ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Diskusia o národnom dopravcovi ZSSK.
Nemslel som to tak, ale áno, aj. Bohužiaľ všetci sme tak trocha blbečkovia, že si tu sami sereme do vlastného hniezda.
Ako písal Maros21 o autobusároch, ako tu skôr písal niekto o energetikoch a ich benefitoch, myslím, že tam si nikto takto okato nezávidí, že tomu druhému to nepatrí, lebo pracuje v takej a onakej zložke, má toľko rokov odpracovaných.
Správne, už len pre túto úbohosť sme všetci štrekári blbečkovia! Všetci!
Starí aj mladí, ŽSR, ZSSK aj Cargo. Bez rozdielu, lebo závidime a nedoprajeme tým druhým.
Ako písal Maros21 o autobusároch, ako tu skôr písal niekto o energetikoch a ich benefitoch, myslím, že tam si nikto takto okato nezávidí, že tomu druhému to nepatrí, lebo pracuje v takej a onakej zložke, má toľko rokov odpracovaných.
Správne, už len pre túto úbohosť sme všetci štrekári blbečkovia! Všetci!
Starí aj mladí, ŽSR, ZSSK aj Cargo. Bez rozdielu, lebo závidime a nedoprajeme tým druhým.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418143/
362.001: Poplatok za DC je asi jediné čo si dokáže dnes Cargo zaplatiť....
V podstate na ostatnú réžiu si požičiava od privátneho sektora , alebo do volieb zadotuje Fico!
V podstate na ostatnú réžiu si požičiava od privátneho sektora , alebo do volieb zadotuje Fico!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418142/
vždy to, Tomáš, bolo tak, že nákladná doprava dotovala osobnú. Proste, keď sa akokoľvek zamyslíme, osobná doprava sa sama uživiť nemôže, lebo cena lístka nepokryje náklady na energiu (nata, elektrika), nepokryje plat rušňovodiča, čaty, náklady za dopravnú cestu. Keby to neživil štát, už to dávno nejde....ale nákladná doprava, že živí osobnu, teraz už hádam nie tak masívne ako pred rozdelením? a prečo potm musel štát pichnúť finančnu injekciu Cargu, ked je také svojbytné? isto, Tome, máš pravdu, ale niektoré detaily nemôžme opomenúť. A to, že Cargo ziví o.d., to si asi myslel tak, že Cargo si platí DC, platí dane a z toho ide na ZSSK, že? aby som to správne pochopil...
Na margo všetkého, chlapci, keď ŽSR znížia poplatky za DC, možno sa našim obom dopravcom bude ľahšie dýchať...toto je neúnosné.
Ale, ako sme včera s jedným vodičom SAD konštatovali, na cestách sa stavajú mýtne brány, autobusári na 100% zdvihnu ceny, a to je šanca pre ZSSK trošku si pritiahnuť ľudí, nemyslíte? a takisto možno aj nákladná doprava ožije, ja si myslím, že ono to mýto nebude len také nič, čo sa celoročných poplatkov týka...takže, ja byť ZSSK, keďže o nej je tu prioritne reč, začnem sa trocha snažiť a lákať ľudí z autobusov SPäŤ na svoju stranu. Zámerne hovorím späť, pretože svojim prístupm ich sama v minulých rokoch autobusom venovala....
Na margo všetkého, chlapci, keď ŽSR znížia poplatky za DC, možno sa našim obom dopravcom bude ľahšie dýchať...toto je neúnosné.
Ale, ako sme včera s jedným vodičom SAD konštatovali, na cestách sa stavajú mýtne brány, autobusári na 100% zdvihnu ceny, a to je šanca pre ZSSK trošku si pritiahnuť ľudí, nemyslíte? a takisto možno aj nákladná doprava ožije, ja si myslím, že ono to mýto nebude len také nič, čo sa celoročných poplatkov týka...takže, ja byť ZSSK, keďže o nej je tu prioritne reč, začnem sa trocha snažiť a lákať ľudí z autobusov SPäŤ na svoju stranu. Zámerne hovorím späť, pretože svojim prístupm ich sama v minulých rokoch autobusom venovala....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418141/
Neviem či ste sa tu s koňom zrazili ale Cargo (bez ohľadu ako hospodarí) si ako majoritný nákladný dopravca ako jediné plne hradí DC zo svojich ziskov bez pomoci štátu (finančná samostnatnosť nákladných dopravcov od štátu bola hlavná podmienka modelu delenia železníc daného EÚ). ŽSR sú dotované štátom, ZSSK je dotovaná štátom.
Vďaka tomu, že prejde po trati ten nákladný vlak, sa popri ňom uživí aj osobný vlak.
Vďaka nákladnej vozbe sú tu ŽSR a vďaka ŽSR je tu osobná železničná doprava.
Kuknite do USA, ako dopadla železnica, keď v druhej polovici 50-tych rokov úplne prestal štát dotovať železničnú dopravu a nechal ju na samovývoj.
Osobná doprava za pár desiatok rokov zanikla temer úplne, nákladná prežila a vďaka nej aj trate, po ktorých dnes znova začínajú jazdiť znovuzrodené osobné vlaky.
Tak kto reálne živí celé železnice?! Blbečkovia!
Vďaka tomu, že prejde po trati ten nákladný vlak, sa popri ňom uživí aj osobný vlak.
Vďaka nákladnej vozbe sú tu ŽSR a vďaka ŽSR je tu osobná železničná doprava.
Kuknite do USA, ako dopadla železnica, keď v druhej polovici 50-tych rokov úplne prestal štát dotovať železničnú dopravu a nechal ju na samovývoj.
Osobná doprava za pár desiatok rokov zanikla temer úplne, nákladná prežila a vďaka nej aj trate, po ktorých dnes znova začínajú jazdiť znovuzrodené osobné vlaky.
Tak kto reálne živí celé železnice?! Blbečkovia!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418133/
metal
Myslíš že si napísal niečo múdre,zamestnanec v železiarňach neriadi jazdu vlaku.Myslím že takýto detail si všimne aj decko v materskej škôlke.
Myslíš že si napísal niečo múdre,zamestnanec v železiarňach neriadi jazdu vlaku.Myslím že takýto detail si všimne aj decko v materskej škôlke.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418131/
čítal som len posledné dva príspevky, ale ten, kto je proti režijným zľavám, teda režinkám, to je človek, ktorý to má trošku v tej makovičke naopak... akého niet.....to by mala byť samozrejmmosť. Ja mám otca vodiča SAD a tiež som zadarmo prebrázdil celú republiku, nikto mi to nevykrikuje. Samozrejme, už ich zosekali, nemôžme sa voziť ani na SAD linke, ktorá je medzinárodná, a to ani v rámci SR. O tom potom.
Prečo by ľudia pracujúci na štreke nemohli mať režinku? je to voči ním prejavenie vďaky od ZSSK, ZSCS, ZSR, aspoň tá režinka, ked už sa to neodzrkadlí inde (na výplate, trebárs.) Podporujem to a nie som za zrušenie režiniek. Majte ich a užívajte ich, hoci koľkokrát nemáte ani času režinku využiť, lebo ste furt v robote.
A tí, bezrežinkoví, nezáviďte....som sklamaný z takýchto názorov...vy "priatelia" železnice...
Prečo by ľudia pracujúci na štreke nemohli mať režinku? je to voči ním prejavenie vďaky od ZSSK, ZSCS, ZSR, aspoň tá režinka, ked už sa to neodzrkadlí inde (na výplate, trebárs.) Podporujem to a nie som za zrušenie režiniek. Majte ich a užívajte ich, hoci koľkokrát nemáte ani času režinku využiť, lebo ste furt v robote.
A tí, bezrežinkoví, nezáviďte....som sklamaný z takýchto názorov...vy "priatelia" železnice...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418130/
Ujo v železiarňach má 2-krát toľko na páske ako ja a nemá nič spoločné so železnicou.
ŽSR sú správca infraštruktúry, ktorú užíva ZSSK, ZSSK a ZSSK Cargo majú spoločné, ak už nič iné, už len to ZSSK v názve, plus vlastníka zatiaľ.
Oukej. Extremizujete tie režinky, aká je to strašná paseka pre platriacich cestujúcich, trochu to vyextremizujem aj ja:
Porušme režinky v ZSSKC a ŽSR, budú štrajky, budú odchádzať ľudia, budú musieť ísť platy v oboch firmách výrazne hore, Cargo, ktoré tu jediné zarába na všetky 3 firmy, zníži zisk a vozbu, ŽSR následne bude musieť vykryť znižené príjmy a zvyšené mzdové náklady pre svojich zamestnancov zvýšením poplatkov za dopravnú cestu, tá sa odrazí v cene cestovného ZSSK a teda v konečnom dôsledku zrušenie reži výhod povedie k zvyšeniu cien cestovného pre tých, čo teraz platia a hundrú...
Scenár nemusí ale môže byť kľudne aj taký, nie len ako nám podsúva populistický reportér.
ŽSR sú správca infraštruktúry, ktorú užíva ZSSK, ZSSK a ZSSK Cargo majú spoločné, ak už nič iné, už len to ZSSK v názve, plus vlastníka zatiaľ.
Oukej. Extremizujete tie režinky, aká je to strašná paseka pre platriacich cestujúcich, trochu to vyextremizujem aj ja:
Porušme režinky v ZSSKC a ŽSR, budú štrajky, budú odchádzať ľudia, budú musieť ísť platy v oboch firmách výrazne hore, Cargo, ktoré tu jediné zarába na všetky 3 firmy, zníži zisk a vozbu, ŽSR následne bude musieť vykryť znižené príjmy a zvyšené mzdové náklady pre svojich zamestnancov zvýšením poplatkov za dopravnú cestu, tá sa odrazí v cene cestovného ZSSK a teda v konečnom dôsledku zrušenie reži výhod povedie k zvyšeniu cien cestovného pre tých, čo teraz platia a hundrú...
Scenár nemusí ale môže byť kľudne aj taký, nie len ako nám podsúva populistický reportér.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418127/
Zámčan ale to tu nevysvetlíš niekomu.... na slovensku je to tak. ked chcete režinku podte robiť na štreku a budete mať aj vy. hm? a nerýpte do hovna lebo bude smrdieť....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418124/
metal 779 tak ja ti napíšem tiež jednu blbosť...
bez zamestnancov ŽSR by nevyšiel na trať ani jeden vlak ZSSK..
a už si konečne uvedomte že zamestnanecké výhody neposkytuje zamestnancom ŽSR ZSSK ale MDPT
bez zamestnancov ŽSR by nevyšiel na trať ani jeden vlak ZSSK..
a už si konečne uvedomte že zamestnanecké výhody neposkytuje zamestnancom ŽSR ZSSK ale MDPT
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418120/
mbican: Pochop jednu vec, na železnici, vo všetkých troch spoločnostiach sú "dole" v prevádzke mizerné platy. Režijné výhody sú o tom, že zamestnávateľ časť odmeny za prácu nepretaví do mzdy ale do niečoho iného.
Niekde (na družstvách) sú to naturálie, tu režijné výhody.
Prečo? No lebo ak dám ľuďom režinky, zapchám im ústa, firmu to nestojí takmer nič (na spotrebe energie, opotrebení vozňov a pod...) ale ušetrí sa hodne na mzdových nákladoch, ktoré by štrekári museli dostať a určite by aj žiadali, ak by prišli o tento benefit.
Pochop jedno, že sa nevozíme zadarmo!
Súkromník nemá reži, ale zarobí pomaly dvakrát toľko. O tom to je!
Ty keď prídeš ku mne na zemiakovú brigádu a dám Ti takú možnosť:
Zaplatím Ti 30 Eur za deň alebo Ti dám 20 Eur a dva vrecia zemiakov k tomu...
Rozhodneš sa pre možnosť druhú a potom sused, čo si vybral tých 30 Eur povie: Ahaho, sviniar, šak sme robili rovnako a on dostal ešte 2 vrecia zemiakov zadarmo!
Ako by Ti to padlo?
Niekde (na družstvách) sú to naturálie, tu režijné výhody.
Prečo? No lebo ak dám ľuďom režinky, zapchám im ústa, firmu to nestojí takmer nič (na spotrebe energie, opotrebení vozňov a pod...) ale ušetrí sa hodne na mzdových nákladoch, ktoré by štrekári museli dostať a určite by aj žiadali, ak by prišli o tento benefit.
Pochop jedno, že sa nevozíme zadarmo!
Súkromník nemá reži, ale zarobí pomaly dvakrát toľko. O tom to je!
Ty keď prídeš ku mne na zemiakovú brigádu a dám Ti takú možnosť:
Zaplatím Ti 30 Eur za deň alebo Ti dám 20 Eur a dva vrecia zemiakov k tomu...
Rozhodneš sa pre možnosť druhú a potom sused, čo si vybral tých 30 Eur povie: Ahaho, sviniar, šak sme robili rovnako a on dostal ešte 2 vrecia zemiakov zadarmo!
Ako by Ti to padlo?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418113/
Zámčan: Áno takto fungujeme. Pre niekoho sú síce Tvoje slová demagógia, podľa mňa a mnohých ďalších jednoznačne iba reálne vykreslená dennodená skutočnosť od človeka z praxe.
Platy zvýšiť o 30%? Utópia. Mnohí fíraši v štátnom CARGU by boli radi, keby mali aspoň také, aké majú kolegovia v štátnej ZSSK.
JCM:
Jasné, perfektne si to zaklincoval. A ak by sťahoval IC-čko, tak samozrejme aj príplatok a miestenku.
Platy zvýšiť o 30%? Utópia. Mnohí fíraši v štátnom CARGU by boli radi, keby mali aspoň také, aké majú kolegovia v štátnej ZSSK.
JCM:
Jasné, perfektne si to zaklincoval. A ak by sťahoval IC-čko, tak samozrejme aj príplatok a miestenku.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418109/
MBican súhlasím s dodatkom zvýšiť mzdy zamestnancom Carga a ŽSR o 30 %
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/418103/
Veď zoberme rušnovodičom režijné výhody, zoberme im aj jednomužné, veď predsa rušnovodiči by si už mali zvyknúť na to že su na mašine sami - predsa to je len zbytočné míňanie peňazí. Síce neviem ako sa potom na tých vlakoch budete voziť, keď sa na to potom môžu rušňovodiči za ten plat vykašľať. Na to nepozerá nikto. Ale veď v pohode, zrušme reži, pridajme železničiarom +10% k platu a všetci budú spokojní... Či....?