať za akciovú cenu môžete až do nedele 23. septembra do 12. 00 h. Ponuku môžete využiť aj na tratiach TREŽ, TEŽ a OZ.
Cestovný lístok si môžete zakúpiť v predpredaji už v piatok 21.9.2007.
Všetky podrobností o cestovaní vlakom získate:
na čísle Kontaktného centra 18188
v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a. s.
na internetovej stránke Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s.:
www. slovakrail.sk.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/197293/
V Handlovej to takto umiera??? Gympel sa stahuje na ucnovku?? fuuu. Pocul som, ze moja alma mater, priemyslovka, uz sa tiez len tak tak drzi, aj to vdaka elektrikarskym odborom (moj odbor: Strojarstvo, Dopravne Zariadenia, zrejme uz davno zrusili).
Skratka treba dat za pravdu skupine Karpina a pozriet sa pravde do oci.
Skratka treba dat za pravdu skupine Karpina a pozriet sa pravde do oci.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/194578/
No, musí byť najprv nejaký dôvod. Niečo, čo by tú taktovku potrebovalo. Keby bol v Pravne priemysel a všetci by tam dochádzali, tak určite. No zatiaľ je to len málo v Pravenci. Skôr dochádzajú z troch strán do PD a podľa toho sa tam doprava prispôsobuje. V novom GVD sa ale už objavili nové spojenia priamo z TO a Novák z Handlovou a Štubňou. Priame vlaky do Pravna z Handlovej a Novák zostali. Všetko má však na starosti náš manažer trás, ktorý to má preskúmané, aj keď nie vždy všetkým sa dá vyhovieť. Taktovky na regionálkach zatiaľ asi nebudú.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/194387/
Do NP jazdia vlaky vedené sólo 810... (55 miest). V blízkej budúcnosti to bude 813... (83 miest). Školské vlaky z Pravna do Handlovej a Novák (5500, 5502) chodili po Prievidzu s počtom asi 50 cestujúcich. Tam bola max.95% obsadenosť, min.tak 60%. Poobede sú vlaky naplnené asi tak na 30 - 40 %. Teraz cez prázdniny to bolo pomenej ale školské vlaky nešli. Frekvencia však pomaly stúpa. Ľudia sa nám našťastie do tých vlakov vrátili. Na tejto trase premáva veľa busov a skoro vždy paralelne s vlakom. Pravno má stanicu na okraji obce a tak jazdia s nami len tí, čo bývajú v okolí stanice. V Pravenci idú s nami zamestnanci tamojších firiem a to asi tak 15 - 30 ľudí. Častokrát stoja na zastávke autobusu čo je hneď vedľa a keď zbadajú vlak, nastúpia. Sme v Prievidzi rýchlejšie a lacnejšie. Autobus z Pravenca stojí asi 18 a vlak 12 Sk. Pri ranných školských spojoch žiaci radi využívali, že sme šli priamo do Novák, či Handlovej, no od septembra Handlovské gymnázium končí na svojom mieste, ktoré bolo bližšie ku stanici a sťahuje sa do piestorov SOU dolu na opačnú stranu, takže títo študenti už s nami pravdepodobne chodiť nebudú, lebo by to mali sakramensky ďaleko. Prídeme bohužial o asi 40 cestujúcich a ich vlak, keďže tento bol vedený len kvôli nim.
Je tu však ešte nejaká nová nádej, že bude o krátky čas budovaná nová vlaková zastávka pri najväčšom Handlovskom sídlisku a to by mohlo priniesť zvýšenie frekvencie o takých 20% nakoľko bude potom vlak ku obyvateľom tohto 5000-ového sídliska bližšie ako bus cca o 10 -20min. chôdze. Nové 813-tky by tomu mali tiež pomôcť. V Pravenci sa rozbiehajú ďaľšie firmy a tu sa očakáva tiež s nejakou novou dochádzkou aj s Hadlovskej doliny a Novák. V Prievidzi sa buduje priemyselný park a tu je naplánovaná tiež jedna nová žel. zastávka.
Tak som to zobral trocha obšírnejšie.
Je tu však ešte nejaká nová nádej, že bude o krátky čas budovaná nová vlaková zastávka pri najväčšom Handlovskom sídlisku a to by mohlo priniesť zvýšenie frekvencie o takých 20% nakoľko bude potom vlak ku obyvateľom tohto 5000-ového sídliska bližšie ako bus cca o 10 -20min. chôdze. Nové 813-tky by tomu mali tiež pomôcť. V Pravenci sa rozbiehajú ďaľšie firmy a tu sa očakáva tiež s nejakou novou dochádzkou aj s Hadlovskej doliny a Novák. V Prievidzi sa buduje priemyselný park a tu je naplánovaná tiež jedna nová žel. zastávka.
Tak som to zobral trocha obšírnejšie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/194328/
V podstate máš pravdu. Tých pánov majstrov z B.Š. poznám všetkých osobne. Aj keď niektorí vekovo vyzerajú naozaj svojsky, ver, že sú na svoju prácu dozretí. Nikto by si nezobral na svoje riziko niekoho posadiť za kontrolér, keby o ňom nebol presvedčený, že spĺňa dané odborné, zdravotné a psychologické požiadavky. Veď nakoniec ako inak by mohli prejsť psychologickým vyšetrením?
Z nový nádejných kandidátov vo Zvolenskej "ŽOP" poznám zo šiestich troch a ich minimálny vek je 26 rokov. Tých zvyšných troch nepoznám...
Z nový nádejných kandidátov vo Zvolenskej "ŽOP" poznám zo šiestich troch a ich minimálny vek je 26 rokov. Tých zvyšných troch nepoznám...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/193797/
Passion:
Čo nie je môže byť, ako hovoríš. Nie si ďaleko od novo zobratých "Pánov majstrov" Skús sa ich spýtať koľko majú rokov. Už som počul, že cestujúci smer B. Štiavnica sa pána majstra spýtal či ide riadiť vlak on alebo jeho otec.
Keď som uvidel jedného z nich, pripadal mi ako absolvent základnej školy.
Dakedy "dakedy" platil predpis, že vlak osobnej dopravy mohol viesť len človek /nezáležalo na pohlaví / ktorý dovŕšil 21 rokov.
A čo teraz ?
Čo nie je môže byť, ako hovoríš. Nie si ďaleko od novo zobratých "Pánov majstrov" Skús sa ich spýtať koľko majú rokov. Už som počul, že cestujúci smer B. Štiavnica sa pána majstra spýtal či ide riadiť vlak on alebo jeho otec.
Keď som uvidel jedného z nich, pripadal mi ako absolvent základnej školy.
Dakedy "dakedy" platil predpis, že vlak osobnej dopravy mohol viesť len človek /nezáležalo na pohlaví / ktorý dovŕšil 21 rokov.
A čo teraz ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/193793/
Pozícií bolo viac, lenže mali aj dosť uchádzačov, takže bolo z čoho vyberať. Preto si mohli dovoliť odmietnuť zhruba polovicu (kandidáti, čo najmenej spĺňali odborné predpoklady na túto prácu) bez osobného pohovoru.
miky1:
No neviem, čo prinesie budúcnosť. Je istá možnosť, že to dopadne tak, ako píšeš, no môj názor je skôr opačný. Aj po určitej redukcii osobnej dopravy ostane podstav rušňovodičov, z dôsledku silných dôchodkových ročníkov. Možno... Veď uvidíme.
miky1:
No neviem, čo prinesie budúcnosť. Je istá možnosť, že to dopadne tak, ako píšeš, no môj názor je skôr opačný. Aj po určitej redukcii osobnej dopravy ostane podstav rušňovodičov, z dôsledku silných dôchodkových ročníkov. Možno... Veď uvidíme.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/193788/
podrobnosti nepoznám, iba som to niekde čítal ako hotovú vec