Ceny modelov
Dovolil som si pridať túto tému, nakoľko už v iných témach sa objavila dosť bohatá polemika ohľadom cien - je to veľa alebo málo. Rovnako som si všimol aj v inzertnej rubrike, že sa o tom začalo diskutovať.
Keďže však ani inzercia, ani iné rubriky nie sú na túto tému primárne určené, dúfam, že tu nájdete informácie, ktoré potrebujete.
Táto téma by však NEMALA slúžiť ako LAMPÁREŇ, kde sa ideme sťažovať na to, aké je to všetko drahé. Bolo by dobré keby sme tu písali rozumné zdôvodnenia prečo sa nám to zdá drahé (resp objektívne zdôvodnenie, že nie veľmi kvalitný model je predražený a za aj nižšiu cenu sa dá kúpiť aj oveľa lacnejší), alebo naopak, prečo je tá cena dobrá.
Myslím že nielen skúsenejším, ale hlavne začínajúcim modelárom to môže pomôcť sa orientovať na trhu s modelovou železnicou.
Rovnako si myslím, budú otázky typu "je to veľa alebo je to OK", ktoré určie mnohím môžu pomôcť sa správne rozhodnúť, či sa model za tú cenu skutočne oplatí kúpiť alebo počkať na neskôr.
Samozrejme, prepoklad je že sa skôr budeme baviť o malosériovkách a ručne robených modeloch, resp. o komise, keďže cenu fabricky produkovaných modelov nemáme šancu ovplyvniť resp. je podľa môjho názoru na 95 a viac % nastavená tak akurát.
https://ostatne.bazos.sk/inzerat/82376793/Predam-modely-vlacikov.php
Ja sa prave uz niekolko rokov snazim odstranit tu prasnost, ale nejak sa mi nedari... Nemate niekto nejaky napad??? Alebo neriesili ste to???
Pekny den
A nevyhody? Prvou je mensia kvalita pri vyrobe,to zneman, zemi kus nesedia skla, su velke spary medzi dvierkami a drevom, a tym sa teda do nich strasne prasi, co ma neskutocne stve...
Skla nie su UV odolne, co mi sposobilo problemy hlavne s doma robenymi modelmi, kde fabra bud zmizla,alebo zmenila odtien... :(
A co som posledne zistil, tak uz aj LIDL setri kde sa da... posledna kupena vitrina je oproti predolim mensia... A hlavne na hlbku, je asi o 5mm mensia oproti prvym kusom...
Tolko moj poznatok k vitrinam z LIDLu...
Pekny vecer...
https://www.vitrine24.de.